Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΣΥΡΙΖΑ - ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ???

Όσο το κουβάρι για τις εκλογές μαζεύεται δραματικά, τόσο οι πρωταγωνιστές «αριστερού» τσαρλατανισμού, αποκαλύπτουν το αποκρουστικό τους πρόσωπο...
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Η συγκυβέρνηση των αθλίων, αυτό το ελεεινό και κατ εντολήν δημιούργημα που δεν ήταν ένα «ώριμο τέκνο της ανάγκης», αλλά ένα μπαστάρδι που υπηρέτησε πιστά την κατοχική διοίκηση, οδηγείται στην κατάρρευση πλέον και τυπικά.

Οι όποιες ενέσεις αποπροσανατολισμού μπορεί να προσφέρει η παράσταση – παρωδία της Ελληνικής προεδρίας, αλλά και η όποια συγκυριακή αβάντα που μπορεί να εξασφαλίσει η δήθεν «απόδραση» Ξηρού, δεν μπορούν να ανακόψουν αυτή την εξέλιξη. Υπάρχουν ωστόσο δυο προβλήματα, που η κοινωνία οφείλει να μην παραβλέψει:

Το ελεεινό μειοψηφικό συνονθύλευμα που αγκιστρώθηκε στις κυβερνητικές καρέκλες, θα νομοθετεί μέτρα εξόντωσης, ακόμη και τη στιγμή που θα ξεψυχάει. Τον όρκο πίστης και αιώνιας αφοσίωσης που έδωσαν οι πρωταγωνιστές του στην κατοχική διοίκηση, θα τον «τιμούν» μέχρι την τελευταία στιγμή, ατιμάζοντας την κοινωνία που τους εξέλεξε, και την ίδια μας την πατρίδα.

Η πολιτική τους αποκαθήλωση επομένως...
μπορεί να προσφέρει – και δικαιολογημένα - μια ικανοποίηση στην κοινωνία που τους μίσησε για όλα όσα έκαναν σ αυτόν τον τόπο, αλλά θα είναι μια ατελέσφορη ικανοποίηση, και κυρίως δε θα συνιστά δικαίωση, αν αυτή η αποκαθήλωση δε συνδυαστεί με την ικανοποίηση δυο κορυφαίων πολιτικών αιτημάτων:
  • Την παραδειγματική τιμωρία των πρωταγωνιστών του δωσιλογισμού. Και…
  • Την καθολική ακύρωση του συνολικού νομοθετικού τους έργου, σε όλα τα επίπεδα και με συνοπτικότατες διαδικασίες.
Στο βαθμό που αυτά τα δυο αιτήματα – στόχοι δεν συμβούν και δεν αποτελέσουν την πρώτη πολιτική πράξη της επόμενης κυβέρνησης, τότε αυτό δε θα συνιστά δικαίωση των προσδοκιών αυτού του λαού, αλλά εναλλαγή του τιμονιέρη στο όχημα της πολιτικής εξαπάτησης.

Δυστυχώς τα μαντάτα δεν είναι καλά. Και καλό είναι να μη τα αγνοήσει κανείς αν δ θέλει την επόμενη στιγμή, να ενταχθεί (για πολλοστή φορά) στη διόλου συμπαθή πλέον κατηγορία των κοψοχέρηδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που μοστράρει ως επερχόμενος πολιτικός Μεσσίας, όλα δείχνουν πως δε θα είναι το περήφανο άτι που θα οδηγήσει τον τόπο στην ανάκτηση της εθνικής του αξιοπρέπειας, αλλά μια ψόφια φοράδα δεμένη στο «ντορό», έτοιμη να βαδίσει πάνω στα χνάρια των προκατόχων της.

Και όσο το κουβάρι για τις εκλογές μαζεύεται δραματικά, τόσο οι πρωταγωνιστές «αριστερού» τσαρλατανισμού, αποκαλύπτουν το αποκρουστικό τους πρόσωπο.

Ήδη ο Σταθάκης (ξέρετε εκείνος ο «αριστερός» επενδυτής στο επενδυτικό καταφύγιο τηςGOLDMAN SACHS) έσπευσε να αποτιμήσει το επαχθές χρέος στο ...αστρονομικό ποσοστό του  5% επί του συνολικού χρέους της χώρας. Το αποτίμησε δηλαδή σε ποσοστά κατά πολύ μικρότερα ακόμη και από το ύψος των μιζών που κάνουν παρέλαση μέσα από τις διαρκείς αποκαλύψεις, αφήνοντας άφωνο έναν λαό που καταδυναστεύεται από τις κατοχικές πολιτικές.

Όταν λοιπόν έχουμε απέναντί μας έναν πολιτικό σχηματισμό, που φροντίζει – πριν ακόμη εκλεγεί – να επαναβεβαιώσει την προσήλωση του στα αφεντικά και την εθνοκτόνο βουλιμία τους, τότε λυπάμαι πολύ, αλλά μόνο μαλάκας μπορεί θεωρηθεί όποιος την επομένη ισχυριστεί ότι δεν ήξερε, και αρχίσει πάλι να «κόβει» τα βρωμερά του χέρια που τον καθιστούν εν δυνάμει συνένοχο για την καταστροφή της χώρας.

Διότι όταν ακούς τα κορυφαία στελέχη αυτού του κόμματος, να υποβαθμίζουν στα όρια του επιτοκίου αποπληρωμής, το ποσοστό του επαχθούς χρέους, τότε είναι φανερό ότι δεν έρχονται για να διαπραγματευθούν, αλλά για να παραδώσουν και τα ελάχιστα που θα έχουν απομείνει σ αυτό τον τόπο, πριν τους πάρουν οι δυνάμεις κατοχής και τα δικά τους λερωμένα σώβρακα.
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: