Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Εκμετάλλευση κάθε ευκαιρίας αν και «όζει» προβοκάτσια

Προχθές έγινε γνωστό ότι άγνωστοι έσκισαν ένα κοράνι και το πέταξαν στην είσοδο του μουσουλμανικού νεκροταφείο της Ρόδου, μαζί με προκηρύξεις της Χρυσής Αυγής. Χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα δράσης ανεγκέφαλων «εθνικιστών», το όλο σκηνικό προδιαθέτει σε εξόφθαλμη προβοκάτσια.
Την κατάσταση έχουν ήδη αρχίσει να εκμεταλλεύονται τα όργανα της Άγκυρας εν Ελλάδι, με πρώτο το διαβόητο «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» (DEB), το οποίο υπό την ηγεσία του Αλί Τσαβούς, δραστηριοποιείται, ιδιαίτερα έντονα, τελευταία, τόσο εντός των τειχών, όσο και στα διεθνή φόρα, δυσφημώντας την Ελλάδα σε κάθε δοθείσα, ή κατασκευασμένη ευκαιρία.
Έτσι, θα ήταν περίεργο, αν δεν έδραττε την ευκαιρία αυτή, εκδίδοντας ανακοίνωση, μέσω της ιστοσελίδας του κόμματος DEB στην οποία αναφέρει τα εξής:
«ΜΗΝ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΕ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΜΑΣ!
25.02.2014-15:29
Το σκίσιμο του Κορανιού και το πέταγμά του στην είσοδο του νεκροταφείου από άγνωστο ή αγνώστους στο νησί της Ρόδου της χώρας μας, δεν είναι μια αποδεκτή συμπεριφορά. Καταδικάζουμε έντονα αυτή την συμπεριφορά που δεν θα γίνει ποτέ δεκτή στις συνειδήσεις. Δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο, που οι πολίτες της να αποτελούνται από μια απλή φυλή και μια απλή πεποίθηση. Στο πλαίσιο των νόμων μιας χώρας, χωρίς την προβολή των διαφορών στο προσκήνιο, οι λαοί δείχνοντας σεβασμό στην γλώσσα, την πίστη και τα ιερά ο ένας του άλλου μπορούν να γίνουν ένα έθνος.
»Κάθε έθνος έχει διαφορετικά πολιτιστικά πλούτη. Με την βελτίωση των αρετών ανοχής και αποδοχής, είναι δυνατόν να μετατρέψουμε με συναίνεση τη χώρα μας σε μια χώρα υψηλής ποιότητας ζωής. Αρκεί οι λαοί να δουν και να δεχθούν τον πολιτισμό του άλλου ως έναν πλούτο αυτής της χώρας.
»Ως ΚΙΕΦ στο πλαίσιο αυτού του ιδεώδους, σε όσους επιδιώκοντας τον ρατσισμό επεκτείνουν χέρια στα ιερά μας λέμε ότι, αυτός ο δρόμος που περπατάτε είναι λανθασμένος. Ο πολιτισμός μας είναι πολιτισμός ανοχής. Αυτός ο κύκλος πολιτισμού σέβεται τις διαφορετικές γλώσσες, τις πεποιθήσεις και τα ιερά των πίστεων. Είναι δικαίωμά μας να περιμένουμε τον ίδιο και από τους άλλους.»
Εμείς απλώς θα θέλαμε να απαντήσουμε στον αγαπητό Αλί Τσαβούς, ότι μάλλον βιάζεται να εξάγει συμπεράσματα και μάλιστα τέτοια που να ευθυγραμμίζονται – όλως τυχαίως – με το συμφέρον ξένων δυνάμεων. Το αν η ελληνική πολιτεία επιδεικνύει ανοχή, όχι στους μουσουλμάνους πολίτες της, στους οποίους είναι υποχρεωμένη να παρέχει και παρέχει τα ίδια δικαιώματα με την χριστιανική πλειοψηφία των πολιτών της, αλλά ακόμα και σε ενεργούμενα ξένης δύναμης, εντός του εδάφους της,πολλούς τους οποίους γνωρίζει… με αρχή από τον καθρέπτη, αρκεί να προβεί σε απλές συγκρίσεις. Όχι κάτι δύσκολο.

Είναι εμφανές από το γεγονός και μόνο, ότι του επιτρέπεται χωρίς πρόβλημα να διαμαρτύρεται, κάτι που όμως ποτέ δεν απόλαυσαν οι Έλληνες της Ιωνίας και του Πόντου, οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, στα Σεπτεμβριανά του 1956, οι Έλληνες της Κύπρου το 1974, οι γέροντες Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου, στη δεκαετία του 1990, ακόμα–ακόμα.
Ακόμα κι αν η ανοησία αυτή οφείλεται σε χριστιανούς (σχετικό είναι αυτό, υπάρχουν και άθεοι και… αρχαιοελληνιστές) Έλληνες ανεγκέφαλους, προφανώς, δεν βαρύνει όλους τους Έλληνες, πολύ δε μάλλον την ελληνική πολιτεία ως κρατική οντότητα. Οφείλουμε, τέλος, να αναφέρουμε στον Αλί Τσαβούς πως είναι πολύ τυχερός που γεννήθηκε μουσουλμάνος μειονοτικός σε αυτή τη χώρα και όχι Έλληνας χριστιανός στην απέναντι.

http://www.defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: