Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

"ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ" Πώς η απόφαση του 2011 άνοιξε την πόρτα στους Τούρκους πράκτορες στο Α.Αιγαίο

Κλιμάκιο της ΕΥΠ βρίσκεται από χθες στην Χίο και έχει αναλάβει την διαχείριση και αξιοποίηση των όσων έχουν προκύψει από την σύλληψη του 72χρονου Γερμανού κατσκόπου.
Ιδιαίτερο βάρος δίνουν στους στόχους που είχε επιλέξει, προφανώς κατόπιν οδηγιών ο Γερμανός κατάσκοπος και οι οποίοι δεν αφορούσαν μόνο στρατιωτικές μονάδες και τις κινήσεις των πλοίων του Ναυτικού, αλλά και κρατικά κτίρια, καθώς και κινήσεις κρατικών λειυοργών, ένδειξη ότι οι Τούρκοι προετοιμάζονται για κτύπημα σε όλο το εύρος της κρατικής μηχανής σε περίπτωση εισβολής.
Πρόκειται μία μία κλασική στοχοποίηση προκειμένου να ακολουθήσει δράση ειδικών δυνάμεων του εχθρού, κάτι το οποίο έχει ανησύσει ιδιαίτερα την ελληνική πλευρά.
Ένα ζητούμενο είναι ότι η δραστηριοποίησή του και η ομάδα των Τούρκων πρακτόρων που τον υποστήριζε και τον πλήρωνε συμπίπτει με το άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη διακίνηση Τούρκων προς την Ελλάδα.
Το defencenet.gr από τότε είχε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι η συγκεκριμένη απόφαση της τότε κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου θα είχε ως αποτέλεσμα να διευκολυνθούν κινήσεις Τούρκων πρακτόρων.
Δυστυχώς αυτό δεν αφορά μόνο την Χίο: Ανάλογη ελευθερία κινήσεων απολαμβάνουν οι πράκτορες και οι ειδικές δυνάμεις της ΜΙΤ σε όλα τα νησιά του Α.Αιγαίου από τότε που επιτράπηκε η ελεύθερη διακίνηση για να "ενισχυθεί" ο τουρισμός.
Και για να μην γράφουμε μόνο για την κυβέρνηση Παπανδρέου και η νυν κυβέρνηση ενίσχυση και επέκτεινε το μέτρο της παραμονής Τούρκων υπηκόων χωρίς έλεγχο...
Ο Γερανός ανακρίνεται και για τυχόν κρύπτες τουρκικού οπλισμού ή γενικότερα υλικού υποστήριξης των τουρκικών ειδικών δυνάμεων στην περιοχή της Χίου.
Ο Γερμανό ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί. Η ΕΥΠ είχε από καιρό στοχοποιήσει τον 72χρονο Γερμανό που δηλώνει συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, χωρίς να εξηγεί σε ποια δημόσια υπηρεσία της πατρίδας του εργαζόταν.
Περίμενε, ωστόσο, την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει στη σύλληψή του κι αυτή έγινε λίγες ώρες αφ' ότου  αστυνομικοί του τμήματος Μαστιχοχωρίων τον εντόπισαν να φωτογραφίζει στρατόπεδο της περιοχής.
Η άμεση επαφή του με τους Τούρκους πράκτορες αποδείχθηκε από το e-mail που τους έστειλε από τον προσωπικό του λογαριασμό, αμέσως μετά τη σύλληψη των δυο Κούρδων και δυο Ελλήνων με το γεμάτο όπλα φουσκωτό στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών. Ακόμη κι αν ο κατάσκοπος είχε την πρόθεση να αρνηθεί τις κατηγορίες, το ζευγάρι γυαλιά με ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή που είχε στην κατοχή του δεν άφηνε καμία αμφιβολία για το τι έκανε. 
Ο 72χρονος δούλευε για λογαριασμό των Τούρκων πρακτόρων που τον είχαν πλησιάσει και τους είχαν προσφέρει αμοιβές ύψους 500 ως 1.500 ευρώ για να τους τροφοδοτεί με οπτικό υλικό. Οι ελληνικές αρχές, ωστόσο, εκτιμούν ότι συνεργαζόταν με την ΜΙΤ πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς πήγαινε επί σειρά ετών στη Χίο για παραθερισμό πριν αγοράσει σπίτι!
Η είδηση της σύλληψης του 72χρονου Γερμανού που εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια φωτογράφιζε συστηματικά στρατόπεδα και αεροδρόμια δίνοντας σε Τούρκους απόρρητα στοιχεία για τη διάταξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχει κάνει το γύρο τουρκικών, αλλά και γερμανικών ΜΜΕ.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), ο 72χρονος κρατούμενος για κατασκοπεία από τις ελληνικές Αρχές έχει ομολογήσει, ενώ και η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα επιβεβαίωσε τη σύλληψη του, ωστόσο δεν έδωσε άλλες πληροφορίες.
Με βάση πληροφορίες του DPA, ο Γερμανός κατάσκοπος είναι συνταξιούχος και προέρχεται από τη Βόννη, ενώ ζούσε εδώ και τέσσερα χρόνια στο χωριό Αρμόλια στο νότιο τμήμα της Χίου.
Όπως μεταδίδει, ακόμη, το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πηγές από τους κύκλους της Εισαγγελίας, ο κατηγορούμενος έλαβε τριήμερη προθεσμία για να παρουσιαστεί ενώπιον της δικαιοσύνης και να συντάξει την υπερασπιστική του γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: