Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Human Rights Watch στην Αστυνομία: Είσαστε ρατσιστές!

Καταδικαστικό, υπερβολικό και άδικο, με πλήρη άγνοια και αδιαφορία για διαπίστωση των προβλημάτων στην Ελλάδα από την παράνομη μετανάστευση και τη μετατροπή της χώρας σε «χωματερή ψυχών» (γι’ αυτά δεν έχουν διαμαρτυρηθεί…) είναι η νέα έκθεση του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Human Rights Watch) που αφορά την Ελλάδα.
Έχοντας γνωστές «αμερόληπτες» πηγές πληροφόρησης, το «Παρατηρητήριο» κατηγορεί επί της ουσίας για ρατσισμό την Ελληνική Αστυνομία, με βάση όσα καταγράφηκαν στην επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης που έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για τη χώρα, ενώ οι κάθε λογής «ευαίσθητοι» αδιαφορούν για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, χωρίς βέβαια να πιέζουν παράλληλα για τον αναλογικό καταμερισμό του βάρους που συνιστούν οι παράνομοι μετανάστες σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η έκθεση αναφέρει ότι στην επιχείρηση της Αστυνομίας κρατήθηκαν 85.000 μετανάστες για τους οποίους υπήρχε υποψία ότι είναι παράνομοι (πάλι καλά, που και που αναφέρεται το «παράνομοι») και μεταφέρθηκαν στα αστυνομικά τμήματα για να γίνει εξακρίβωση στοιχείων και να ελεγχθεί εάν είναι κάτοχοι νόμιμης βίζας – άδειας παραμονής στη χώρα (τεράστια παραβίαση δικαιωμάτων, ούτε λόγος)…
Το πρόβλημα που βρήκε το ευαγές αυτό ίδρυμα με τις επιλεκτικές ευαισθησίες, είναι ότι μόνο το 6% των συλληφθέντων βρέθηκαν να ζουν παράνομα στην Ελλάδα. Εάν τους ήξεραν τους παράνομους γιατί δεν μας τους έλεγαν ώστε να αποφευχθεί και η ταλαιπωρία; Η ΕΛΑΣ κατηγορείται ότι κακομεταχειρίζεται ακόμα και… τουρίστες (!) για να διαπιστώσουν οι αρχές εάν βρίσκονται νόμιμα στη χώρα και χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την επιχείρηση για να «τρομοκρατούν» αθώους μετανάστες στους δρόμους! Τι άλλο θα ακούσουμε…
Τι κι αν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τους απαντά ότι η διαδικασία είναι ίδια για οποιονδήποτε δεν έχει τα νόμιμα έγγραφα μαζί του. Έχουν αποφανθεί, τελείωσε: Είμαστε όλοι ρατσιστές και προφανώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία τα φανταζόμαστε.

- See more at: http://www.defence-point.gr/news/?p=78041#sthash.TeKgBHsv.f5OacVLx.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: