Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

O λαός περιμένει περήφανο «όχι» και από μια ενωμένη Ελλάδα!..

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης

Ο ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ελληνισμός, αυτός ο… θεότρελος ελληνισμός που δεν εννοεί να το βάλει κάτω με τίποτε,  γιόρτασε την 192η επέτειο του «21» με ζωγραφισμένο αυτή τη φορά στο μέτωπό του το περήφανο ΟΧΙ της Κύπρου στην αυταρχική Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε… που τη θέλουν κωφάλαλη να ζητιανεύει στη γωνιά της νότιας Ευρώπης.

Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 Μαρτίου του 2013, μέρα που η κυπριακή Βουλή απέρριψε (χωρίς ούτε ένα «ναι») την εκδικητική διαταγή του Γιουρογκρούπ να κουρέψει οδυνηρά τις καταθέσεις, θα μείνει στην ιστορία σαν πρώτη θαρραλέα πράξη αντίστασης στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο (αυτή τη φορά οικονομικό) κατά της Γερμανίας που χώνει για τρίτη φορά τα δόντια της στις σάρκες της Ευρώπης, με πρώτα θύματα την Ελλάδα και την Κύπρο.
Η ΚΥΠΡΟΣ όμως αποδείχθηκε, για τρίτη φορά στα τελευταία χρόνια, ένα πολύ σκληρό καρύδι για τα δόντια της Μέρκελ, του Σόιμπλε και των βορείων δορυφόρων τους. Που λησμονούν ότι, χώρια από τον 20ετή πόλεμο κατά των Αγγλων, αντιστάθηκε γενναία στην επιδρομή του «Αττίλα» το 1974, απέρριψε υπερήφανα το σχέδιο Αννάν το 2002 και σήμερα υψώνει ανάστημα στην επιχείρηση μετατροπής της σε οικονομική αποικία των βορείων.

ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ όλων όμως είναι ότι η Κύπρος έδωσε ένα πολύτιμο μάθημα ΕΝΟΤΗΤΑΣ και στην «αποδώ πλευρά», την ελλαδική, αφού όλα τα κυπριακά κόμματα στοιχήθηκαν ενωμένα στον υπαρξιακό της αγώνα, με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να θέτει την περιουσία της Εκκλησίας στη διάθεση της πατρίδας. Μάθημα λίαν διδακτικό και για τα καθ’ ημάς….

ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ γιατί τα ελλαδικά κόμματα δεν εννοούν να θέσουν ενωμένα, σε πρώτη προτεραιότητα, το συμφέρον της πατρίδας παραμερίζοντας τους γελοίους καυγάδες τους που, άλλωστε, δεν έχουν την παραμικρή απήχηση στον ελληνικό λαό. Οι νεαροί συνδρομητές του face book χλευάζουν τους πολιτικούς μας με το ερώτημα «Πού είναι ωρέ ένας Κύπριος να κυβερνήσει την Ελλάδα;». Σίγουρα όμως οι δραματικές εξελίξεις των ημερών εκπέμπουν σήματα συναγερμού στα κόμματα που ο λαός -πολύ πιο προχωρημένος από τους ηγέτες του- τα θέλει ενωμένα στις μελλοντικές μάχες εναντίον της ξένης κατοχής.

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ χρέος επιβάλλει σε εμάς τους παλαιότερους να επισημάνουμε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι αυτός ο «αδιόρθωτος» και ανυπόταχτος ελληνισμός έχει ξεκινήσει και πάλι μια γενναία αντίσταση κατά της ξένης κατοχής, όπως την είχε ξεκινήσει αυθόρμητα τον Μάιο του 1941, όταν δύο παλικάρια, ο Γλέζος και ο Σάντας, σκαρφάλωσαν στην Ακρόπολη και κουρέλιασαν τη χιτλερική σημαία. Ακολούθησε τότε ένας τετράχρονος αιματηρός αγώνας, ο σπουδαιότερος στην Ευρώπη, που συνέβαλε τα μέγιστα στη συντριβή του χιτλερισμού… 

ΚΑΙ, ΝΑΙ ΜΕΝ 
ο χιτλερισμός ηττήθηκε, αλλά τα εγκληματικά γονίδιά του έμειναν φυτεμένα στους σημερινούς ηγέτες της Γερμανίας που, μαζί με τους βόρειους δορυφόρους της, θέλει την ατίθαση Κύπρο και τη δύστροπη Ελλάδα να μετατραπούν σε άφωνες αποικίες, με τους κρυμμένους υποθαλάσσιους θησαυρούς τους να περιέρχονται στα αρπαχτικά χέρια τους, όπως στα αρπαχτικά χέρια τους είχαν περιέλθει οι θησαυροί των τραπεζών μας, οι περιουσίες του κράτους και τα αρχαία των μουσείων μας, αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία αρνούνται να μας αποζημιώσουν. 

ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ; Σε αυτό για το οποίο όλοι εμείς εδώ αγωνιζόμαστε επί δύο χρόνια: Να ιδούμε την πολιτική ηγεσία μας υπερήφανη έναντι των ξένων «προστατών». Να ιδούμε όλους μαζί τους ηγέτες να υψώνουν ΑΝΑΣΤΗΜΑ στους αφέντες των Βρυξελλών και όχι να κάνουν δουλοπρεπείς επικύψεις στις εντολές τους. Να τους καμαρώσουμε να ασκούν ασφυκτική πίεση για δίκαιη εφαρμογή των μνημονίων και διαρκή αναπροσαρμογή τους όταν είναι λαθεμένα. Και να πιστέψουν επί τέλους ότι η εθνική ενότητα είναι η ύψιστη προτεραιότητα για το συμφέρον της πατρίδας.

Η ΚΥΠΡΟΣ έδωσε ένα περήφανο παράδειγμα. Η επέτειος του αθάνατου «21» προσφέρει την ευκαιρία στους αποδώ ηγέτες να υπερβούν εαυτούς και να ξαφνιάσουν τα ξένα αφεντικά με κάποιο δικό τους βροντερό ΟΧΙ!.. Ετσι ώστε ο λαός μας να ξεφωνίσει κάποιο πρωί: «Ωρέ, να που οι ηγέτες μας έχουν επί τέλους… ΔΟΝΤΙΑ»!..


www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: