Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλος 'χτυπάει άλλος πληρώνει

“Εκ του καρπού γνώσεσθε το δένδρον”. Ή αν προτιμάτε εκ του αποτελέσματος μπορεί κανείς να οδηγηθεί σε πιο ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
του Στρατή Μαζίδη
Το σύστημα είτε όντως κρύβεται αυτό πίσω από τη δολοφονία είτε εκμεταλλευόμενο τη δράση ανεγκέφαλων τετράγωνων όπως του Ρουπακιά γιατί “πείραξαν ένα δικό μου” είναι αυτό που οφελείται.
Δεν είναι μόνο μια σειρά γεγονότων που πέρασαν στα ψιλά γράμματα, είναι ότι τελικά μέχρι στιγμής τη νύφη έχουν πληρώσει δύο εγνωσμένου κύρους αξιόλογοι δημοσιογράφοι αριστερής ιδεολογίας.
Για την επίθεση στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ δε γίνεται λόγος. Η εφημερίδα έκανε τις επιλογές της με τη φωτογραφία του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα την ώρα που εγκατέλειπε τον κόσμο δίχως να το θέλει και τον πομπώδη τίτλο. Ξεπούλησε αλλά μετρά μεγαλύτερες ζημιές.
Ο Γιώργος Δελαστίκ πλήρωσε την καταγραφή μιας απορίας που ακούγεται από πολλούς όσον αφορά το ποιος έδωσε την εντολή στα πλαίσια σύνταξης ενός ολοκληρομένου άρθρου στη δική του εφημερίδα, το ΠΡΙΝ.
Ο Νίκος Μπογιόπουλος, αιρετικός όντας για αρκέτες απόψεις του εντός ΚΚΕ, ήταν στο στόχαστρο. Το τελευταίο του κείμενο όμως φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα το σύστημα στο οποίο μάλλον ανήκει και το ΚΚΕ. Ως εκ τούτου, στα πλαίσια περικοπών της έκδοσης του Ριζοσπάστη ειδοποιήθηκε πως κόβεται η σελίδα την οποία επιμελείται ο γνωστός δημοσιογράφος.
Δελαστίκ και Μπογιόπουλος είναι δύο ενοχλητικές φωνές διότι παρά την πολιτική τους ταυτότητα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ) χαίρουν ευρύτερου σεβασμού και αναγνωσιμότητας. Λένε πράγματα που ενοχλούν. Το σύστημα βρήκε την ευκαιρία να τους επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα περιορίζοντας την απήχησή τους και αυτό είναι ανησυχητικό. Ελπίζω όμως μόνο προσωρινά…

www.freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: