Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ


Ο Σύνδεσμος των Θεσσαλονικέων της Αθήνας, θέλοντας να κλείσει τις εορταστικές εκδηλώσεις τις αφιερωμένες στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στο θέατρο, στο τραγούδι και στους συμπατριώτες μας που χρόνια τώρα τα υπηρετούν με συνέπεια, αξιοπρέπεια και ευθύνη.

            Έτσι, η Πρόεδρος Εριέττα Καραγιάννη – Χαμηλοθώρη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων, έχουμε την μεγάλη χαρά να ανακοινώσουμε ότι την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, στις 07.30’ μ.μ., στο Θέατρο στο ACS (American Community Schools of Athens) στο Χαλάνδρι θα πραγματοποιήσουμε την τελευταία για το 2012 εκδήλωσή μας, η οποία έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης,  για να τιμήσουμε αυτούς που με το έργο τους τιμούν την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη Θεσσαλονίκη.

            Θα δούμε πως εξελίσσεται το θέατρο και το τραγούδι στην Θεσσαλονίκη από τα πρώτα χρόνια της ελευθερίας μέχρι και πρόσφατα και θα ξετυλιχτεί μπροστά στα μάτια μας, με παράλληλη προβολή βίντεο, ντοκυμαντέρ κ.λπ., η καλλιτεχνική ζωή της πόλης κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες κάθε δεκαετία.

            Μερικοί από τους μεγαλύτερους Θεσσαλονικείς δημιουργούς της χώρας μας (και όχι μόνο) θα είναι κοντά μας αυτή τη βραδυά – όπως οι Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μανώλης Μητσιάς, Κώστας Μακεδόνας, Πασχάλης, Μαριώ, Λιζέττα Νικολάου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Αντύπας και άλλοι πολλοί από τον χώρο της μουσικής γενικότερα και οι Ζωή Λάσκαρη, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Μιχάλης Μητρούσης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης και τόσοι άλλοι από τον χώρο του θεάτρου – για να μας δώσουν κάτι από τον εαυτό τους και μαζί να μας δώσουν την ευκαιρία να τους τιμήσουμε για την προσφορά τους και να τους χειροκροτήσουμε πάνω από όλα γιατί είναι συμπατριώτες μας και τιμούν την πόλη και τη χώρα μας.
              
               Την εκδήλωση θα συντονίσει και θα παρουσιάσει ο γνωστός Θεσσαλονικιός Καλλιτέχνης Κώστας Βενετσάνος, ενώ για την Θεσσαλονίκη στο Θέατρο και στο Τραγούδι θα μιλήσει ο συμπατριώτης μας Συγγραφέας-Δημοσιογράφος-Στιχουργός Γιώργος Λεκάκης (www.lekakis.com) συγγραφέας του βιβλίο "Η Θεσσαλονίκη στο ελληνικό τραγούδι" (εκδ. Τσουκάτου). Την όλη εκδήλωση θα πλαισιώσει η Ορχήστρα του Πολιτιστικού Κέντρου του ΟΤΕ, υπό την Διεύθυνση του Μαέστρου Γιώργου Γκαβογιάννη, με την ευγενική προσφορά των εργαζομένων του οργανισμού.

            Επειδή γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι θα υπάρξει το... αδιαχώρητο – αν και το θέατρο είναι από τα μεγαλύτερα – θα παρακαλούσαμε να επιβεβαιώσατε την συμμετοχή σας έγκαιρα, έως 7/12/2012, στα τηλ.:2108222920 και 2108222498 καθημερινά, εκτός Σαββάτου & Κυριακής (κ. Δημήτριο Κατσάνο) επειδή και οι προσκλήσεις θα είναι αριθμημένες με τις αντίστοιχες θέσεις (όπως και στις θεατρικές παραστάσεις), ώστε να μην υπάρξουν παράπονα, δυσάρεστες εκπλήξεις κ.λπ.

Σύνδεσμος Θεσσαλονικέων
Σωματείο μη κερδοσκοπικό ιδρυθέν στην Αθήνα το 1957
 

Αβέρωφ 11 και 3ης Σεπτεμβρίου, Αθήνα 10433,
 τηλέφωνο 2108222920, τηλ/ομοιότυπο 2108222498,


Δεν υπάρχουν σχόλια: