Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

“Μαθήματα” τουρκικού πολιτισμού στον Φλοίσβο

20140220-192407.jpg
Κωνσταντινούπολη: Σεπτεμβριανά 1955. Δείγμα τουρκικού πολιτισμού…
Με τίτλο “Τουρκική Εβδομάδα τον Μάρτιο στην Αθήνα”, το σχετικό δελτίο Τύπου, αναφέρει:
«Το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Τουρκίας στην Αθήνα διοργανώνει την “Τουρκική Εβδομάδα” 6- 14 Μαρτίου 2014, η οποία θα καλύπτει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τα εγκαίνια έκθεσης παλαιών
φωτογραφιών της Πόλης στην αίθουσα εκθέσεων ‘’Φλοίσβος’’ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και στη συνέχεια θα λάβουν χώρο οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Καθ‘ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος θα προσφερθούν στους επισκέπτες μας παραδοσιακά προϊόντα αντιπροσωπευτικά της Τουρκικής κουζίνας και του Τουρκικού πολιτισμού όπως καφές, μπακλαβάς, μπαντέμ εζμεσί (αμυγδαλωτά), τα οποία θα είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία του εκθεσιακού χώρου.
Η “Τουρκική Εβδομάδα” θα ρίξει την αυλαία της στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, με την συναυλία του Muammer Ketencoğlu και του συγκροτήματός του».
Μεταξύ άλλων, βλέπουμε να αναφέρεται κάποια “τουρκική κουζίνα”. Τι εννούν οι… ποιητές; Ότι οι Τούρκοι εκτός από… Πολιτισμό, διαθέτουν και… Κουζίνα; Πού την βρήκαν; Στα… νομαδοχώρια τους; Εάν ναι, τότε ανατρέπονται πολλά πολιτισμικά αξιώματα, όπως π.χ. ότι η δημιουργία Κουζίνας προϋποθέτει μόνιμη εγκατάσταση και όχι νομαδικές καταστάσεις. Τώρα, πώς οι νομάδες των Τούρκων κατακτητών της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, κατάφεραν να μας φέρουν την… κουζίνα τους, αυτό είναι άξιο έρευνας!
Καλά, οι Τούρκοι δικαολογούνται, διότι έφτασαν στο σημείο να πούνε ότι ο Όμηρος ήταν Τούρκος και τον έλεγαν… Ομέρ! Οι Ρωμιοί, που ακούνε τέτοια “φουντούκια” πώς το δέχονται; Και οδήμαρχος Π. Φαλήρου που θα πάει να εγκαινιάσει την Τουρκική Εβδομάδα, τι θα πει στον χαιρετισμό του;
Ας συνέλθουμε! Η πολιτική της Άγκυρας, συνεχίζει να είναι επεκτατική και ποιοί είναι πραγματικά οι στόχοι της, το έχει υποδείξει ο νυν Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, με τις προσπάθειες για δημιουργία τουρκικής μειονότητας, στην καρδιά της Αθήνας! Πώς; Μα με την τουρκοποιηση “προθύμων” Ελλήνων πολιτών που ζουν στην Αθήνα. Ε, κάποιο “πεσκέσι”, θα υπάρχει…
>>> Με το Κυπριακό τι γίνεται; Λίγο “κουφά” δεν εξελίσσεται η κατάσταση;

http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: