Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τα φαντάσματα των Σκοπιανών.ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ


«Οι Έλληνες χρηματοδοτούν ιδιωτικά φροντιστήρια του Μοναστηρίου(Bitola) της FYROM και όχι μόνο με αποκλειστικό σκοπό την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και όλα αυτά με κονδύλια υπόπτου προέλευσης από Μ.Κ.Ο που οι ελληνικές αρχές ουδέποτε αποκαλύπτουν».

«Οι Έλληνες προσφέρουν δωρεάν διακοπές σε κατοίκους από διάφορες περιοχές της FYROM,  αλλά και τους παρέχουν διάφορες διευκολύνσεις όπως πρόσβαση σε Ελληνικά Πανεπιστήμια, υποτροφίες κ.α.».

Ο Σλάβος ιστορικός Βαμβακόφσκι Λιορόφσκι, δίχως ίχνος ντροπής και σεβασμού, πιστεύει πως οι ελληνικές αρχές προσπαθούν μ’ αυτόν τον τρόπο να εξελληνίσουν μέρος του πληθυσμού τους,  κυρίως όμως απευθυνόμενοι στην Βλάχικη κοινότητα και πως τα σχέδια της Ελλάδος αποβλέπουν στο να επιβληθεί ο ελληνικός πολιτισμός.

Υποστηρίζει μάλιστα πως η προπαγάνδα στις παραμεθόριες περιοχές του Μοναστηρίου επανεμφανίζεται σήμερα και πάλι μετά από την Οθωμανική εποχή!

Οι Σκοπιανοί προχωρούν και σε άλλα χωράφια και δίχως ίχνος σεβασμού και αλήθειας υποστηρίζουν πως οι καθαρά πολιτιστικές οργανώσεις «Ελπίς» της Φλώρινας, «Καρτερία» της Θεσσαλονίκης και «Χελιδόνι» του Μοναστηρίου είναι οργανώσεις που εξυπηρετούν το ελληνικό σχέδιο για την δημιουργία ελληνικής μειονότητος σε περιοχές της FYROM και κυρίως του Μοναστηρίου.

Άλλα όμως έλεγαν πριν μια δεκαετία περίπου όταν με το χρηματοδοτούμενο από την UNESCO πρόγραμμα «Περικλής», είχαν ανοίξει ουκ ολίγα φροντιστήρια εκμάθησης ελληνικής γλώσσας και αυτά είχαν κατακλειστεί από κατοίκους που ήθελαν να μάθουν την ελληνική γλώσσα.

Την χαριστική βολή στην σλαβική προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδος δίνει ο ίδιος ο Δήμαρχος του Μοναστηρίου (Bitola) Βλαντιμίρ Τελίσκι, που όπως ο ίδιος υποστηρίζει «υπάρχει συνεργασία μεταξύ παραμεθορίων Δήμων σε επίπεδο έργων, και δεν έχει παρατηρηθεί καμία κατάχρηση της συνεργασίας για προπαγανδιστικούς σκοπούς. 

Συμμετέχουμε σε μια σειρά μεγάλων έργων και ποτέ δεν έχει συμβεί σε οποιοδήποτε σχεδιασμό να παρατηρηθεί κατάχρηση από Έλληνες Δημάρχους ή άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους».

Δεν νομίζουμε να χρειάζεται κάποια άλλη εξήγηση αφού ο Δήμαρχος του Μοναστηρίου είναι ο ίδιος που διαψεύδει ιστορικούς των Σκοπίων που μιλούν ασύστολα περί δήθεν ελληνικής προπαγάνδας! 

(Στη φωτογραφία, τάξη από φροντιστήριο του Μοναστηρίου για την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας με δάσκαλο το Μοναστηριώτη κ. Αθανάσιο Στεργίου)
 

www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: