Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η τυραννία της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ! Δημοσκοπήσεις: ΝΔ+ΠΑΣΟΚ =25%

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Ιδού η… δημοκρατία. Ιδού η συνταγματική νομιμότητα. Ιδού πως στα παγκόσμια χρονικά το 25% γίνεται μεγαλύτερο από το 75%. Ιδού που το 75% πάει περίπατο και οι δύο βουλευτές της κυβέρνησηςτυραννούν την Ελλάδα.
Εδώ και έναν αιώνα, ο Άγγλος φιλόσοφος Μπ. Ράσσελ, έγραφε: Η τυραννία της πλειοψηφίας είναι στ' αλήθεια ένας πραγματικός κίνδυνος. Είναι λάθος να υποθέσουμε πως η πλειοψηφία έχει αναγκαία δίκιο. Σε κάθε καινούριο ζήτημα η πλειοψηφία έχει, αρχικά, πάντοτε άδικο (βλ. το έργο του: "Πολιτικά Ιδεώδη", γράφτηκε το 1917 και εκδόθηκε στην Αθήνα από τις εκδ. "Ζαχαρόπουλος", 1975, σελ. 70).
Ο Γερμανός καθηγητής πολιτικής επιστήμης και Ακαδημαϊκός Μ.G.Schmidt στο ογκώδες έργο του: "Θεωρίες της Δημοκρατίας" διαπραγματεύεται το ακανθώδες ζήτημα της πλειοψηφίας στο κεφάλαιο: "Τυραννία της πλειοψηφίας και οφειλόμενη στο εκλογικό σύστημα κυριαρχία της μειοψηφίας" (εκδ. "Σαβάλλας", Αθήνα 2000, σελ. 302 επ.)
Αν η κυριαρχία της μειοψηφίας τυραννά έναν λαό, λόγω εκλογικού συστήματος, θυμίζω την Ελληνική χυδαιότητα του Bonus των 50 βουλευτικών εδρών στο πρώτο κόμμα. Μπορούμε να φανταστούμε την χυδαιότητα στον κύβο όταν αυτή η "πλειοψηφία" στηρίζεται στην κοπριτοκρατία και στους δύο βουλευτές!
Κι όμως. Υπάρχει και το άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος το οποίο οι δειλοί Έλληνες δεν τολμούμε να εφαρμόσουμε.
Γελοία Ελλάς. Και όταν λέω "γελοία Ελλάς" είναι προφανές ότι δεν εννοώ ούτε την Ακρόπολη ούτε τον Όλυμπο!
Εννοώ το σάπιο λαό της και τους διεφθαρμένους πολιτικούς της που ψηφίζει συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: