Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Φυλάκιση πολιτικών

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Α Υ Σ Τ Η Ρ Ω Σ ομιλούντες και καθηκόντως ακριβολογούντες, κάθε διοριζομένη απ’ το εκάστοτε υπουργικό συμβούλιο Ερευνητική Επιτροπή, αποτελεί, κατά κανόνα, την πιο πρόχειρη στάχτη στα μάτια των πολιτών. Τη δοκιμασμένη επιτυχώς και κατ’ επανάληψιν μέθοδο για την, από μέρους των εκάστοτε κυβερνώντων, συνειδητή και εκ προθέσεως, περί δικαιοσύνης παραπλάνηση και -προϊόντος του χρόνου- την εξαπάτηση τού εκάστοτε -για κάποια χρονική περίοδο και για κάποιο μείζον θέμα- έντονα αγανακτισμένου πλειοψηφικού ποσοστού τού υποτιθέμενου θεωρητικά, αλλά μηδέποτε στην πράξη, κυρίαρχου λαού.
Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η ΤΩ Σ των εξ επαγγελματικής ειδικότητος και πείρας, αδιαμφισβήτητων ικανοτήτων των εκάστοτε διοριζομένων Ερευνώντων Επιτρόπων, το έργο τους καταντά αξιοθρήνητο σκηνικό σ’ ένα Θέατρο Σκιών, το οποίο ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας -κατά το ζυριχικό σύνταγμα της αθλίας ημών ρεππάπλικ, εκλελεγμένος επί 5ετία οιονεί μονάρχης- μηχανεύεται, προς περιφρούρηση «ως πάρατζει» της ανακτορικής πλέον αρχομανίας του. Τα δε πορίσματά τους, στον σκουπιδοτενεκέ των εκάστοτε κυβερνώντων:

Κ Ο Ρ Υ Φ Α Ι Ο,
 γνωστό τοις πάσι, δείγμα, υπήρξε η τύχη του Πορίσματος του ικανότατου Πόλυ Πολυβίου, για τις προεδρικές κακουργηματικές αμέλειες που προκάλεσαν τις Δεκατρείς ανθρωποκτονίες και τον Όλεθρο στο Μαρί. Πόρισμα το οποίο δεν κατέστη απλώς άχρηστο και ανενεργό, όπως άλλα προηγούμενων Ερευνητικών Επιτροπών, λ.χ. το περί βασανιστηρίων στον Αστυνομικό Σταθμό Λεμεσού ή για την τραγωδία της Helios Airways με τους 121 νεκρούς, αλλά το έφτυσαν αυθημερόν κι επί του οποίου αποπάτησαν σωρηδόν, προτού κλοτσηδόν εκδιωχθούν απ’ την εξουσία, ο άναξ Χριστόφιας και η κομματική αυτού φατρία ονόματι ΑΚΕΛ.
Χ Θ Ε Σ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ στην 24η σελ. της «Σ» άρθρο του βουλευτή κι εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, το οποίο δημαγωγικά επιχειρεί να παραστήσει την νυν Ερευνητική Επιτροπή που ο νυν άναξ Αναστασιάδης διόρισε για τα επί της Οικονομίας διαπραχθέντα, ως δήθεν «πολιτική δίκη της προηγούμενης κυβέρνησης»!
Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι, η αυθάδεια κι η αδιαντροπιά εκείνων που, με κακουργηματικού βαθμού εν εξουσία αμέλειες, προκάλεσαν, με την εγκληματικών διαστάσεων ανεπάρκεια και αχαμπαροσύνη τους, την οικονομική καταστροφή της Κύπρου και την υποδούλωσή της στην Τροϊκοκρατία, σε ένα, εν τέλει, γεγονός οφείλεται: Στη διαχρονική ατιμωρησία. Στη μη υπαγωγή των εν εξουσία πολιτικών στο Ποινικό Δίκαιο, για το οποίο και το χθεσινό μας σημείωμα. Όμοια και παραπλήσια θα συμβαίνουν, λοιπόν, ενόσω δεν υπάρξει αποτελεσματικό κράτος δικαίου, πρόθυμο και ικανό να «φιλοξενεί» στις φυλακές τους ενεχόμενους πολιτικούς.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Εκείνη η πολυθρύλητη επιστολή «βόμβα» Αναστασιάδη προς Μπαν Κι Μουν, που πουμπούνιζε την περασμένη Παρασκευή στις τηλεοράσεις και το περασμένο Σάββατο στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων παιανίζοντας ότι «κάρφωσε τον Ντάουνερ» και «κατήγγειλε τον Ντάουνερ ότι υπονομεύει την αξιοπιστία του Προέδρου της Δημοκρατίας», δεν αξιώθηκε επί μία ολόκληρη εβδομάδα να τύχει καν μιας απαντήσεως από τον παραλήπτη της; Έχουν γράψει τον αποστολέα εκεί που έχουν γραμμένη άραγε και την αξιοπιστία του;

www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: