Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

"Ιερή αγελάδα" και οι Ένοπλες Δυνάμεις; Δεν το λένε αλλά έτσι τις αντιμετωπίζουν!

Ιερή αγελάδα” αποκάλεσε μεταξύ άλλων την ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας ανακοινώνοντας το “κλείσιμό” της. Ο χειρισμός της υπόθεσης ΕΡΤ είναι ένα σαφέστατο μήνυμα προς όλους ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία απολύτως “σταθερά” για κανέναν. Και η “συνταγή” είναι περίπου ίδια για όλους. Ακόμη και για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μπορεί κανείς από το 2009 να μην έχει τολμήσει -ακόμη τουλάχιστον- να κάνει το ατόπημα και να χαρακτηρίσει τις ΕΔ “ιερή αγελάδα”. Αλλά ποιος δεν έχει καταλάβει ότι με άλλο τρόπο “περοφρστικό” το έχουν κάνει πάμπολλες φορές μέσα σ΄ αυτή τη χρονική περίοδο;

Αρχίζοντας από το δίδυμο Βενιζελου- Μπεγλίτη που παρουσίασε τους στρατιωτικούς περίπου ως προνομιούχους. Τα “προνόμια” των οποίων “επιβάρυναν” δήθεν τους υπολοιπους πολίτες! 

Τότε η στρατιωτική ηγεσία προτίμησε την σιωπή δίνοντας ακόμη περισσότερο χώρο στους μηχανισμούς προπαγάνδας. Που δεν έχασαν την ευκαιρία.

Η παρουσίαση των ΕΔ ως ενος μηχανισμού που “τρώει πολύ χρήμα” συνεχίστηκε και άρχισε να κλιμακώνετε με πρωταγωνιστή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Σαμαρά και την επίμονη ,ανεξήγητη και κατααστροφική σιωπή τόσο της πολιτικής όσο και της στρατιωτικής ηγεσίας των ΕΔ. Με εξαίρεση τους Αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΝ ,Ζιαζιά και Χρηστίδη η σιωπή ήταν και είναι εκκωφαντική. Σ΄ ότι αφορά στον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο, η στήριξη και η υπεράσπιση που παρέχει στο “κυβερνητικό έργο” έχει εκπλήξει ακόμη και τον Σαμαρά.

Στο βάθος του μυαλού των “οικονομικών επιτελών” της κυβέρνησης και στην ακρη της γλώσσας τους, υπάρχει ο χαρακτηρισμός “ιερή αγελάδα”. Ξέρουν οτι αν την ξεστομίσουν θα είναι σαν να τραβάνε την περόνη μιας χειροβομβίδας. Αλλά οι πράξεις τους αυτό δείχνουν. Η τελευταία τους απαίτηση για αύξηση στα 165 εκατομμύρια των περικοπών μισθοδοσίας αυτό δείχνει. Ότι έχουν την λογική του παραλόγου “κόψε κι άλλο αντέχουν κι έτσι κι αλλιώς “παθητικοί” είναι”. 

Την “λογική” αυτή στήριξε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την περιβόητη πια συνομιλία που είχε με τον Α/ΓΕΕΘΑ στην διάρκεια της οποίας είπε και για απολύσεις στις ΕΔ. Μετά από τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα της ΕΡΤ έχει κανείς αμφιβολία ότι μπορεί να το δούμε και αυτό;

Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι “ιερή αγελάδα”. Είναι βασικός πυλώνας του κράτους ο οποίος αν καταρρεύσει θα προκαλέσει εθνική καταστροφή. Ακόμη και η υποβάθμιση που έχει υποστεί κάνει την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη. Πιο επικίνδυνο απ΄ όλα βέβαια είναι ο τρόπος με τον οποίο οι κυβερνώντες αντιμετωπίζουν την Εθνική Άμυνα. Με απίστευτη ελαφρότητα και ανευθυνότητα. Έχοντας βρει βέβαια και συμμάχους εντός των ΕΔ. 


www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: