Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ενας στους δύο μαθητές έκανε χρήση ουσιών (ρεπορτάζ του «ALPHA»)


Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Ήταν επόμενο να το ζήσουμε κι’ αυτό το κοινωνιοκτόνο και εθνοκτόνο γεγονός μέσα στην Ελλάδα της πολυεπίπεδης και πολύμορφης σήψης, παρακμής και χρεοκοπίας.
Πρόκειται για  ένα φαινόμενο, το οποίο, σε σημαντικό βαθμό οφείλεται στην ακούσια και στη δόλια διαφήμιση, των ναρκωτικών, όπως το γεγονός αυτό ανέδειξα εδώ και πολλά χρόνια (βλ. τα άρθρα μου: «Τα ναρκωτικά και η ακούσια διαφήμισή τους» (εφ. «24 Ώρες» της 16/11/1988), προσθέτοντας το 2003 ότι πρόκειται για «εσκεμμένη διαφήμιση» και αργότερα το άρθρο μου: «Τα ναρκωτικά και η εκούσια διαφήμισή τους» στο περιοδικό «Ηλιαία», τεύχ. Μαρτίου 2005).
Τώρα, που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε πλήρη ψυχική και οικονομική αποσύνθεση και η νεολαία σφαδάζει κάτω από τα αδυσώπητα αδιέξοδά της, τα ναρκωτικά θ’ αποτελέσουν «έξοδο» από τα αδιέξοδα για πολλούς νέους που στερήθηκαν και το όνειρο (βλ. το κείμενό μου: «Η ελεγεία των θρυμματισμένων ιδανικών της νιότης», στα «Πολιτικά Θέματα» της 1/4/1994).
Ενώ χαράσσονται αυτές οι μαύρες γραμμές για τις προοπτικές της ελληνικής νεολαίας, ακούγονται χασκογελώντες «δημοσιογράφοι» να λένεμπούρδες και να παριστάνουν τον… αντιμνημονιακό και… αντιστασιακό, ενώ χρόνια και χρόνια σιωπούσαν τρώγοντας σκατωμένο παντεσπάνι.
Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή θέλει ο «κυρίαρχος» λαός που θάβει τα παιδιά του.
Το τραβούσε και το τραβά ο οργανισμός του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: