Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Πρόγραμμα «Βασιλικός Θυρωρός»

Του Νίκου Χιδίρογλου

Έχουμε συστηματικά ασχοληθεί από τη στήλη μας με τα εγκλήματα των Βρετανών, διαχρονικά. Θα επιμείνουμε λέγοντας πως ο βρετανικός παράγοντας, αναδείχθηκε στον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ εχθρό του Ελληνισμού (και όχι μόνο), στη διάρκεια του 20ου αιώνα.
Δεν υπάρχει λόγος να απαριθμούμε τα όσα υπεστήκαμε από τους κυνικούς και άφιλους παράγοντες της βρετανικής πολιτικής και γραφειοκρατίας. Η δράση της ηρωικής ΕΟΚΑ, που υπονομεύτηκε ανοικτά από την προδοτική ανθελληνική αριστερά του ΑΚΕΛ, ήταν η καλύτερη στιγμή στην ιστορία των προσπαθειών του Ελληνισμού να ξεφορτωθεί τον βρετανικό παράγοντα και τα δεινά που προκαλεί αυτός στον Ελληνισμό.
ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
Φυσικά, οι Έλληνες δεν ήταν και δεν είναι οι μόνοι που υφίστανται τις συνέπειες μιας πολιτικής, που έχει τις ρίζες της στο παλιό αυτοκρατορικό παρελθόν. Η κλίμακα του προβλήματος πλέον, είναι παγκόσμια. Στο in.gr, το οποίο επικαλείται το γερμανικό περιοδικό Spiegel και πληροφορίες από τον πρώην σύμβουλο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν, διαβάσαμε πως «οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούσαν για πολλά χρόνια ξένους διπλωμάτες χάρη στις κρατήσεις τους στα μεγάλα ξενοδοχεία...
Η βρετανική υπηρεσία ηλεκτρονικής συλλογής πληροφοριών GCHQ παρακολουθούσε για περισσότερο από τρία χρόνια τις κρατήσεις που γίνονταν σε τουλάχιστον 350 πολυτελή ξενοδοχεία ανά τον πλανήτη». Και παραθέτει το Spiegel που γράφει πως «στόχος αυτού του προγράμματος ήταν να ενημερώνεται η GCHQ τη στιγμή της κράτησης για το όνομα της πόλης και το όνομα του ξενοδοχείου στο οποίο σκόπευε να διαμείνει ο ξένος διπλωμάτης». Φυσικά, «αυτό επέτρεπε στις υπηρεσίες να... αναλαμβάνουν δράση πριν καν φθάσει ο διπλωμάτης.
Η δράση αυτή μπορεί να ήταν παρακολούθηση του δωματίου του ξενοδοχείου και του ενοίκου, με την τοποθέτηση κοριού στο τηλέφωνό του ή παρακολουθώντας το φαξ του, απόκτηση πρόσβασης στον υπολογιστή του μόλις συνδεόταν με το δίκτυο του ξενοδοχείου, ακόμη και παρακολούθηση των συζητήσεων του πελάτη στο μπαρ του ξενοδοχείου». Το πρόγραμμα, έφερε την κωδική ονομασία «Βασιλικός Θυρωρός» («Royal Concierge»).
ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Και έρχεται ένα άρθρο του πολύπειρου σε ανάλογα θέματα δημοσιογράφου & συγγραφέα Μάνου Ηλιάδη, για να αποκαλύψει το τι και πως στην Ελλάδα, στο κέντρο και στο Κολωνάκι και μάλιστα, μόλις 200 – 300 μέτρα από το Μαξίμου. Το Μαξίμου, που στη διάρκεια της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, βίωσε την τραυματική εμπειρία των υποκλοπών, υπόθεση που παραπέμπει μετά τα ευρήματα της σχετικής έρευνας, ευθέως στην πρεσβεία των ΗΠΑ.
Αφού ξεκαθαρίσουμε εδώ πως τα κατασκοπευτικά ευρήματα των Βρετανών δημοσιοποιούνται σχεδόν πάντα στις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της περιβόητης «ειδικής σχέσης» («special relationship») των δύο χωρών, μπορούμε κάλλιστα να πούμε ότι η υπόθεση των υποκλοπών εις βάρος της ελληνικής κυβέρνησης, όχι μόνο δεν έχει τελειώσει, αλλά αντίθετα, έχει κλιμακωθεί, με δράστες αυτή τη φορά, τους Βρετανούς.
Στο άρθρο του Μάνου Ηλιάδη στα «Επίκαιρα», με τίτλο «Σταθμός υποκλοπών των Άγγλων στην καρδιά της Αθήνας», παρουσιάζονται με λεπτομέρειες τα πειστήρια της βρετανικής κατασκοπίας. Πριν μπούμε στα της Αθήνας, αντιγράφουμε τα κάτωθι: «από τα πρόσφατα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ένα βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι στον τομέα των υποκλοπών η συνεισφορά της Αγγλίας είναι τεράστια, εκ του γεγονότος ότι στο έδαφός της υπάρχει έξοδος τουλάχιστον 14 μεγάλων υποθαλάσσιων καλωδίων οπτικών ινών – στοιχείο απαραίτητο για την παράνομη διασύνδεση για υποκλοπές επικοινωνιών δεκάδων χωρών-, πριν τα καλώδια αυτά συνεχίσουν για τις ΗΠΑ και άλλες χώρες.
Ιδιαίτερης αναφοράς είναι και η σχεδόν αποκλειστική συνεισφορά της Αγγλίας και της γνωστής Government Communications Headquarters (GCHQ), στη συλλογή πληροφοριών μέσω υποκλοπών σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, οι οποίες γίνονται από την αγγλική βάση του Αγίου Νικολάου στην Κύπρο, που είναι και η μεγαλύτερη βάση υποκλοπών στον κόσμο...»
ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ...
Οι μονάδες που κάνουν τη βρωμοδουλειά για λογαριασμό των Βρετανών, λειτουργούν καλυπτόμενες υπό τη διπλωματική ασυλία, καθώς, βάσει των αποκαλύψεων, ο εξοπλισμός τους «εγκαθίσταται στο κτήριο της πρεσβείας (κατά προτίμηση στην ταράτσα ή στον τελευταίο όροφο), καλυπτόμενος από ειδικές ελαφρές κατασκευές, που δίνουν εξωτερικά την εντύπωση ότι πρόκειται για εγκαταστάσεις του κλιματισμού ή του ανελκυστήρα κ.λπ.»
Όμως στην Ελλάδα, υπάρχουν ζητήματα, καθώς, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ηλιάδη, «σημαντικό ρόλο στις υποκλοπές επικοινωνιών πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών στη χώρα μας παίζει η Αγγλία, και μάλιστα από ένα σημείο που απέχει λιγότερο από 200 μέτρα από το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο και βρίσκεται περίπου στην ίδια απόσταση, σε νοητή ευθεία γραμμή, από το υπουργείο Εξωτερικών και πλήθος άλλων υπουργείων. Πρόκειται για το κτήριο που στεγάζει από ετών το περίφημο Βρετανικό Συμβούλιο (British Council), επί της Πλατείας Φιλικής Εταιρείας, στην οροφή του οποίου εντοπίσαμε μια από τις πλέον εντυπωσιακές κατασκευές τύπου κλωβού που είδαμε σε φωτογραφίες πρεσβειών σε άλλες χώρες.
Η σχετική φωτογραφία... είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική», γράφει ο Μάνος Ηλιάδης, «τόσο για το μέγεθος του συγκεκριμένου ορθογώνιου κλωβού και το υλικό κατασκευής του – τελείως διαφορετικό από το υπόλοιπο κτήριο- όσο και για την προφανή έλλειψη του λόγου υπάρξεώς του. Η κατασκευή αυτή δεν υπήρχε μέχρι και πριν από ελάχιστα χρόνια, το πολύ τρία με τέσσερα, αν δεν μας απατά η μνήμη μας…Ο προσανατολισμός της κατασκευής αυτής, που είναι τοποθετημένη έκκεντρα προς την πρόσοψη του κτηρίου, είναι προφανής για τους σκοπούς που εξυπηρετεί. Τα προβλήματα και τα ερωτήματα που τίθενται και χρειάζονται σίγουρα περαιτέρω διερεύνηση, από την ΕΥΠ είναι πολλά».
* Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα «Επίκαιρα»
που κυκλοφορούν και απεικονίζει την παράξενη κατασκευή
στην ταράτσα του Βρετανικού Συμβουλίου στην Πλατεία Φιλικής Εταιρίας.

www/elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: