Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ιδεολόγοι του κ.'..λου

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Λέει το ελληνικό λεξικό -όσο ακόμη θα επιτρέπεται η κυκλοφορία του: "Ιδεολογία = σύνολο ηθικών, φιλοσοφικών, κοινωνικών ιδεών και αρχών - προσήλωση σε αρχή, ηθικού χαρακτήρα, χωρίς ιδιοτέλεια", και "ιδεολόγος = οπαδός κάποιας ιδεολογίας - ο διαπνεόμενος από ανώτερες ηθικές αρχές".
Αυτά λέει το λεξικό.
Συνεπώς, όσοι 10, 20, 30 χρόνια ασπάστηκαν την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ ή των λοιπών… δημοκρατικών δυνάμεων, και την υπεράσπισαν ως προχθές με την ψήφο, με τα ζήτω και τις αφίσες ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να την απολακτήσουν μέσα σε μία νύχτα επειδή βρέθηκαν εκεί που βρέθηκαν αποκλειστικά και μόνο επειδή τους έβαλαν το "βύσμα" οι "σύντροφοί" τους ή οι "άμεπτοι" φαυλοκράτες της ΝΔ.
Γιατί γράφω αυτά τα… αντιλαϊκά;
Μας το λέει το λεξικό: "προσήλωση σε αρχή ηθικού χαρακτήρα ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ"!
Μην ευτελίζετε και μην ξευτελίζετε την αληθινή ιδεολογία για την οποία κάποιοι στήθηκαν στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Δεν σας λυπάμαι, γιατί με την ψήφο σας, για χρόνια πολλά, καταδικάσατε εκατομμύρια Έλληνες".
Αυτά βέβαια ισχύουν για τους "κοπρίτες" του Παγκάλου, ο οποίος ερμήνευσε αυθεντικά τούτους τους στίχους που έγραψε ο γνωστός Γ. Σουρής, εδώ και έναν αιώνα, για τους "ιδεολόγους" της εποχής του:
"Πουλούσατε την ψήφο σας
αντί του αργυρίου
σαν πρόστυχοι ντελάληδες
του Αναβρυτηρίου"
Παρασαπίσαμε! ΟΧΙ άλλοι ιδεολόγοι. Τους φοβάμαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: