Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

"ΑΘΗΝΑ 9.84. Ο Σταθμός της Πόλης!"

Ο -πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Το έγραψα εδώ και χρόνια. Αυτός ο ραδιοφωνικός σταθμός ΔΕΝ είναι δημοτικός, αλλά αντιδημοτικός (βλ. το κείμενό μου: "Δημοτικό Ραδιόφωνο και ενημέρωση", στην εφ. "24 ΩΡΕΣ" της 8/8/1988).
Ξαναεπανήλθα σε αυτόν τον αντιδημοκρατικό και ανθελληνικό σταθμό πολλάκις αλλά ο εν απολύτω πενία Δημότης  - Λαός των Αθηνών δεν σάλεψε. Πλήρης αδιαφορία. Από καιρό, Σαββατοκύριακα, εμφανίζεται ένας κουλτουριάρης παρουσιαστής, ολίγον τραυλός, ο οποίος μεταξύ 10-12 το βράδυ κάνει μουσικές παρουσιάσεις για ξένη δισκογραφία.
Αραδιάζει ονόματα  ξένων δίσκων και τραγουδιστών της δεκαπενταετίας 1915-1930, τα οποία πιθανόν να είναιι παντελώς άγνωστα στο ευρύ κοινό, αν υπάρχει. Σερβίρει παλιούς και φθαρμένους δίσκους, της κατά τα άλλα ωραίας τζαζ και τσάρλεστον, οι οποίοι   .ομως ακούγονται ως ενοχλητικά γρατζουνίσματα(λόγω παλαιότητας).
Τόσα και τόσα ωραία τραγούδια έχει η Αθηναϊκή  δισκογραφία για την Αθήνα, την Ελλάδα, τον έρωτα αλλά και δημοτικά, τα οποία ο εν λόγω… πολιτισμένος σνομπάρει προκλητικά,αγνοώντας και την τεράστια σημασία που έχει η εθνική μας παράδοση για τη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας (βλ. το  έργο μου: "Η Εθνική μας Παράδοση", εκδ. "Πελασγός" - Ι. Γιαννάκενας - Αθήνα 2011). Όσοι συμφωνούν με τις παρατηρήσεις αυτές να στείλουν διαμαρτυρία στον κύριο δήμαρχο του 10% για γνώση και συμμόρφωση.
Πολιτισμός δεν σημαίνει πιθηκισμός και μάλιστα ακριβοπληρωμένος.
Οι "πολιτιστικές" μαϊμούδες είναι για το ζωολογικό κήπο των ΗΠΑ και όχι για την Αθήνα "τη διαμαντόπετρα στης γης το δαχτυλίδι" όπως την τραγούδησε ο εθνικός μας βάρδος Κωστής Παλαμάς.
Ως δημότης - πολίτης των Αθηνών οργίζομαι και αγανακτώ γι' αυτές τις "μουσικές εκπομπές" που είναι εκτός Αθηνών, εκτός Ελλάδας, εκτός Ελληνικού πολιτισμού.
Γέμισε η Αθήνα από νοσηρή κουλτούρα.

ΥΓ: Μετά τη χάραξη αυτών των γραμμών άκουσα το δήμαρχο… αγωνιστή να λέει στο ραδιόφωνο του Real ότι κάποτε η ετήσια δαπάνη του σταθμού ανερχόταν σε 16 εκατ. ευρώ ενώ τώρα ΜΟΝΟ  4,3 εκατ.! "Κυρίαρχε" λαέ! Εσύ στα συσσίτια με τις καραβάνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: