Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Η "Ανατροπή" και ο πρωθυπουργός - Η μεγάλη πολιτική εντροπία!

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου

Όπως είναι γνωστό, κάθε Δευτέρα βράδυ γίνεται η εκπομπή στο "Mega" με τον απολύτως αντιφατικό τίτλο: "Ανατροπή"!
Πρόκειται για συρροή πραγματικών, πολιτικών και εννοιολογικών αντιφάσεων και αυτοαναιρέσεων, που επιβεβαιώνουν πλήρως τον Θουκυδίδη που έγραφε: "Οι άνθρωποι για να δικαιολογούν τις αίσχιστες πράξεις τους αλλάζουν τη σημασία των λέξεων".
Για να δούμε, λοιπόν, την έννοια των λέξεων και την πολιτική πραγματικότητα. Λέει το ελληνικό λεξικό:
Ανατροπή = αναποδογύρισμα - καθαίρεση - κατάλυση - ματαίωση.
Παράγεται από το ρήμα ανατρέπω, που σημαίνει: αναποδογυρίζω - καθαιρώ - καταργώ - καταλύω.
Πρόκειται για ρήματα - έννοιες, για την πραγμάτωση των οποίων απαιτείται καταβολή υλικής δύναμης και έτσι έχουμε:
Καθαιρώ = κατεδαφίζω - γκρεμίζω - κατεβάζω κάποιον από το αξίωμά του.
Πάμε στο καταργώ, που σημαίνει καταλύω - ακυρώνω.
Προχωρούμε στο εννοιολογικό περιεχόμενο του ρήματος καταλύω = διαλύω - καταστρέφω - καταργώ.
Είναι προφανέστατο ότι:
1)   Η "ανατροπή", ως τίτλος εκπομπής, είναι έξω από κάθε εννοιολογική σημασία των λέξεων, γιατί ο οικοδεσπότης της, χρόνια και χρόνια, στηρίζει μετά πάθους το πιο σάπιο πολιτικό σύστημα που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα.
Συνεπώς πρόκειται για ψευδεπίγραφο τίτλο, γιατί και ο γράφων μάχεται για την ανατροπή του συστήματος αλλά δεν μπορεί να περάσει ούτε απ' έξω από το "Mega", το οποίο αποτελεί τη φωνή και το στήριγμα του συστήματος.
2)   Ερωτάται: Ο κ. πρωθυπουργός πήγε στην "ανατροπή" να καταλύσει ή να κατεδαφίσει το φαύλο σύστημα, δηλαδή τον εαυτό του;
Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Αντίθετα, μετά την εκπομπή της "ανατροπής" βγήκε περισσότερο ενισχυμένος με τις ευλογίες του οικοδεσπότη,  ο οποίος ψευδέστατα παριστάνει τον "ανατροπέα" για τον οποίο το λεξικό γράφει:Ανατροπέας = αυτός που ανατρέπει, που καταλύει.
Όμως, όποιος έχει τέτοιες πατριωτικές προθέσεις ούτε μεγάλα πόστα κατέχει στο σύστημα, ούτε μεγάλους μισθούς έχει, ούτε τολμά να επαναφέρει στην τάξη τους δικαστές από την εκπομπή του καναλιού, όταν σπανίως κάνουν αυτό που πρέπει.
Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους και ο τίτλος του σχολίου αυτού: "Πρωθυπουργός και οικοδεσπότης της "Ανατροπής" βίωσαν τη μεγάλη πολιτική εντροπία.
Εντροπία λέει το λεξικό σημαίνει: Κατάσταση αταξίας ενός συστήματος. Είναι αυτό ακριβώς που δεσπόζει στο δημόσιο βίο της χώρας όλα ετούτα τα χρόνια της ντροπής και της αρπαχτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: