Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Απίστευτες εκδηλώσεις κεμαλικής λατρείας στην Κομοτηνή!


     Όλος ο…ανθός των εν Θράκη πρακτορίσκων και λακέδων της Άγκυρας συνέρρευσε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής για να τιμήσει τη μνήμη του Μουσταφά Κεμάλ, σε μια εκδήλωση γεμάτη προκλητικές ομιλίες προσωπολατρείας του διαβόητου αρχισφάχτη των λαών…
     Πριν από λίγες μέρες – και ενώ άπας ο πολιτισμένος κόσμος μάλλον θα…εόρταζε, πανηγυρίζοντας άλλη μια επέτειο από τον θάνατο του αρχιφασίστα δολοφόνου των λαών Μουσταφά Κεμάλ – οι λάτρεις και ζηλωτές του – εν Τουρκία και απανταχού – την τίμησαν δια…θρήνων, ύμνων και λοιπών διθυραμβικών εκδηλώσεων! Ανάμεσα σε αυτούς βέβαια και όλος ο αφρός των τουρκοφρόνων της Θράκης που μαζεύτηκαν στο Προξενείο Κομοτηνής για να αποτίσουν τον συνήθη εμετικό τους φόρο τιμής στη μιαρή μνήμη του γενοκτόνου!
     Στις 10 Νοεμβρίου λοιπόν, σύσσωμη σχεδόν η μειονοτική ηγεσία (λείπανε μόνο οι βουλευτές στην Αθήνα) τίμησε τον Μουσταφά Κεμάλ ως «συμπολίτη» της – λόγω της βαλκανικής του καταγωγής – και ως «ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας», δηλαδή του κράτους το οποίο οι ίδιοι μόνιμα αποκαλούν Μητέρα Πατρίδα. Μετείχαν ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, οι ψευδομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ (στην 1η φωτογραφία τον βλέπετε στο βήμα) και Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, η Ισίκ Σαδήκ Αχμέτ (σύζυγος του αλήστου μνήμης πράκτορα της ΜΙΤ Αχμέτ Σαδήκ), ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, οι πρώην βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ, Αχμέτ Φαΐκογλου και Τσετίν Μάντατζη, ο Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά από την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», πρόεδροι τουρκοσυλλόγων, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί άλλοι.
     Απ’ όλα είχαμε βεβαίως στην εν λόγω τουρκοσύναξη: και εθνικούς ύμνους και τις γνωστές τελετουργικές προσωπολατρικές γελοιότητες με τα ποιήματα που απαγγέλθηκαν από μικρά παιδιά, αλλά και πάμπολλες ομιλίες, όπου ο ένας προσπαθούσε να πλειοδοτήσει του άλλου σε γλοιώδη κεμαλολατρεία. Μίλησε πρώτος φυσικά ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ που αποκάλεσε μεταξύ άλλων τον Κεμάλ «δώρο των Βαλκανίων για τον Τουρκικό κόσμο, ένα δώρο των Τούρκων των Βαλκανίων…μεγάλο αρχηγό, αρχιδιδάσκαλο, επαναστάτη αλλά περισσότερο από όλα άνθρωπο της ειρήνης και άνθρωπο που πίστεψε στην ελληνοτουρκική φιλία». Ας μη σταθούμε όμως περισσότερο στα λόγια του προξένου, που είναι άλλωστε διπλωματικός υπάλληλος και ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο το τι θα πει, αλλά καλύτερα να σημειώσουμε όσα ξεστόμισαν κάποιοι δήθεν συμπολίτες μας, σεσημασμένοι πράκτορες της Άγκυρας (όπως τα μετέφρασε το ιστολόγιο tourkikanea.gr από το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί».
     Εμετός πρώτος λοιπόν από τον πρόεδρο της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και δήμαρχο Ιάσμου Ισμέτ Καντί, που υπογράμμισε πως «ο Ατατούρκ είναι ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, ο νικηφόρος στρατιωτικός διοικητής κατά την τελευταία περίοδο μιας αυτοκρατορίας, ο αρχηγός με τον οποίο άρχισε ο πόλεμος ανεξαρτησίας του τουρκικού έθνους, αυτός που αργότερα ίδρυσε την Τουρκική Δημοκρατία και ο αρχιτέκτονας που αγωνίστηκε να πάρει το τουρκικό έθνος την θέση που του άξιζε ανάμεσα στα έθνη του κόσμου…Εμείς βλέποντας τον Ατατούρκ από την σκοπιά των Βαλκανίων, ως κάποιον που ανατράφηκε σε αυτά τα χώματα και ως ένα μέρος της ιστορίας, αισθανόμαστε περηφάνια. Αισθανόμαστε περηφάνια που είμαστε συμπολίτες του. Στην περιοχή που ζούμε σήμερα και υπό αυτές τις δυσκολίες, η φράση ¨Τι ευτυχία να λες πως είσαι Τούρκος¨ είναι αυτή που μας φωτίζει»!
     Εμετός δεύτερος από τη χήρα του Αχμέτ Σαδήκ: «Αυτός ο ηγέτης, αυτή η ιδιοφυία που γεννιέται μια φορά στα 100 χρόνια, βγήκε από αυτά τα χώματα. Εμείς το λέμε αυτό παντού με περηφάνια. Και στην Τουρκία κατά τον ίδιο τρόπο μιλάμε για ¨συμπολίτη μας¨. Η κοινότητα μας ευλογήθηκε. Εάν είμαστε μέσα σε γαλήνη και ηρεμία σε αυτά τα χώματα, αυτό οφείλεται σε σένα, στην ισχύ της Δημοκρατίας που ίδρυσες και στην αιώνια ύπαρξη του τουρκικού κράτους και της συνεχώς αυξανόμενης ισχύος του».
     Εμετός τρίτος από τον Σαμή Τοραμάν, πρόεδρο του παράνομου «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης», που ανέφερε πως σήμερα δεν είναι καιρός να περιγράψουμε τον Μουσταφά Κεμάλ, αλλά να τον καταλάβουμε: «Αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια ως συμπολίτες του Μουσταφά Κεμάλ. Από την εποχή του Μουσταφά Κεμάλ, ούτε αγάλματα ούτε ονόματα έμειναν. Μουσολίνι, Χίτλερ και Σαλαζάρ όλοι εξαφανίστηκαν. Σήμερα η ιδρυθείσα με τις αρχές του Ατατούρκ Δημοκρατία είναι και θα παραμείνει συνέχεια ισχυρή. Το μεγαλύτερο του έργο – όπως έλεγε – το άφησε παρακαταθήκη στους νέους και στους δασκάλους. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αγκαλιάσουμε σφιχτά τις αρχές του. Προσωπικά και εξ ονόματος του συλλόγου μου, λέμε το εξής: «Εάν δεν ζείτε όπως πιστεύετε, να σκέφτεστε όπως ζείτε». Εμείς αισθανόμαστε περήφανοι να σκεφτόμαστε και να ζούμε ως Μουσταφά Κεμάλ»!
     Και φυσικά το επιστέγασμα από τον αρχιπράκτορα της Τουρκίας (που παριστάνει και τον…«αιρετό μουφτή» Ξάνθης)Αχμέτ Μέτε, που μεταξύ άλλων (2η φωτογραφία) αναφέρθηκε και στην παλαιά διάσταση μεταξύ κεμαλικών και ισλαμιστών (την οποία προσπάθησε να…κουκουλώσει). Όπως είπε λοιπόν ο λεγάμενος, «μιλώντας για κεμαλισμό, αυτό χρησιμοποιήθηκε για να διαχωρίσουμε τον Μουσταφά Κεμάλ. Μιλώντας για αντικεμαλικό τμήμα, αυτό χρησιμοποιήθηκε για τη διάσπαση των Τούρκων. Με αυτό τον τρόπο οι Τούρκοι είχαν ένα σωρό προβλήματα. Δόξα τω Θεώ πλέον σήμερα όλα τα τέκνα της Δυτικής Θράκης και σε κάθε τμήμα, αντιλαμβάνονται και συζητάνε τους στόχους του Ατατούρκ και το όραμα ειρήνης που είχε για τον κόσμο. Αποτέλεσε αίτιο ενότητας και όχι διάσπασής μας. Αυτό είναι κάτι χαροποιό. Δημιουργέ μου, ευλόγησε να ανατραφούν στη Δυτική μας Θράκη πολλοί ακόμη Μουσταφά Κεμάλ. Διότι τους έχουμε ανάγκη»!
     Ακόμη ξερνάμε δηλαδή, όπως εν κατακλείδι καταλάβατε, με όσα εξέμεσε πάλι το στόμα όλων αυτών των…”Ελλήνων” συμπολιτών μας! Και συγγνώμη που τα γράφουμε έτσι, λίγο χοντρά δηλαδή, ε; Το ξέρουμε πως μπορεί και να τορπιλίζουμε την…παροιμιώδη ελληνοτουρκική φιλία, αλλά τι να κάνουμε! Βρισκόμαστε και σε κρίσιμη ηλικία, βλέπετε, και δεν βαστάει πια πολλά-πολλά το δύσμοιρο το νευρικό μας σύστημα! Εξάλλου, από τη μια να σου διαλύουν τη χώρα οι προδοτικές συμμορίες των κολαούζων της Τρόικας, από την άλλη να ξεσαλώνουν όλη μέρα γύρω σου οι λακέδες κι οι ρουφιάνοι της Τουρκίας, πόσο πια ν’ αντέξεις;

www.proxeneio-stop.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: