Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ

Καταγγελία της επιχειρούμενης προβοκάτσιας με τα αποτελέσματα της δήθεν Γενικής Απογραφής Πληθυσμού

Η κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της Γενικής Απογραφής 2011 απ’ τη Στατιστική Αρχή της Αλβανίας επιβεβαίωσε τις ανησυχίες μας ότι πρόκειται για τεχνητά στοιχεία τα οποία καταρτίστηκαν χωρίς πραγματική συλλογή.

Ευκαιρίας δοθείσης να επισημάνουμε άλλη μια φορά ότι σε ότι αφορά το περιεχόμενο τους μας αφήνει αδιάφορους. Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα συμμεριζόμενη την απόφαση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ απείχε απ’ τη διαδικασία σε ποσοστά που ξεπερνούν το 90%. Κατόπιν τούτου απορρίπτουμε εξ ολοκλήρου τη διαδικασία και παραμένουμε στην απαίτηση εφαρμογής μια κρατικής διαδικασίας που θα στοχεύσει ακριβώς την απογραφή των μελών των μειονοτήτων και τη θρησκευτική διαστρωμάτωση της κοινωνίας στην Αλβανία.

Εν τούτοις όμως καταγγέλλουμε άλλη μια φορά την κραυγαλέα προβοκάτσια που επιχειρείται εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, των άλλων μειονοτήτων και της Ορθοδόξου Κοινότητας στη χώρα.

Φαίνεται πως κάποιοι κύκλοι δεν αρκούνται στην εθνικιστική ρητορική την οποία καταγγέλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προχωρούν σε πρακτικές στατιστικής συρρίκνωσης έχοντας στο πίσω μέρος του εγκεφάλου και τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων που πρέπει να εφαρμόσουν για τις μειονότητες και τις θρησκευτικές κοινότητες. Δεν θα περάσουν όμως διότι δεν αρμόζουν με το προαπαιτούμενο ειλικρινούς και εποικοδομητικής συμπεριφοράς που επιβάλει η διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ως ΟΜΟΝΟΙΑ παραμένουμε στη θέση μας όπως επισημαίνεται και στην Έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι σε ότι αφορά τα μεγέθη και τη γεωγραφία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας καθώς και τη θρησκευτική διαστρωμάτωση η διαδικασία είναι άκυρη και δεν θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ούτε απ’ τη Κυβέρνηση και ούτε από τους διεθνείς οργανισμούς.

Η διαδικασία Καταγραφής των Μελών της ΕΕΜ που διενεργείται αυτό το διάστημα απ’ την ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει παραμέτρους ουσιαστικά διαφορετικά απ’ τα χαλκευμένα, προπαρασκευασμένα και κάλπικα στοιχεία της Κρατικής Απογραφής.

Αγ. Σαράντα, στις 13 Δεκεμβρίου 2012
Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: