Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Διακήρυξη προς τον Κυπριακό Λαό

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ

Αξιολογώντας όλα τα δεδομένα και τις εξελίξεις μέσα στο 2013 με το χάσιμο πολύτιμου χρόνου στην αναζήτηση κοινού ανακοινωθέντος –παγίδα και τα δεδομένα  τους πρώτους μήνες του 2014 με την κατάληξη σε καταστροφικό Κοινό ανακοινωθέν – Συμφωνία,  είναι εμφανές ότι  οδηγούμαστε  σε κλιμάκωση πιέσεων  για σύντομη διευθέτηση του Κυπριακού με βάση, τη νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων, υπο το φώς έντονης υπονομευτικής δραστηριότητας απο την έξωθεν χρηματοδοτούμενη  πέμπτη φάλαγγα. Στη βάση αυτών των εκτιμήσεων μας , η «Αδούλωτη Κερύνεια»  καταγγέλλει και προειδοποιεί:

Κυπριακέ Λαέ,

«Νενικήκαμε» σου είπαν το 1960  όταν οι ΄Αγγλοι σου επέβαλαν το διχοτομικό Σύνταγμα της Ζυρίχης. Τότε, κάτω από τον εκβιασμό , «είτε Ζυρίχη, είτε διχοτόμηση» σου επεβλήθη με τις ευλογίες της τότε Ηγεσίας του Ελληνισμού, ένα Σύνταγμα, μοναδικό στο είδος του, το οποίο όμως ήταν ο πρώτος μεταβατικός  σταθμός  προς τη διχοτόμηση όπως την είχαν σχεδιάσει και συναποφασίσει οι ΄Αγγλοι και οι Τούρκοι, από το 1956. Αυτό δε,  δεν είναι δική μας εκτίμηση. Είναι αποκάλυψη αυτών τούτων των εγγράφων του Βρεττανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την Κύπρο.

Σήμερα κάτω από παρόμοιο εκβιαστικό σύνθημα, «είτε Ομοσπονδία είτε Διχοτόμηση» επιχειρείται η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας με  το κλείσιμο  του Κυπριακού με στόχο την νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων της εισβολής με τη ρατσιστική λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Ετσι θα επιτύχουν οχι επανένωση αλλά το μόνιμο  διαχωρισμό των δύο κοινοτήτων, την αναβάθμιση της Τουρκικής μειοψηφίας του 18% σε ισότιμο εταίρο της Ελληνικής πλειοψηφίας του 82%  σε ένα κυρίαρχο Τουρκικό Κρατίδιο και με αναγνωρισμένη επικυριαρχία πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο. Με αυτή τη λύση δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ειρηνικά οι δύο Κοινότητες. Θα συντηρείται και θα μεγαλώνει η έχθρα μεταξύ των δύο Κοινοτήτων πλέον, όταν οι αδικημένοι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες που θα καταδικαστούν για πάντα στην προσφυγιά, θα προκαλούνται βάναυσα απο τον σφετερισμό των περιουσιών τους απο τους Τουρκοκύπριους και τους έποικους.

Κυπριακέ Λαέ,

Συμβιβάστηκε το 1960  η ηγεσία μας με τα ιδανικά , τα οράματα και τα δίκαια του λαού μας, με την ψευδαίσθηση ότι θα εξασφάλιζε την ειρήνη και την ευημερία σ΄αυτόν  τον τόπο.
Η ωραιοποίηση των προθέσεων και των προοπτικών το 1960 δεν οδήγησαν σε ειρήνη και ευτυχία  όπως ψεύτικα και υποκριτικά υπόσχονταν οι ξένοι τότε. Αντίθετα οδήγησαν σε εκατόμβες  θυμάτων, πρόσφυγες και αγνοούμενους.

Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Δίδονται ψεύτικες υποσχέσεις από τους ξένους. Γίνονται ξανά λανθασμένες εκτιμήσεις των προθέσεων των ξένων, απο τους δικούς μας και οδηγούμαστε σε συμβιβασμό βασισμένο στο άδικο, βασισμένο  πάνω σε αρχές που θα υπονομεύσουν τα κρατικά , τα ανθρώπινα και άλλα δικαιώματα μας.  Και όλα αυτά με την ψευδαίσθηση ότι ο λαός θα ζήσει ειρηνικά σ΄αυτόν τον τόπο.

Η ιστορία απέδειξε ότι από τη στιγμή που ένας μικρός λαός συμβιβάζεται με τα δίκαια και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα  του,  σε αντίθεση με τις διεθνείς Αρχές, δεν έχει μέλλον.

Κυπριακέ λαέ,

Υποθηκεύεται το μέλλον σου και σου επιφυλάσσονται νέες περιπέτειες και νέα δεινά.

Τώρα είναι η ώρα η δική σου. Το μέλλον σου είναι δική σου υπόθεση. Μην επιτρέψεις επανάληψη του παρελθόντος. ΔΗΛΩΣΕ ΤΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ. Ο εύκολος  δρόμος της νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων  της εισβολής δεν θα εξασφαλίσει το μέλλον. Οι απαράδεκτες υποχωρήσεις που  έγιναν  μέχρι τώρα, ήδη προκαθορίζουν καταστροφικές προοπτικές και πρέπει να αποδεσμευθούμε  από αυτές. Μην εξαπατάσαι, δεν εξασφαλίζεται ούτε η Ελεύθερη Κύπρος, με  την Τουρκοποίηση των κατεχομένων, ούτε η οικονομική σου ανάκαμψη. Η  ζωή,  ευημερία , η οικονομική πρόοδος, το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού στην  Κύπρο θα είναι υποθηκευμένα στους Τούρκους για πάντα,  με ημερομηνία λήξης.

«Το δις εξαμαρτείν ου λαού σοφού».
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: