Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

«Αλίμονο στον άμυαλο, κοιμώμενο και καθεύδοντα ελληνικό κυπριακό λαό»

Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Ο Ν. Αναστασιάδης ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του με πλήθος δεσμεύσεων. Οι πολίτες δεν τον εμπιστεύονταν για το Κυπριακό, αλλ’ ήλπιζαν ότι στην οικονομία θα τα κατάφερνε. Απογοήτευσε τους πάντες με τα πολλά λάθη και τις αστοχίες του. Ο τακτικός αναγνώστης και εκλεκτός φίλος Ανδρέας Τ. Λουκά, πρόσφυγας από το Αγριδάκι της κατεχόμενης Κερύνειας μας, με αφορμή ανάλυσή μου, σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο: «Στη στήλη σου ''Αντιστάσεις'' (Κυριακή 14/07/2013) και στο άρθρο σου με τίτλο, ''Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, θερμούς χαιρετισμούς!'', τα λες έξω από τα δόντια στον κ. Πρόεδρο.
Προσωπικά με ικανοποίησε η φράση σου: ''Δυστυχώς, κ. Πρόεδρε, μας απογοητεύσατε! Οικτρά! Όλες οι προεκλογικά φλύαρες δεσμεύσεις σας δεν ήταν, οι περισσότερες, τίποτε άλλο παρά φούμαρα και λήροι για να υφαρπάσετε την ψήφο των πολιτών''! Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα! Έταξε ο κ. Αναστασιάδης ''και της Παναγιάς τα μάτια'', για να υφαρπάσει την ψήφο των πολιτών. Σε διαβεβαιώνω, φίλτατε Σάββα, με όλη μου την ειλικρίνεια, πως απορούσα και εξανιστάμην προεκλογικά, όταν άκουγα ανθρώπους να δίνουν πίστη στον κ. Αναστασιάδη, ξεχνώντας τον δημόσιο βίο και την πολιτεία του, τα οποία ήσαν τα ασφαλέστερα εχέγγυα για να μην τον ψηφίσει κάποιος. 
»Εδώ για ψύλλου πήδημα, αποφεύγουμε ανθρώπους στον καθημερινό μας βίο, και ήταν δυνατό να ξεχάσουμε τους εκβιασμούς και τη συμπεριφορά του κ. Αναστασιάδη το 2004 και υστερότερα, και να του αναθέταμε τη διαχείριση του κράτους, που εμείς με την ψήφο μας περισώσαμε, επειδή οι επικοινωνιολόγοι τού βρήκαν κατάλληλες ατάκες για να μας κοροϊδεύει; Προσωπικά, δεν νιώθω καμία τύψη. Δεν με παραπλάνησαν οι πληθωρικές, κωμικές προεκλογικές του πομφόλυγες.
Αλλά, σήμερα, νιώθω απέραντη θλίψη για τον γκρεμό, στον οποίο οδηγηθήκαμε σαν λαός ΚΑΙ με αυτή μας της επιλογή. Έχω πλήρη συνείδηση για το πού οδηγηθήκαμε με την επιπολαιότητα μας αλλά, το χειρότερο, πού ακόμα θα οδηγηθούμε. Στο κάτω-κάτω τα υλικά αγαθά έρχονται και παρέρχονται. Με τον τόπο μας, όμως, την πατρίδα μας, τι θα γίνει; Δεν είναι απόλυτα βέβαιο, για όσους έχουν μάτια και βλέπουν, πού θα την οδηγήσει ο κ. Αναστασιάδης με τον Αναν-ικό εσμό, που μάζεψε γύρω του.
»Άκουγα σήμερα (χθες) το πρωί τον ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, Γλ. Χατζηπέτρου, από το Ράδιο Πρώτο, να περιγράφει, επιτέλους, οργίλος την πραγματικότητα, που τόσα χρόνια, όχι μόνο ο ίδιος, αλλ’ οι πάντες παρασιωπούσαν! Θα μπορούσε κάποιος να υπενθυμίσει στον αιφνιδίως αναβλέψαντα και πολύ θυμωμένο κ. Χατζηπέτρου, πολλά και ασήκωτα και για τον ίδιο αλλά επαναλαμβάνω πως τα υλικά αγαθά κάποτε, αργά ή γρήγορα -από εμάς εξαρτάται- θα τα αποκτήσουμε ξανά.
Το λέει ένας άνθρωπος, που δεν έχει τα αποθέματα ΚΑΝΕΝΟΣ δημοσίου υπαλλήλου. Για την πατρίδα να ανησυχούμε, επειδή άκουγα χτες στις ειδήσεις, η Τουρκία είναι ήδη δραστηριοποιημένη στο έπακρο και κατά την πάγια τακτική της υπερτονίζει τη δεινή οικονομική κατάσταση του σύμπαντος Ελληνισμού, υποδεικνύοντας πως αν δεν λυθεί υπό αυτές τις συνθήκες το Κυπριακό, δεν θα λυθεί ποτέ!
»Αυτό και μόνο θα έπρεπε να ήταν υπεραρκετό για να μας θέσει σε αμυντική διάταξη μέχρι να ορθοποδήσουμε οικονομικά. Αλλά το σίγουρο είναι πως οι επανελθόντες με ρεβανσιστικές διαθέσεις Αναν-ιστές, ιδιαίτερα της Λευκωσίας, σε αυτό, ακριβώς, απέβλεπαν και έβαλαν καθοριστικά και το δικό τους χέρι στη διαμόρφωση της παρούσας κατάστασης! Και να γνωρίζεις, φίλτατε Σάββα, πως ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΩΜΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΡΕΥΤΗ ΚΑΙ ΑΘΙΚΤΗ. Αλίμονο στον άμυαλο, κοιμώμενο και καθεύδοντα, παρόλα όσα συμβαίνουν, κυπριακό λαό».

www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: