Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Επερώτηση Τάβου προς την αλβανίδα υπουργό Παιδείας για την έλλειψη βιβλίων στα σχολεία της ΕΕΜ

Επερώτηση Τάβου προς την αλβανίδα υπουργό Παιδείας για την έλλειψη βιβλίων στα σχολεία της ΕΕΜ

Επερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας της Αλβανίας, Λιντίτα Νικόλα, για την έλλειψη σχολικών κειμένων στα σχολεία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας κατέθεσε ο βουλευτής του αλβανικού κόμματος LSI, Βαγγέλης Τάβος.

Μεταξύ άλλων ο Τάβος τόνισε πως αποτελεί ανησυχία όλων των γονέων των μαθητών της ΕΕΜ, οι οποίοι αν και έχουν ζητήσει επανειλημμένος την επίλυση αυτού του προβλήματος και από την προηγούμενη αλβανική κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια λύση.
«Από 2600 σχολικά κείμενα που χρειάζονται για την υποχρεωτική εκπαίδευση έχουν έρθει μόνο 367, δηλαδή το 13,6%, ενώ για την μέση εκπαίδευση από 35 τίτλους που χρειάζονται δεν έχει έρθει κανένα. Είναι 1010 μαθητές από τους οποίους 200 στην μέση εκπαίδευση, οι οποίοι λόγο έλλειψης κειμένων αναγκάζονται να κρατούν σημειώσεις, πράγμα το οποίο μας θυμίζει την διδασκαλία των περασμένων δεκαετιών. Αυτό το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο έχοντας υπ’ όψη και την έλλειψη υποδομών για την σωστή διδασκαλία στα σχολεία της Φράστανης, των Γεωργουτσάτών, στους Βουλιαράτες, στη Φοινίκη, στο Μεσοπόταμο και στην Λιβαδειά», υπογράμμισε ο Τάβος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κληρονομημένη από το παρελθόν προβληματική κατάσταση δεν βοηθά καθόλου στην επίτευξη του μεγαλύτερου στόχου της χώρας που είναι η πλήρη ένταξη της ελληνικής κοινότητας στην αλβανική κοινωνία, αλλά και στην ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που αποτελεί και κεντρικό στόχο του κυβερνητικού συνασπισμού «για μια Ευρωπαϊκή Αλβανία».
«Ως μέλος της κοινότητας αυτής και ως βουλευτής της Αλβανικής Βουλής, αισθάνομαι
ως υποχρέωση να καταθέσω την επερώτηση αυτή για να ζητήσω από την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση επίλυση του σημαντικού και ευαίσθητου αυτού προβλήματος» κατέληξε ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής.
http://aftonomi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: