Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 18ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ '' ΝΕΑ ΕΥΘΥΝΗ''

Το εκδοτικό σημείωμα από το καινούργιο τεύχος της Νέας Ευθύνης

Ιούλιος 2013. Καρδιά του καλοκαιριού. Ενός καλοκαιριού δύσκολου με έγνοιες περισσές, για τον κάθε Έλληνα, και με αόριστη την έκβαση των πραγμάτων στο οικονομικό και πολιτικό πεδίο. Ο απλός πολίτης αναρωτιέται, αν έχει πυθμένα η κατακρήμνιση. Και, δυστυχώς, βλέπει πως, οσημέραι, πέφτουμε σ’ ένα καινούργιο βύθισμα. Μέσα στο κυρίαρχο κλίμα μιας γενικώτερης αποναρκώσεως, δυσδιάκριτος παραμένει ο ορίζοντας. Κι ακόμα, στο αποκάρωμα, από πτώση σε πτώση, αρχίζουν πλέον να ατονούν οι λειτουργίες των νοητικών και ψυχικών διεργασιών. Κι αυτό είναι το χειρότερο.
Οι μεγάλες πτώσεις, όταν αξιολογούνται με την απαραίτητη νηφαλιότητα, οδηγούν στις μεγάλες ανατάσεις. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, οφείλουμε να ξαναβρούμε το νόημα των πραγμάτων. Άρα και των λέξεων. Ακούγεται πανταχόθεν, ότι η διαβόητη κρίση έχει να κάνει μόνο με οικονομικά μεγέθη. Θα ήταν αφέλεια να υποστηρίξει κανείς ότι η οικονομία δεν έχει καμμιά σημασία για τον άνθρωπο και τις κοινωνίες. Αλλά οικονομία δεν είναι μόνο οι αριθμοί, οι οποίοι, όταν ευημερούν, δυστυχούν οι άνθρωποι. Οικονομία δεν είναι η ανάλγητη κερδοφορία. Οικονομία είναι η δυνατότητα διαχειρίσεως των του οίκου, κι αυτό απαιτεί μια πνευματική στάση για τον σκοπό του ανθρώπου και του κόσμου.
Με το καλοκαιρινό μας τεύχος, να κινείται –όπως αρμόζει στην παράδοση της «Ευθύνης»– σ’ αυτή την κατεύθυνση ευχόμαστε η διαύγεια του θερινού φωτός να διώξει την ομίχλη της πλάνης. Χωρίς ιδιοτέλειες φτηνών προσωπικών επιδιώξεων, εργαζόμαστε συλλογικά, ανιχνεύοντας τους δρόμους που οδηγούν στην διασταύρωση της πνευματικής παράδοσης με την σύγχρονη αγωνία. Σε τούτη την ιχνηλασία οικοδομούμε την σχέση μας με εσάς, τους αναγνώστες και συνοδοιπόρους. Και σας ευχαριστούμε για την ειλικρινή και ενθαρρυντική σας ανταπόκριση. Ευλογημένο κι ολόφωτο καλοκαίρι.


εκδόσεις Κοράλι
Πατησίων και Πολυτεχνείου 1 10433
τηλ. 210-5200077 
www.Korali.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: