Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΕΑ


Καταρρέει ο επαγγελματικός στρατός στη Τουρκία!


Το σύστημα του επαγγελματικού στρατού, ένα από τα μέτρα δηλαδή του καθεστώτος του AKP ενάντια στο PKK καταρρέει, καθώς οι έμμισθοι στρατιώτες φεύγουν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με την Ένωση Αποστράτων “στις ένοπλες δυνάμεις δεν απέμειναν υπαξιωματικοί, όλοι παραιτούνται και στην θέση αυτών που συνταξιοδοτούνται, κανείς δεν θέλει να έρθει”.
Πλέον δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τον επαγγελματικό στρατό, μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή “με μεγάλες ελπίδες” νομίζοντας πως έτσι –αντί του ειρηνικού δρόμου- θα λυνόταν το κουρδικό θέμα. Το αντίθετο αναφέρεται πως διαλύεται αυτό το σύστημα. Παρά τον έντονο εθνικισμό που εκπέμπουν η εξουσία και τα ΜΜΕ, ο επαγγελματικός στρατός που έστησε το καθεστώς διαλύεται και αυτό συμπίπτει με τις πιο σφοδρές συγκρούσεις στην 30 ετών ιστορία του PKK. Αποτελεί επίσης και ένα σοβαρό χτύπημα σχετικά με την “νομιμοποίηση” των δράσεων του AKP σε στρατιωτικό επίπεδο.
Στο άρθρο του πρακτορείου ειδήσεων Ajans Haber Türk (AHT) που υπογράφει η Σουκράν Οζτσακμάκ, αναφέρεται δήλωση του Εσέφ –Μέρντογλου-προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Ειδικών, που αποδέχεται την αποτυχία του επαγγελματικού στρατού και εστιάζει στις ¨κακές συνθήκες¨ αυτής της θητείας. 
ΔΕΝ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ
Ο Μέρντογλου αναφέρει : ¨ Δεν απέμεινε υπαξιωματικός στις Τ.Ε.Δ., όλοι παραιτούνται και στην θέση αυτών που συνταξιοδοτούνται κανείς δεν θέλει να έρθει. Το 2009 υπήρχαν 67.000 τέτοια στελέχη και το 2012 έγιναν 43.000. Με τις συνταξιοδοτήσεις και τις παραιτήσεις στις 1 Ιανουαρίου αυτό το νούμερο θα είναι κάτω από 30.000. Πάνω από 8.000 υπαξιωματικοί υπέβαλαν την παραίτηση τους στις Τ.Ε.Δ..5.700 πλέον αποκόπτουν την σχέση τους καθώς φτάνουν στην ηλικία των 45 ετών. Και οι συμβάσεις αυτές που λήγουν δεν μπορούν να ανανεωθούν. Στον διαγωνισμό για 50.000 άτομα του 2013 υπέβαλαν αίτημα μόνο 15.000 άτομα. Δεν γίνονται αιτήσεις. Τώρα λένε πως στον αντιτρομοκρατικό αγώνα θα χρησιμοποιούνται επαγγελματίες οπλίτες, και ότι δεν θα πηγαίνουν στα ΝΑ κληρωτοί. Μα δεν υπάρχουν επαγγελματίες για τον αντιτρομοκρατικό αγώνα¨.
Κανείς δεν θέλει να γίνει υπαξιωματικός
Ο Μέρντογλου εστιάζοντας στις συνθήκες των έμμισθων στρατιωτών λέει πως ¨ Ο παραμικρός βήχας, εμετός, ή ασθένεια μπορεί να τους οδηγήσει στην έξοδο. Κανείς δεν θέλει να γίνει υπαξιωματικός. Και δεν μπορεί να υπογράψει ξανά σύμβαση. Διότι η σχετική νομοθεσία προβλέπει πως υπαξιωματικός που πήρε 90 μέρες ελεύθερος υπηρεσίας από τον γιατρό, αποβάλλεται από την δουλειά. Δηλαδή άνθρωποι που δεν πέθαναν στα βουνά και επέζησαν, εάν αρρωστήσουν και παραμείνουν εκτός υπηρεσίας πάνω από 90 μέρες, απολύονται. Δεν έχουν δηλαδή δικαίωμα να αρρωστήσουν ¨.
Ο Μέρντογλου πρόσθεσε πως ¨Η θητεία για όλο το προσωπικό των Τ.Ε.Δ. σε αυτές τις περιοχές είναι 2 έτη. Για τους υπαξιωματικούς (επαγγελματίες οπλίτες) είναι 5 έτη. Έτσι ζείτε εδώ και αν είστε παντρεμένος και με παιδιά δεν μπορείτε να τα πάτε εκεί. Καθώς ο όρος είναι να βλέπουν την οικογένεια τους δύο φορές το χρόνο, οι περισσότεροι δεν αντέχουν αλλά παραιτούνται.
Ο Μέρντογλου μίλησε και για άσχημες συμπεριφορές : ¨Υπάρχει μια άσχημη συμπεριφορά σε βάρος των επαγγελματιών οπλιτών που προσλήφθηκαν τα τελευταία 3-4 χρόνια. Βρισιές και απειλές του τύπου ¨Κάνε το και αν δεν το κάνεις εκεί είναι η πόρτα¨. Λέμε πως υπάρχει επαγγελματικός στρατός, θέλουμε επαγγελματική δουλειά αλλά τα δικαιώματα τους τα οργανώνουμε κατά ερασιτεχνικό τρόπο ! ¨

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ-μετ.tourkikanea.gr 


H Tουρκία θα κατασκευάσει και αεροπλανοφόρο!


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Η Τουρκία «πατάει γκάζι «  ,στην κούρσα των εξοπλισμών με αποκορύφωμα τα σχέδια για την κατασκευή αεροπλανοφόρου! Σύμφωνα με τούρκου αξιωματούχους το κόστος αυτού του σχεδίου φτάνει στα 1.5 δισεκατομμύριο δολάρια.  Η Άγκυρα γίνεται επικίνδυνη με τις βλέψεις της.
     Η τουρκική εφημερίδα Sabah αναφέρει πως το θέμα θα τεθεί στη χειμερινή συνεδρίαση του Ανώτατο Στρατιωτικού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί το δεκαετές σχέδιο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
     Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίρς το αεροπλανοφόρο θα ΄χει μήκος 140 μέτρων και εκτόπισμα 24.000 τόνων. Οι γείτονες μας ευελπιστούν πως μέσα σε 5 χρόνια το αεροπλανοφόρο να έχει παραδοθεί στον τουρκικό Στόλο και μετά από δοκιμές ενός έτους να είναι έτοιμο προς κάθε χρήση. 
     Η τουρκική εφημερίδα πάντως αναφέρει πως αρχικά το πλοίο θα έχει δυνατότητα μεταφοράς 8 ελικοπτέρων, 100 οχημάτων και 1000 ατόμων.Παράλληλα το πλοίο θα έχει περιορισμένες δυνατότητες απονείωσης και προσνείωσης αεροσκαφών.
Το αεροπλανοφόρο θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς στρατιωτικού προσωπικού και πολεμικών αεροσκαφών και θα μπορεί να πλέει στη Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Η Άγκυρα δείχνει πως έχει μεγαλεπήβολα σχέδια επέκτασης των δυνατοτήτων δράσης των Ενόπλων δυνάμεων της.


Τέσσερις φρεγάτες για "αντιαεροπορική άμυνα περιοχής" ναυπηγεί η Τουρκία


Νέα ώθηση στους αμυντικούς εξοπλισμούς της δίνει η Τουρκία.
Η εφημερίδα Zaman με τον τίτλο «Η Τουρκία θα παράγει  φρεγάτες αντιαεροπορικής άμυνας έναντι της απειλής πυραύλων»  γράφει ότι οι εντάσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής κινητοποίησαν την Τουρκία από πλευράς ασφάλειας. 
Στο πλαίσιο αυτό ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το σχέδιο «φρεγάτας αεροπορικής άμυνας» το οποίο είχε μπει στο ράφι τα προηγούμενα χρόνια. 
Τώρα  - γράφει  κάπως ασαφώς - για πρώτη φορά εξελιγμένα ραντάρ σε 4 φρεγάτες που θα ετοιμαστούν με εγχώρια παραγωγή θα προσαρμοστούν σε συστήματα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, όπως οι Patriot. Μετά την απόφαση αυτή, αναφέρει,  θα κατασκευαστούν 4 φρεγάτες έναντι 4 δις δολ. πάνω στις οποίες θα τοποθετηθούν εξελιγμένα συστήματα ραντάρ.

934 αυτοκτονίες στον τουρκικό στρατό τα τελευταία 10 χρόνια.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
  
 "Eχουμε περισσότερα θύματα απο τις αυτοκτονίες παρά στις μάχες με το PKK" δηλώνουν τούρκοι βολευτές οι οποίοι πήραν στα χέρια τους τα στοιχεία του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας. 
Απίστευτα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υποχρεωτική θητεία στον τουρκικό στρατό και την απόγνωση πολλών τούρκων φαντάρων.
Σύμφωνα με την επιτροπή του τουρκικού Κοινοβουλίου, τα τελευταία 2.5 χρόνια αυτοκτόνησαν 175 στρατιώτες ενώ τα τελευταία 10 χρόνια 934 στρατιώτες!  Αυτό προβληματίζει έντονα την επιτροπή όπου οι υπεύθυνοι αναφέρουν «τα τελευταία 10 χρόνια έχουν σκοτωθεί 834 Τούρκοι στρατιώτες στις μάχες με το PKK ενώ έχουμε περισσότερα θύματα από τις αυτοκτονίες». Σύμφωνα με την ίδια επιτροπή κάθε χρόνια 140.000 τούρκοι φαντάροι κάνουν αίτημα ψυχολογικής στήριξης κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Ενώ τα τελευταία 5 χρόνια, 3.476 αξιωματικοί πήραν διάφορες ποινές λόγω βίαιης συμπεριφοράς τους απέναντι στους στρατιώτες.

"Αξιωματικοί με είχαν εκπαιδεύσει να σκοτώσω τον Οζάλ"!


Με επιστολή του  ο παρολίγον δολοφόνος του Οζάλ  αποκαλύπτει στην εφημερίδα Turkiye ότι τον είχαν εκπαιδεύσει αξιωματικοί.
Η Turkiye αναφέρεται στον Καρτάλ Ντεμιράγ ο οποίος είχε προβεί σε δολοφονική επίθεση εναντίον του Οζάλ στο Συνέδριο του Κόμματος στις 18 Ιουνίου 1988 . 
Η σφαίρα που έριξε τότε ο Ντεμιράγ έπληξε τον Οζάλ στο χέρι. Τώρα ο Ντεμιράγ (ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές για άλλο αδίκημα διότι τότε ο Οζάλ τον είχε συγχωρήσει), σε επιστολή του που έστειλε στην εφημερίδα τόνισε μεταξύ άλλων ότι για την ενέργειά του εκείνη εναντίον του Οζάλ τον είχαν εκπαιδεύσει αξιωματικοί.Ο Νετμιράγ δηλώνοντας μεταμέλεια , είπε ότι είχε τύχει εκπαίδευσης κομάντο από απόστρατους αξιωματικούς. 

www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: