Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

"Η μονόφθαλμη Δικαιοσύνη"

Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Αυτός είναι ο τίτλος ενός κεφαλαίου του ντοκουμέντου του Γιάννη Λάμψα, στο οποίο διαβάζουμε και τα εξής: "Σχετικά με τις διαιτησίες, μεγάλος θόρυβος που έγινε για τα ποσά που φαίνεται ότι εισέπραξε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Λ. Κώνστας που τοποθετήθηκε στη θέση αυτή από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο Κώνστας είχε ορισθεί επιδιαιτητής σε τρεις διαφορές μεταξύ ελληνικού δημοσίου, ΟΑΣΑ και ιδιωτικών εταιρειών. Ήταν μάλιστα γνωστές και οι συνολικές αμοιβές από τις τρεις αυτές διαιτησίες (4.125.000 δρχ.)" (βλ. Γ. Λάμψα: "Ελληνική Νομενκλατούρα. Οι προνομιούχοι της Εξουσίας", εκδ. β' "Ροές", Αθήνα 1985, σελ. 361). Αυτά και ακολουθούν και άλλα. Πολλά τα λεφτά, όπως έλεγε και μια παλαιά ελληνική ταινία και συνεπώς ο καθένας μπορεί να υποθέσει οτιδήποτε για την θρυλούμενη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Ο γράφων κάνει τις δικές του υποθέσεις και διαπιστώσεις και γι' αυτό εδώ και χρόνια εξέφρασε την έλλειψη εμπιστοσύνης του προς την ελληνική Δικαιοσύνη, της οποίας πολλοί λειτουργοί διορίζονται σε ακριβοπληρωμένες θέσεις του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, όπως π.χ. στιςλεγόμενες "Ανεξάρτητες Αρχές".
Π.χ. στην "Καθημερινή" της 13/2/2008, ανάμεσα στις Αρχές αυτές διαβάζουμε: "Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης διορίστηκε στις 3 Ιουνίου 2002 με τετραετή θητεία, ο κ. Ι. Λασκαρίδης ως πρόεδρος".
Άκουσα ότι αυτός ο δικαστής παραμένει έκτοτε σε αυτή τη θέση. Αναντικατάστατος ο κ. Πρόεδρος, αν πράγματι βρίσκεται σε αυτή την "ανεξάρτητη Αρχή", επιβάλλοντας πρόστιμα στους τολμώντες δημοσιογράφους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: