Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ (ΕΙΔΗΣΕΙΣ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ηγεσίας της Ομόνοιας-ΚΕΑΔ με μέλη και υποστηριχτές του κόμματος στην Αθήνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ηγεσίας της Ομόνοιας-ΚΕΑΔ με μέλη και υποστηριχτές του κόμματος στην Αθήνα

- Μπολάνος: Ψηφίστε Ομόνοια-ΚΕΑΔ για να δυναμώσει η φωνή της Ελληνικής Μειονότητας στα έδρανα της αλβανικής βουλής όπου λαμβάνονται οι σημαντικές αποφάσεις!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27/05, η πρώτη συνάντηση της ηγεσίας της Ομόνοιας-ΚΕΑΔ με μέλη και υποστηριχτές του κόμματος στην Αθήνα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε σχετικά κλειστό κύκλο με την συμμετοχή του Γενικού πρόεδρου της Ομόνοιας κ. Βασίλη Μπολάνου, του αντιπρόεδρου του ΚΕΑΔ κ. Θωμά Γιαννη, του αντιπρόεδρου της Ομόνοιας κ. Γιώργου Τζομάκα και του έπαρχου Κάτω Δρόπολης κ. Δημήτρη Μαλιούκη.
Σε αυτή την πρώτη συνάντηση, ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας έκανε μια σύντομη αναφορά για την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση στην ΕΕΜ και την κρισιμότητα των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.
«Οι εκλογές της 23ης Ιουνίου είναι οι κρισιμότερες εκλογές των τελευταίων 22 ετών. Είναι κρίσιμες για δυο λόγους: Πρώτον, για την ενδυνάμωση της φωνής της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας με περισσότερες έδρες στην αλβανική βουλή όπου και λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας. Δεύτερον, ο ισχύον εκλογικός νόμος, ο οποίος στην ουσία «ποινικοποιεί» τα μικρά κόμματα, χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εκλογές του 2009 όπου «εξαφανίστηκαν» απ’ τον εκλογικό χάρτη πολλά μικρά κόμματα. Σ’ αυτές τις εκλογές έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε την δύναμή μας εκλέγοντας όχι μόνο έναν βουλευτή αλλά δυο και τρεις και γιατί όχι και παραπάνω» δήλωσε ο κ. Μπολάνος αναλύοντας στην συνέχεια τους στόχους του κόμματος για τις επικείμενες εκλογές σε κάθε περιφέρεια. Ο πρόεδρος της Ομόνοιας αναφέρθηκε επίσης και στους λόγους για τους οποίους δεν κατέστει δυνατή η Συμμαχία Ελλήνων ενώ σχετικά με την συμμαχία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα η οποία με την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση ήταν μονόδρομος τόνισε πως αυτή την φορά ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου εξασφάλισε μια επιπλέον έδρα μέσω της ένταξης ενός υποψηφίου της Ομόνοιας σε εκλόγιμη θέση στις λίστες του ΣΚ.
Ο έπαρχος της Κάτω Δρόπολης κ. Δημήτρης Μαλιούκης δήλωσε πως «σ’ αυτές τις εκλογές η Ελληνική Μειονότητα στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου έχει ως πλεονέκτημα τους τέσσερις επάρχους της στην περιοχή της Δρόπολης» επισημαίνοντας ωστόσο πως χρειάζεται σκληρή δουλειά και η κινητοποίηση όλων των μελών της ΕΕΜ καθώς ο ανταγωνισμός είναι σκληρός αφού στην ίδια περιφέρεια κατεβαίνουν τέσσερις πρώην και νυν υπουργοί.
Μιλώντας για την διαδικασία διοργάνωσης και κινητοποίησης των ψηφοφόρων ο αντιπρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Θωμάς Γιάννης επεσήμανε πως πρέπει όλοι να κινητοποιηθούν ενημερώνοντας συγγενείς και φίλους ούτος ώστε να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Για το σκοπό αυτό τις αμέσως επόμενε μέρες στα γραφεία της Ομόνοιας στην Αθήνα θα υπάρχει έντονη κινητοποίηση με εκπροσώπους από κάθε χωριό της Βορείου Ηπείρου με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των Βορειοηπειρωτών για μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Ιουνίου. 
Παρόν στην συνάντηση εκτός από εκπροσώπους συλλόγων ήταν και οι Εντμόντ Μηλιώρης και Σταύρος Γκίνος, υποψήφιοι βουλευτές της Ομόνοιας-ΚΕΑΔ στην περιφέρεια Αυλώνας.
Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια έτσι και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση η Ομόνοια θα διαθέση στους ψηφοφόρους της λεωφορεία για την δωρεάν μεταφορά τους στα πάτρια εδάφη.

Συνάντηση Ντούλε με εκπροσώπους του ΟΑΣΕ/ODIHR: Η ανασύσταση της ΚΕΕ η μοναδική λύση για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

Συνάντηση Ντούλε με εκπροσώπους του ΟΑΣΕ/ODIHR: Η ανασύσταση της ΚΕΕ η μοναδική λύση για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

Συνάντηση με εκπροσώπους της αποστολής του ΟΑΣΕ / ODIHR είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες. Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν οι εκλογές και ο προβληματισμός που έχει δημιουργήσει η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (ΚΕΕ) μετά την αλλαγή των πολιτικών ισορροπιών που έφερε η ένταξη του LSI στην συμμαχία της αντιπολίτευσης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα αλβανικά ΜΜΕ όπου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ο θεσμός της ΚΕΕ έχει παραβιαστεί από τον Μπερίσα, ο οποίος αποσκοπεί στην χειραγώγηση της εκλογικής διαδικασίας μέσω του θεσμού αυτού. Η δημιουργηθείσα κατάσταση είναι απαράδεκτη από κάθε άποψη. Η συγκεκριμένη ευθύνη έχει και όνομα και επίθετο και ακούει στο όνομα του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, ο οποίος θέλει με κάθε κόστος να επηρεάσει την εκλογική διαδικασία της 23ης Ιουνίου. Είναι το ίδιο όνομα που κατά τη διάρκεια των 22 αυτών χρόνων έχει μετατρέψει την δίκαιη, ελεύθερη, ισότιμη και μη αμφισβητήσιμη εκλογική διαδικασία σε μια ακατόρθωτη αποστολή. Η άμεση ανασύσταση της ΚΕΕ με ισότιμη συμμετοχή είναι απαραίτητη, διότι αυτή είναι η μοναδική λύση για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών».
Απαντώντας σε ερώτηση αλβανού δημοσιογράφου σχετικά με τις πρόσφατες κατηγορίες που εξαπέλυσε προς το πρόσωπό του ο Μπερίσα, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ δήλωσε: 
«Θέλω να απευθυνθώ προς τον πρωθυπουργό με ένα αρχαίο ελληνικό ρητό. “Μην κρίνεις, εξ ιδίων, τα αλλότρια”, ο άνθρωπος των ανήθικων παζαριών, όπως είναι ο ίδιος, πιστεύει πως ο καθένας μπορεί να κάνει συμφωνίες με τις αρχές, τις αξίες και το κράτος δικαίου. Το μέλος της ΚΕΕ, Γιάννης Γιάννης, όπως κάθε υπεύθυνος πολίτης δεν θα δεχόταν να συμμαχήσει με τον Σαλί Μπερίσα για την χειραγώγηση της εκλογικής διαδικασίας. Εμείς έχουμε κάνει μόνο μια συμφωνία, και αυτή είναι με τους υποστηρικτές μας, τους πολίτες και τις κοινότητες, ούτος ώστε στις 23 Ιουνίου να φέρουμε μια νέα πολιτική πραγματικότητα, διαφορετική από αυτή που έχει καλλιεργήσει ο Μπερίσα, στην οποία θα γίνεται σεβαστή η ανεξάρτητη βούληση και οι εκλογές δεν είναι πια μια αδύνατη αποστολή στη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Ντούλες.
www.aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: