Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ (ΕΙΔΗΣΕΙΣ)

Οι Βρετανοί βουλευτές υποστηρικτές των Σκοπίων

Φεβρουάριος 25, 2014.
Σκόπια.
Ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι χθες το βράδυ στο Λονδίνο, μετά  το συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν οι πρωθυπουργοί των Δυτικών Βαλκανίων και ο Επίτροπος της Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε, συναντήθηκε με μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου, που αποτελούν μέρος μιας ομάδας υποστηρικτών της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων.
«Είχαμε την ευκαιρία να δειπνήσουμε με μια ομάδα υποστηρικτών των Σκοπίων, εδώ στην Αγγλία, με μερικούς ανθρώπους στο Κοινοβούλιο- βουλευτές, λόρδους, βαρόνους και ανθρώπους της υψηλής τάξης και οι οποίοι υποστηρίζουν τη χώρα μας.
Είναι σημαντικό να κρατήσουμε σε επαφή αυτούς τους ανθρώπους, γιατί θα έχουμε τη βοήθειά τους , θα υψώσουν τη φωνή τους για να θυμίσουν κάτι το οποίο είναι σημαντικό για τη χώρα μας. Για αυτό ήταν χαρά μου να καθίσω στο δείπνο και να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξή τους», είπε ο πρωθυπουργός.
Ο λόρδος Τίμοθι Μπόσβελ, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα Σκόπια θα γίνουν σύντομα μέλος της Ένωσης.
Ο Κάρεν Λούμλι, μέλος του Κοινοβουλίου και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας για τη συνεργασία με τα Σκόπια, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του σε αυτά.
Ο Γκρούεφσκι συναντήθηκε στο περιθώριο της διάσκεψης του Λονδίνου με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  Stefan Füle και τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου William Hague, όπως σημειώνει η 24vesti.

Σκόπια: Ο «αρχαίος Μακεδόνας» Γκεόργκι Ίβανοφ θέτει ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος

Φεβρουάριος 25, 2014.
Ο νυν πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ, που θεωρεί ότι η γλώσσα που μιλάει είναιαυτή που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος, ...πριν
από δύο χιλιάδες τετρακόσια χρόνια, αποφάσισε να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρικό θώκο του κρατιδίου.
Ο ίδιος δήλωσε ότι η απόφασή του αυτή ήρθε μετά από την πρωτοβουλία προσωπικοτήτων και διανοουμένων (που πρόσκεινται στις ιδέες του) να ασκήσει μια νέα προεδρική θητεία.
Σύμφωνα με το σλαβικό ‘Φάκτορ’ των Σκοπίων, ο Ίβανοφ είπε ότι θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες προς το κόμμαVMRO-DPMNE, για να τον υποστηρίξει στις εκλογές.
«Αποφάσισα, τελικά, να κάνω αίτηση την οποία θα υποβάλλω στο κομματικό μηχανισμό του VMRO-DPMNE για την υποστήριξη της επανεκλογής μου», είπε.

Ομογένεια: Έξω φρενών οι Έλληνες των ΗΠΑ με βουλευτή που υποστήριξε τα Σκόπια

Το Εθνικό Ελληνικό Μουσείο στη Νέα Υόρκη

Φεβρουάριος 25, 2014.
Η ελληνική κοινότητα στις ΗΠΑ αντέδρασε έντονα μετά την κίνηση 40 βουλευτών που υπέγραψαν επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, ζητώντας την έγκριση της ένταξης του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.
Όπως σημειώνει η σκοπιανή τηλεόραση Alsat-m, οι Έλληνες της διασποράς είναι  απογοητευμένοι με την υπογραφή της επιστολής από τον  βουλευτή Eliot Engle που εκλέγεται στη Νέα Υόρκη με το Δημοκρατικό Κόμμα, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου.
«Ο Engle υποστηρίζει σθεναρά τα ζητήματα που είναι σημαντικά για τους Ελληνοαμερικάνους, ιδιαίτερα για την Κύπρο. Είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι, που συνυπέγραψε την επιστολή αυτή για τα Σκόπια», δήλωσε ο  Νικ Λαριγκάκης από το ελληνο-αμερικανικό ινστιτούτο.


www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: