Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Περί αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας των Ελλήνων

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


Εδώ και πολλά χρόνια ο γράφων έχει το δυσμενές προνόμιο να επισημαίνει ότι αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια τείνουν να εξαφανιστούν από τον «κυρίαρχο» λαό (βλ. π.χ. τα άρθρα μου: «Χώσου κάπου και εσύ» στα «Πολιτικά Θέματα» της 25/1/2002 – «Η ανάγκη απομυθοποίησης του λαού η αισιοδοξία του ΚΚΕ» στα «Π.Θ.» της 21/2/2001 – «Ήττα του μαζοχισμού των μαζών» στα «Π.Θ.» της 18/5/2005 – «Αυτόν τον σάπιο λαό ποιος θα τον αγοράσει;» στα «Π.Θ.» της 3/10/2003 κ.λπ.).
Πολύ αργότερα ήρθαν και οι διαπιστώσεις των δανειστών της Τρόικα που μας είπαν ότι: «Οι Έλληνες είναι πνιγμένοι στα σκατά» και ότι «ασχολούνται με σκουπίδια» κ.λπ.
Γιατί τα υπενθυμίζω αυτά τα… αντιλαϊκά; Τα υπενθυμίζω με αφορμή τις «εικόνες ντροπής», που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη δωρεάν διανομή αγροτικών  προϊόντων στις 6 Φεβρουαρίου έξω από το υπουργείο Γεωργίας (φωτογραφίες και δυσμενή σχόλια στον Τύπο και τα κανάλια της 7 Φεβρουαρίου).
Ακούω τους σχολιαστές των καναλιών γι’ αυτές τις «εικόνες ντροπής, με τα απλωμένα χέρια», και αγανακτώ και τους ερωτώ: τόσα χρόνια γιατί γονατίζατε και σιωπούσατε;
Δυστυχέστατα, κατορθώνουν και πάλι και ξανά και ξανά να παριστάνουν τον υπερασπιστή των λαϊκών δικαιωμάτων και να παραμυθιάζουν τον «κυρίαρχο» λαό.
Μπερτόδουλη δημοσιογραφία σε μια σάπια δημοκρατία (βλ. το άρθρο μου: «Αρρωστημένη δημοσιογραφία = χυδαία δημοκρατία», στα «Πολιτικά Θέματα» της 24/1/2003).
Συμπέρασμα: Αξιοπρέπεια – υπερηφάνεια – αρετή και τόλμη τείνουν να εξαφανιστούν από τη σφαδάζουσα και λιμοκτονούσα ελληνική κοινωνία!
Και τι έχουμε να δούμε ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: