Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

21η Δεκεμβρίου 1963 της Τουρκανταρσίας


Με τον Λάζαρο Μαύρο

Γ Ι Α Ν’ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ κανείς επακριβώς την 21η Δεκεμβρίου 1963, κατασκότεινη αιματηρή έναρξη της ένοπλης τουρκικής επίθεσης εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ελληνισμού στην Κύπρο, την έκτοτε τιτλοφορούμενη «Τουρκανταρσία 1963-64», θα πρέπει πρωτίστως να έχει μελετήσει τους ίδιους τους Τούρκους. Εκείνους δηλαδή που τη σχεδίασαν και μυστικά, μεθοδικά, συστηματικά, υπομονετικά, αποφασιστικά και απαρέγκλιτα την προετοίμαζαν. Με όλες τις διατεταγμένες δυνάμεις του τουρκικού κράτους. Και με τις ασφυκτικά ελεγχόμενες από την Άγκυρα δυνάμεις της τουρκοκυπριακής μειονότητας
Και την υλοποίησαν με πανέτοιμο γι’ αυτήν: (α) Τον ένοπλο στρατιωτικό βραχίονα του τουρκικού Γενικού Επιτελείου - Γραφείου Ειδικού Πολέμου, από το 1958 στην Κύπρο, ονόματι Τ.Μ.Τ. και: (β) Την πολιτική πτέρυγα του ίδιου Επιτελείου, ονόματι Τουρκοκυπριακή ηγεσία, Ραούφ Ντενκτάς και Φαζίλ Κιουτσούκ. Οι οποίοι, διά της τρομοκρατίας τής Τ.Μ.Τ. είχαν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους τη μειονότητα, δολοφονώντας κι εξουδετερώνοντας κάθε διαφωνούντα Τουρκοκύπριο.
Γ Ι Α Ν’ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ κανείς πλήρως την αρξάμενη με πυροβολισμούς πριν απ’ τα ξημερώματα του Σαββάτου 21.12.1963 Τουρκανταρσία - με πρώτη νεκρή την άτυχη ιερόδουλη Τζεμαλιέ - θα πρέπει να μελετήσει:
(1) Τις Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ του 1956, που καθόρισαν την έκτοτε Τουρκική Στρατηγική στο Κυπριακό.
(2) Το Επιτελικό «Σχέδιο Επανάκτησης Κύπρου», που εκπόνησε για το Γραφείο Ειδικού Πολέμου ο ταγματάρχης Ισμαήλ Τάνσου.
(3) Πώς αμφότερα τέθηκαν σε μόνιμη εφαρμογή απ’ όλες ανεξαιρέτως τις τουρκικές κυβερνήσεις, εκλελεγμένες και πραξικοπηματικές, κεμαλικές και ισλαμικές.
(4) Πώς η τουρκική τακτική, Άγκυρας και Τ/κ ηγεσίας, μεθόδευε διαρκώς την αξιοποίηση κι εκμετάλλευση της ελληνικής (ελλαδικής και κυπριακής) ανεπάρκειας, την ανυπαρξία ελληνικής στρατηγικής, ώστε να προωθεί βήμα-βήμα την «Επανάκτηση Κύπρου».

Ε Ν Α ΠΟΛΥ
 χρήσιμο βιβλίο, που συνοψίζει όλ’ αυτά και, πλάι στα γεγονότα, παραπέμπει και σε διαφωτιστικότατες γι’ αυτά τουρκικές πηγές, έγγραφα, αναφορές και βιβλία, εξέδωσε τον Μάρτιο 2009 στα ελληνικά και στ’ αγγλικά, η «Κίνηση για Ελευθερία & Δικαιοσύνη στην Κύπρο», με τίτλο «Αιματηρή αλήθεια - Βloody truth».
Γ Ι Α Ν’ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ όμως ο καθένας πόσο σημαντική είναι και σήμερα η υπενθύμιση και η διαρκής μελέτη της Τουρκανταρσίας 1963-64, θα πρέπει να μη λησμονείται, ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι: Και τότε και έκτοτε αδιαλείπτως και τώρα, παραμένει αναλλοίωτη η τουρκική Στρατηγική Επανάκτησης της Κύπρου. Διαρκώς μεθοδεύουσα και μονίμως καραδοκούσα ν’ αξιοποιεί την ημετέραν ανεπάρκεια και τα δικά μας Ηττημένα Μυαλά…
ΕΡΩΤΗΣΗ
Αλλ’ όμως, αφού ήσαστε διαβασμένοι για τον Μίλτον Φρίντμαν - ον και μνημόνευσες αγορεύοντας στη Βουλή - τη «Σχολή του Σικάγου» του και τον «Καπιταλισμό [του] της καταστροφής», φίλτατε Νίκο Κατσουρι-δικέ μας, πώς «στ’ ανάθθεμα», όντας αριστερή κυβερνησάρα, με παγκοσμίου βεληνεκούς οικονομικά σαΐνια Κκέιμπριτζ και Χάρβαρντ υπουργούς Οικονομικών, δεν ορθώσατε έγκαιρα και αποτελεσματικά, χαρώ σε, ένα δίκτυ ασφαλείας για την οικονομία μας και την αφήσατε ανοχύρωτη απέναντι στ’ απόνερα της παγκόσμιας κρίσης σαν εντελώς αδιάβαστοι, αρχάριοι κι ανειδίκευτοι;

www.simerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: