Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Η ντροπή σας κύριοι της ΔΗΜΑΡ, έχει όνομα: Μαρία Ρεπούση

zaloggo
Του Νίκου Χιδίρογλου 
Είμαι κατά το ήμισυ, από πατέρα, Μικρασιάτης. Ο παππούς μου, Νικόλαος, ήταν από την Καισαρεία της Καππαδοκίας και η γιαγιά μου, η Σοφία, Σμυρνιά. Γνωρίστηκαν φυσικά, στη διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής, του «συνωστισμού» κατά την «προοδευτική» βουλευτή Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση.
Σήμερα, κι ενώ κλιμακώνεται η συζήτηση για το νέο αντιρατσιστικό νομοθετικό πλαίσιο, η προαναφερόμενη βουλευτής, η οποία αποτελεί «κόκκινο πανί» για πολλούς, επανέρχεται με εμμονή, προκαλώντας και πάλι. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και σε ερώτηση σχετικά με τον χορό του Ζαλόγγου, απάντησε ως εξής: «κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους».
Η πρόκληση έχει και τα όριά της. Και η συγκεκριμένη βουλευτής, τα έχει ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό, αρνούμενη τη γενοκτονία των Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής. Δυστυχώς, πρέπει οι πατριώτες να της απαντούν. Και αυτό είναι το καθήκον μας, καθώς έτσι τιμούμε τη μνήμη των νεκρών του γένους.
Η δική μου απάντηση, είναι οι λεπτομερείς διηγήσεις της γιαγιάς μου, από τα όσα έζησε στις αποβάθρες της Σμύρνης, για τα όσα τράβηξαν νεαρές Ελληνίδες στα χέρια των Τούρκων. Αλλά, και οι υπόλοιπες καταγεγραμμένες διηγήσεις των Ελλήνων που άφησαν τις πατρογονικές εστίες στην καθ’ ημάς Ανατολή, για να γλιτώσουν από τη φονική μανία των Τούρκων. Μια μανία, που γνώρισαν και άλλα έθνη, όπως οι Αρμένιοι. Δεν θα πω τίποτα άλλο για την κ. Ρεπούση, παρά θα εκφράσω την βαθύτατη περιφρόνησή μου για το άτομό της και τους ομοϊδεάτες της.

Είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η στάση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ, που δήθεν «αδειάζει» συνεχώς την κ. Ρεπούση, αλλά στην ουσία την καλύπτει. Εδώ, οφείλουν τα σωματεία να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στον Φώτη Κουβέλη ότι είτε θα απομακρύνει από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του την προαναφερόμενη κυρία, είτε θα υποστεί τις εκλογικές συνέπειες: ούτε μία ψήφος Ποντίου & Μικρασιάτη στη ΔΗΜΑΡ.
Δεν μπορεί κάποιος να επωάζει στους κόλπους της ΚΟ του κόμματός του τον εθνομηδενισμό και από την άλλη να απευθύνεται στα προσφυγικά σωματεία. Επίσης, υπενθυμίζουμε στους αρμόδιους της ΔΗΜΑΡ, πως η αμφισβήτηση γενοκτονιών, είναι πρακτική ναζιστικής έμπνευσης και μέχρι πριν από κάποια χρόνια, που εμφανίστηκε η νέα «αναθεωρητική» εκδοχή του εθνομηδενισμού, την θλιβερή αυτή «αποκλειστικότητα» την κατείχαν φιλοναζιστές αλλά και κεμαλιστές Τούρκοι «ιστορικοί».
Η κ. Ρεπούση, δεν αποτελεί τη μοναδική περίπτωση που απολαμβάνει ιδεολογικοπολιτικής κάλυψης από τη ΔΗΜΑΡ. Ανάλογες απόψεις με την κ. Ρεπούση, έχει κατά καιρούς εκφέρει και ο υποστηριχθείς από τη ΔΗΜΑΡ δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Και είναι απορίας άξιον το ότι τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, σε γενικές γραμμές αποφεύγουν να στηλιτεύσουν τα όσα προκλητικά, αντεθνικά και ανιστόρητα λέει κατά καιρούς η κυρία αυτή, που τυγχάνει μάλιστα και πανεπιστημιακός.
Και οι... δήθεν «ζόρικοι» με τα όπλα
Έχουμε και τα όπλα που εκπυρσοκροτούν. Τα φέρουν κάποιοι που με τις αντιλήψεις που έχουν, όχι όπλα δεν θα έπρεπε να φέρουν, αλλά ούτε πιρούνια ή και κουτάλια. Ο λόγος για τους χρυσαυγίτες, όπως ο Αντώνης Γρέγος, που αρέσκονται να οπλοφορούν. Ο προαναφερόμενος βουλευτής όμως, μάλλον δεν ξέρει πολλά από όπλα και το δικό του εκπυρσοκρότησε, ενώ προσπαθούσε να το βγάλει από τη μέση του για να περάσει τον υποχρεωτικό έλεγχο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη (όπου και εκλέγεται).
Ευτύχημα ήταν που δεν βλήθηκε κάποιος ανύποπτος πολίτης και η σφαίρα καρφώθηκε, όπως λέει το ρεπορτάζ, στο δάπεδο. Καλό θα ήταν πάντως, όταν ο κόσμος βλέπει χρυσαυγίτες βουλευτές, να προσέχει μήπως εκπυρσοκροτήσει κάποιο από τα όπλα τους. Φυσικά, το όλο συμβάν αναδεικνύει κινδύνους, αλλά και λογικές της κακιάς ώρας. Και όλα αυτά την ώρα που συνεχίζεται η διαμάχη για την οπλοφορία των βουλευτών μέσα στο κτίριο του Κοινοβουλίου αλλά και γενικότερα.
Καμώματα
Το δυστύχημα είναι ότι στη χώρα μας, με τα τόσα σοβαρά προβλήματα αυτή την εποχή, ασχολούμαστε συνεχώς με τα καμώματα ανθρώπων όπως η Μαρία Ρεπούση και ο Αντώνης Γρέγος. Και σε αυτούς που θα πουν ότι το περιστατικό με τον χρυσαυγίτη είναι ατύχημα, θα τους πω ότι οι βουλευτές του ναζιστικού κόμματος, είναι συνεχώς πρωταγωνιστές σε θλιβερά περιστατικά, που δεν υπάρχει λόγος εδώ να τα υπενθυμίσουμε και να τα απαριθμήσουμε. Κάποιοι λοιπόν, προσβάλλουν τη συλλογική μνήμη, ρίχνουν πάρα πολύ το επίπεδο καταρρακώνοντας την αισθητική μας και δημιουργούν συνεχώς εντάσεις και προβλήματα. Κανείς δεν πρέπει να ασελγεί στη μνήμη νεκρών, αποκαλώντας «εθνικό μύθο» τη θυσία των γυναικών στο Ζάλογγο ή αμφισβητώντας γενοκτονίες. Καλό θα ήταν κάποιοι να σέβονται τις ευαισθησίες του εθνικού συνόλου.
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: