Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Μα πόσο βάναυσα προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών;


Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι! Και αναιδέστατοι πέραν της προκλήσεως. Μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, η ηγεσία του ΑΚΕΛ διασάλπισε ότι πήρε τα μηνύματα και με σεβασμό προς τα μέλη της θα τα αντιμετώπιζε. Κατάλαβε τι διαμήνυσαν οι γνήσιοι ΑΚΕΛικοί; Χθες έκαναν δηλώσεις ο επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του Στ. Μαλά, Ν. Κατσουρίδης και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Α. Κυπριανού. Αν ένας εξωγήινος διάβαζε τις δηλώσεις τους, θα νόμιζε ότι δεν είναι αυτοί και ο Δ. Χριστόφιας που κυβερνούν, αλλ’ Αρειανοί!
Ιδού τι είπε ο Ν. Κατσουρίδης: «Είναι βαθιά πεποίθησή μας ότι οι εκλογές της επόμενης Κυριακής είναι υπόθεση των δημοκρατικών δυνάμεων, που μπορούν και πρέπει να αναδείξουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχουν τη δύναμη και ξέρουν τον τρόπο. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, διότι έχουμε το σθένος να εργαζόμαστε και να επιμένουμε στα δύσκολα. Μπορούμε, ενισχύοντας συμμαχίες με σειρά κρατών και με τη σωστή διαχείριση του θέματος του φυσικού αερίου, να δημιουργήσουμε συνθήκες για επίλυση του οικονομικού και πολιτικού μας προβλήματος».
Απορούμε: Πέντε χρόνια στην εξουσία, γιατί δεν αντιμετώπισαν τις προκλήσεις και γιατί δεν έλυσαν τα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα; Ας δεχθούμε τη θέση Χριστόφια, ότι για το Κυπριακό φταίνε οι Τούρκοι. Για την οικονομία; Πέραν των τραπεζών και της παγκόσμιας κρίσης, γιατί το ΑΚΕΛ παρασιωπά τις βαρύτατες και ασήκωτες ευθύνες του Δ. Χριστόφια; Δεν έπαθαν όλοι αμνησία. Για να φτάσει ο τόπος στο σημερινό κατάντημα, ο Πρόεδρος ευθύνεται τα μέγιστα, όπως και το ΑΚΕΛ και ο νυν Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας. Χριστόφιας, ΑΚΕΛ, Δημητριάδης μεθόδευσαν, ώστε η Κύπρος και η οικονομία να πέσουν στο βάραθρο.
Μόνο να ανατρέξει κανείς στην ενσυνείδητη απραξία, αναβλητικότητα, παρελκυστικότητα, στον αδίστακτο λαϊκισμό και στη διαβουκόληση των πολιτών από τον Δ. Χριστόφια και το ΑΚΕΛ τα τελευταία δύο χρόνια, είναι αρκετά για να οργιστεί. Οι κυβερνώντες ενσυνείδητα καθυστέρησαν και απέφυγαν να υπογράψουν το μνημόνιο, για να μην κατηγορηθούν ότι πλήττουν εργατικά δικαιώματα.
Αλλά, τι; Ποιος εκτόξευσε την ανεργία στα ύψη; Ποιος πετσόκοψε ωφελήματα εργαζομένων; Ποιος έκλεισε χιλιάδες επιχειρήσεις; Ποιος δημιούργησε τα κοινωνικά παντοπωλεία και γιατί 200 χιλιάδες συμπατριώτες πένονται; Ποιος υπέγραψε το μνημόνιο, το οποίο ήδη εφαρμόζεται; Διαβάστε τώρα και δηλώσεις του Α. Κυπριανού. «Όλοι, πλέον, γνωρίζουν πως οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι, οι νέοι δεν μπορούν να ελπίζουν στον κ. Αναστασιάδη και στον ΔΗΣΥ για ένα καλύτερο αύριο. Τώρα όλοι, πλέον, αντιλαμβάνονται πως οι πολιτικές του κ. Αναστασιάδη, που δημιουργούν φόβο και ανασφάλεια στον κυπριακό λαό, πρέπει να αποτραπούν. Τώρα όλοι μαζί μπορούμε να τις αποτρέψουμε. Στηρίζοντας τις αξιόπιστες και προοδευτικές θέσεις του Σταύρου Μαλά, και δημιουργώντας μέτωπο ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της Τρόικας και του Ν. Αναστασιάδη».
Και προσθέτει κατά τρόπον αφόρητο: «Για την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου. Για την υπεράσπιση του κατώτατου μισθού. Των εργασιακών κεκτημένων και των συλλογικών συμβάσεων. Για τη διατήρηση του κοινωνικού κράτους. Για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και την ουσιαστική στήριξη των ανέργων. Για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής. Για να έχει η κυπριακή κοινωνία ελπίδα και προοπτική». Κύριε των Δυνάμεων! Ποιος έφερε την Τρόικα; Ποιος κατέστρεψε τον τόπο και ποιος οδήγησε στην ανεργία, στη φτώχια και στην εξαθλίωση τους πολίτες; Οι ένοχοι έχουν όνομα. Τα ψέματα, οι διαστρεβλώσεις και οι εγκληματικές ανεπάρκειές τους δεν φοβίζουν, πια, τους νοικοκύρηδες που απαιτούν τιμωρία τους.

www.simerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: