Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Φουντώνουν οι Εθνικιστικές Τάσεις στα Δ. Βαλκάνια


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Δημοσίευμα της BLIC αναφέρεται στην πρόσφατη εκδήλωση για την 100η επέτειο της Αλβανίας, τη λεγόμενη ‘Ημέρα της Σημαίας’, που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια, παρουσία των π/θ της Αλβανίας και του Κοσσόβου, Σαλί Μπερίσα και Χασίμ Θάτσι, επισημαίνοντας ότι στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος 20.000 άνθρωποι και ότι επικράτησε ατμόσφαιρα ευφορίας και εθνικιστικής ρητορικής.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα επιτεύγματα της Αλβανίας από την απόκτηση της ανεξαρτησίας, στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, αλλά και στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Αλβανοί στο Πρέσεβο της Σερβίας, στην ΠΓΔΜ και σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας. Σημειώνεται επίσης ότι ο Χασίμ Θάτσι δήλωσε ότι «το Κόσσοβο είναι ανεξάρτητο» ενώ «συνεχάρη τον Σαλί Μπερίσα για τα δύο κράτη που έχουν οι Αλβανοί».
Δημοσιεύματα στις ε/φ POLITIKA, NOVOSTI, DANAS DNEVNIK αναφέρονται στα επεισόδια που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες, στη διάρκεια της επίσκεψης του π/θ Ν.Γκρούεφσκι στα Τίρανα, όταν ομάδα πολιτών της Αλβανίας κατέβασε και έκαψε τη σημαία της ΠΓΔΜ και πέταξε αυγά στην αυτοκινητοπομπή του Γκρούεφσκι καθώς και σε εκείνα που σημειώθηκαν όταν κάηκαν αλβανικές σημαίες στο Γκόστιβαρ και αφαιρέθηκε αλβανική σημαία στο πολιτιστικό κέντρο του Τετόβου.
Μεγάλη έξαρση των εθνικιστικών τάσεων, στα Δ. Βαλκάνια, που πρέπει να μας ανησυχεί όλους . Πρέπει σαν χώρα να διαβάσουμε σωστά τα γεγονότα και παρά την κρίση να διατηρήσουμε αξιόμαχες και σωστά προσανατολισμένες τις όποιες ένοπλες δυνάμεις μας. Ο Α/ΓΕΝ μίλησε … ας τον ακούσουν αυτοί που δεν ξέρουν και ας μιλήσουν όλοι επιτέλους την γλώσσα της αλήθειας. Ο κόσμος διψάει για την αλήθεια ειδικά από τους Αρχηγούς που τόσο ψηλά έχει σε εκτίμηση, όπως άλλωστε δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις. Καλύτερα η αλήθεια τώρα παρά όποια καταστροφή στη συνέχεια.

www.drougos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: