Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Καταρρέουν άρδην ατάκες κι εξυπνάδες

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ε Κ Τ Ο Σ ΑΠΟ την ποιότητα των αγγλικών με τα οποία γράφτηκε η επιστολή Αναστασιάδη, ελαφρώς καλύτερα, τω όντι, απ’ τα… εγγλέζικα τού Χριστόφια στους Brookings, αλλά πάντως ανυπόφορα υποδεέστερα ενός αρχηγού κράτους με στρατιές αριστούχων αποφοίτων βρετανικών πανεπιστημίων, τόσο το περιεχόμενό της, απευθυνόμενο προς τους επικεφαλής της Τροϊκοκρατίας, όσο και το αυθημερόν μπουμπούνισμά της για εσωτερική κατανάλωση -όπως εκείνη η μη αξιωθείσα καν απάντησης επιστολή προς ΓΓ του ΟΗΕ- σημαίνουν πολλά πράγματα: Άκρως ανησυχητικά, για όσα πολύ χειρότερα επέρχονται. Και, εμμέσως πλην σαφώς, δι’ αυτής, προαναγγέλλονται.

Ε Κ Ε Ι Ν Ε Σ ΟΙ
 ακατάσχετες εξυπνάδες τού, λαλίστατου σε «ατάκες», κυβερνητικού εκπροσώπου ότι, «μόνο με την πλήρη εφαρμογή του Μνημονίου μπορούμε να απαλλαγούμε απ’ το Μνημόνιο», εκείνοι οι εκβιαστικοί μονόδρομοι που εξανάγκασαν την, δανείου υποτελή πλέον, Βουλή να ψηφίσει τη Δανειακή Σύμβαση, εκείνες οι διαβεβαιώσεις ότι έτσι και μόνον έτσι δύναται να επιτευχθεί η περιλάλητη επανεκκίνηση της οικονομίας, καταρρέουν άρδην με την επιστολή Αναστασιάδη προς (1) Κριστίν Λαγκάρντ, διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, (2) Μάριο Ντράγκι, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, (3) Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, (4) Χέρμαν Βαν Ρομπάι, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, (5) Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και (6) Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρο του Γιούρογκρουπ.
Δ Ε Ν ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ η Τράπεζα Κύπρου, προαναγγέλλει η επιστολή Αναστασιάδη. Και πάνε του βρόντου οι περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις τού ιδίου, όταν και με διάγγελμα ανήγγελλε στον λαό την υποχώρηση και την υποταγή του στους εκβιασμούς του Γιούρογκρουπ της 03:45 της 16ης Μαρτίου για το «κούρεμα» καταλήστευσης των καταθέσεων. Και δεν διασώζεται η κυπριακή οικονομία με το Μνημόνιο στο οποίο υποτάγηκε η κυπριακή οικονομία, προαναγγέλλει επίσης η επιστολή Αναστασιάδη.
Ε Π Ε Ι Δ Η ΠΡΟΦΑΝΩΣ αγκυλώθηκαν στην αυταρέσκεια ν’ ακούνε μόνο τη δική τους φωνή, αυταπατώμενοι ότι, ανελθόντες στο Προεδρικό είναι και οι μόνοι… πάνσοφοι! Που δεν έχουν ανάγκη ν’ ακούσουν κανέναν άλλον και αρνούνται να μελετήσουν έστω οποιεσδήποτε άλλων προτάσεις και εισηγήσεις. Η προεξάρχουσα, προεκλογικώς, «συνδιαβούλευση» αποδεικνύεται άλλη μια εξαπάτηση των ψηφοφόρων. Κατέστησαν, πλέον, σε τόσο απελπιστικά χαμηλό βαθμό αξιοπιστίας, που δυσκολεύονται να βρουν πρόθυμους υπεύθυνους ανθρώπους, ακόμα και για να τους διορίσουν σε υπεύθυνα αξιώματα…
ΕΡΩΤΗΣΗ 
Και μετά από τους χείμαρρους των δακρύων του νυν ΡΙΚ για το κλείσιμο της ΕΡΤ, να θυμηθούμε άραγε με πόσο πείσμα, «με νύχια και με δόντια», το τότε ΡΙΚ (πριν υπάρξουν εν Κύπρω άλλα κανάλια και ραδιοσταθμοί πλην ΡΙΚ και… Μπαϊράκ), παρεμπόδιζε επί προεδρίας Βασιλείου την άμεση σύνδεση της ΕΡΤ με τους εν Κύπρω τηλεθεατές «με το πάτημα ενός κουμπιού»; Ν’ αναδημοσιεύσουμε άραγε λίγα απ’ τα τότε άρθρα των τότε διαπομπευομένων ως «περιθωριακών εθνικιστών»;

www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: