Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΑΕΙΡΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΑΝ 8μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ

ΚΕΝΤΡΟΝ   ΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΩΝ   ΜΕΛΕΤΩΝ
" Ἡ  Δάειρα "



Σᾶς  προσκαλοῦμε  στὴν  ἐκδήλωση  μὲ  θέμα:
« Ἡ προϊστορία  τῆς  Ἱατρικῆς »


Ὁμιλεῖ  ὁ  Ἱατρὸς  Βασίλειος  Πατρικᾶκος
Χειρουργός , Δρ.  Πανεπιστημίου  Ἀθηνῶν




29η Ἰανουαρίου 2014
Ἡμέρα  Τετάρτη
Ὥρα  20.00΄
  Αἴθουσα Διαλέξεων Πολιτιστικοῦ Ὀργανισμοῦ
Δήμου Ἐλευσινίων
Παγκάλου καὶ Κίμωνος




Κατά την νέα αυτή περίοδο, με το νέο Δ.Σ. του συλλόγου αποτελούμενο από τους: Στάμου Αναστάσιο (πρόεδρο), Τσίτσο Νικόλαο (αντιπρόεδρο), Κόκλα Ιωάννα (γεν. γραμματέα), Ρεντούμη Ευάγγελο (ταμία) και Βασιλείου Αγγελική Αμφιτρίτη (μέλος), σε κάθε εκδήλωση θα γίνεται κι ένα μικρό μάθημα για τους Ελευσινίους προπάτορες, αρχής γενομένης από τον Κελεό και την Μετάνειρα.

Υπάρχουν στα αρχαία μας κείμενα 100 αναφορές για τον Κελεό και 50 για την Μετάνειρα, από 20 τουλάχιστον αρχαίους συγγραφείς, σύμφωνα με τις μελέτες του κ. Στάμου. Παρουσιάζονται τα κείμενα των πηγών αυτών και αναλύονται τα συμπεράσματα και η σημασία των διδακτικών αυτών κειμένων όχι μόνο για την ιστορία, αλλά και για το σήμερα.
Ο θεσμός της Οικογένειας, η πρώτη αξιοκρατική Πολιτεία, οι πρώτοι Αθλητικοί αγώνες, έχουν αναφορά στην Ελευσίνα. Η διδασκαλία της Γεωργίας και η διδασκαλία των Μυστηρίων καθιστούν την Ελευσίνα πανελλήνιο και οικουμενικό αξιότιμο κέντρο αναφοράς. 
Ας τα γνωρίσουν αυτά πρωτίστως οι Ελευσίνιοι, ας τα καλλιεργήσουν ένδον, ώστε να έρθει σύντομα η πνευματική ανάταξη του ευλογημένου αυτού τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: