Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ - Αθήνα, 20.7.2013

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήρθε στην Ελλάδα, παρότι είναι ανεπιθύμητος για τις γνωστές ανθελληνικές του θέσεις.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της 18.7.13, αναγκάστηκε να παραδεχτεί, επιτέλους, ότι υπάρχει, έστω, το θέμα της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. 
Στη συνέχεια όμως, παρατηρήσαμε μια αδιανόητη προσπάθεια  (από πολλούς επίσημους και ανεπίσημους φορείς εντός Ελλάδας), αυτό που τελικά υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ο Σόιμπλε να προσπαθούν να το  διαστρεβλώσουν  ή  απλώς να το χαρακτηρίσουν σαν μια συμβατική αναφορά!
Σημειώνουμε ακόμη  το γεγονός ότι ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είπε λέξη για το ζήτημα. Ενώ έπρεπε να αξιοποιήσει την πρόσφατη δημόσια δήλωση του προκατόχου του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη Βουλή των Ελλήνων, στις 24 Απριλίου 2013, ότι το μέγα αυτό Εθνικό θέμα πλέον άνοιξε και θα κλείσει  με τη δικαιοσύνη να θριαμβεύει.
Και να θυμίσει στον κ. Σόιμπλε ότι η Γερμανία πραγματοποίησε τις αποφάσεις της Διασυμμαχικής Διάσκεψης των Παρισίων του 1945-1946 σε όλες τις χώρες, πλην της Ελλάδας. Και να του πει ότι η Συνθήκη του Λονδίνου του 1953, υποχρεώνει τη Γερμανία να αποδώσει τις αποζημιώσεις και επανορθώσεις μετά την επανένωσή της και τη σύναψη Συνθήκης Ειρήνης, κάτι που η Γερμανία δεν έκανε, παρά το γεγονός της επανένωσής της στις 31.8.1990 και της σύναψης Συνθήκης Ειρήνης στη  Μόσχα, το Σεπτέμβριο του 1990 (Συνθήκη «2+4»). Και να του επισημάνει το γεγονός ότι η Γερμανία παραβιάζει με ωμό τρόπο τις διεθνείς συνθήκες και καλείται να συμμορφωθεί, επιτέλους, προς αυτές.
Kαι επιπλέον να συστήσουμε κι εμείς στους σημερινούς Γερμανούς ιθύνοντες, που μας λένε ότι δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα εγκλήματα των προγόνων τους, να ξαναδιαβάσουν την ιστορία τους για να διαπιστώσουν ότι στο μεταπολεμικό, οικονομικό θαύμα τους, καθώς και στην εμπέδωση της δημοκρατίας τους, έχει συμβάλλει καθοριστικά και η πατρίδα μας. Διότι  είναι η  μόνη  χώρα-θύμα του ναζισμού που δεν έχει πάρει ούτε ένα μάρκο από τα αναμφισβήτητα δισεκατομμύρια που μας οφείλουν. Είναι, λοιπόν, υποχρεωμένοι  να  μας  τα  δώσουν τώρα και  ταυτόχρονα  να  καταδικάσουν  μερικούς συμπατριώτες τους, που προσβάλλουν βάναυσα το σημερινό Έλληνα, τη μνήμη των θυμάτων του ναζισμού και το μεγαλείο της Ιστορίας μας.
Το Εθνικό Συμβούλιο καλεί, εκ μέρους ολόκληρου του Ελληνικού Λαού, την Ελληνική Κυβέρνηση να θέσει τώρα, επίσημα και ρητά, στη γερμανική κυβέρνηση το συνολικό ζήτημα των γερμανικών οφειλών με τη δέουσα διαδικασία και χωρίς άλλη κωλυσιεργία, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης.
 Μόνον έτσι θα ανταποκριθούμε στο ιστορικό χρέος που έχουμε έναντι του λαού μας: Να διεκδικήσουμε και να πάρουμε όλα όσα μας χρωστά η Γερμανία. 
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα, που ξεκινήσαμε εδώ και 20 χρόνια έως την τελική δικαίωση, τονίζοντας στους Γερμανούς πάντα ότι δεν επαιτούμε, αλλά απαιτούμε.. Δεν χρωστάμε, μας χρωστάνε!
                                  Για το Εθνικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                  Ο  Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής
 Μανώλης Γλέζος                                 Στέφανος Ληναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια: