Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
6.3.2014

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια είχε την τακτική του συνεδρία στις 6.3.2014, προέβει σε ενδελεχή εξέταση των τρεχουσών εξελίξεων στο Κυπριακό και αποφάσισε ως ακολούθως:

1. Η Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει άμεσα απο εξωγενείς και εσωγενείς κινδύνους.
2. Ο εξωγενής κίνδυνος προέρχεται απο την κλιμακούμενη πίεση της Τουρκικής Διπλωματείας συνηγορούμενης απο τους Ευρωπαίους, Βρεττανούς και Αμερικανούς, με κατευθυντήριο άξονα  τον παράγοντα ενέργεια. Διαπιστώνεται ότι η αξιοποίηση του ενεργειακού μας πλούτου έχει ήδη συνδεθεί με τη λύση του Κυπριακού εμπλέκοντας και την Τουρκία στη συνεκμετάλλευση του Φυσικού αερίου, είτε άμεσα , είτε έμμεσα μέσω της λύσης. Επειδή δε οι ξένοι επείγονται για το Αέριο της Μεσογείου η πίεση για λύση του Κυπριακού ανεβαίνει , χωρίς βέβαια να ενδιαφέρει τους ξένους το περιεχόμενο της λύσης.


3. Ο εσσωγενής κίνδυνος προέρχεται απο την παθητική και λανθασμένη αντιμετώπιση των εξελίξεων εκ μέρους της  Κυβέρνησης, με  τη σύμπλευση και των Ηγεσιών των Κομματων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ.  Αυτή η παθητική στάση καθρεφτίζεται  μέσα απο το πρόσφατο κοινό ανακοινωθέν – συμφωνία , μεταξυ Νίκου Αναστασιάδη και Ερογλου, στη βάση του οποίου συρθήκαμε σε νέες συνομιλίες με προβλεπτή κατάληξη: είτε να οδηγηθούμε σε συνθηκολόγηση , είτε να οδηγηθούμε σε προσχεδιασμένο αδιέξοδο, για το οποίο θα χαρακτηρισθούμε      υπαίτιοι. Η δεύτερη εξέλιξη θα χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να εξασφαλίσει το παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα, διαβατήριο προς αναγνώριση.
4. Το κοινό ανακοινωθέν-συμφωνία το οποίο αποτελεί τη βάση των νέων συνομιλιών δεν είναι καθόλου κοινό, διότι περιέχει  μονόπλευρη  κωδηκοποίηση των διχοτομικών διεκδικήσεων της Αγκυρας και εξασφαλίζει στην Αγκυρα τη  νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων ως πρώτο βήμα υλοποίησης των σχεδιασμών της.  Η Αγκυρα κεφαλοποιεί το ευνοϊκό γιαυτήν περιεχόμενο της Διακήρυξης και ηδη αυτό  διαπιστώνεται και μέσα  απο το σχέδιο απόφασης της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων  του Ευρωκοινοβουλίου για την πρόοδο της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.  
5. Εχοντας υπόψη τα πιο πάνω, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Αδούλωτης Κερύνειας καλεί την Κυβέρνηση να διακόψει το διάλογο, προτού προχωρήσει περαιτέρω, αξιοποιώντας τις Τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.  Εχει κάθε δικαίωμα η Κυπριακή Κυβέρνηση  να προτάξει και να διεκδικήσει στις συνομιλίες  απόφαση και χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση των Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και των Τούρκων εποίκων. Εχει επίσης δικαίωμα η Κυβέρνηση να απαιτήσει απο τώρα προδέσμευση ότι  η επιστροφή και αποκατάσταση των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες είναι αδιαπραγμάτευτη.  Σε περίπτωση άρνησης της Τουρκίας να δεσμευθεί σε αυτές τις βασικές αρχές , θα προσφέρεται και η δικαιολογία για τον τερματισμό των συνομιλιών. Αν οι υποσχέσεις που δίδει καθημερινά ο Πρόεδρος και οι Ηγεσίες των Κομμάτων (ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ)   περί λύσης στη βάση αρχών είναι πραγματικές και δεν αποτελούν συνειδητή παραπληροφόρηση του Λαού για να
μην αντιδρά, μπορούν άνετα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τερματισμό των συνομιλιών .
6. Τυχον συνέχιση των συνομιλιών στη νέα αυτή βάση του κοινού ανακοινωθέντος – συμφωνίας, Νίκου Αναστασιάδη/ Ερογλου, στη βάση ξεκάθαρων Τουρκικών θέσεων, θα βαδίσουμε πορεία διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αφανισμού του Κυπριακού Ελληνισμού.
7. Καλούμε τον Κυπριακό Λαό να απαιτήσει απο τώρα πριν είναι πολύ αργά τον τερματισμό των νεων συνομιλιών παράδοσης στον Τούρκο κατακτητή και τα ξένα συμφέροντα.
8. Καλούμε τον Κυπριακό Λαό να απαιτήσει απο την Κυβέρνηση και τα Κόμματα, αφού σταματήσουν οι συνομιλίες ,  ενωμένοι να θωρακίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και να προωθήσουν την άσκηση των κυριαρχικών της Δικαιωμάτων σε ότι αφορά το Φυσικό Αέριο και να προχωρήσουν  χωρίς άλλους δισταγμούς και αναστολές να αξιοποιήσουν  τον παράγοντα ενέργεια, αναπτύσσοντας άμεσα      στρατηγικές συμμαχίες οι οποίες προσφέρονται ως εκ των εξελίξεων , οχι όμως ως επέτες, αλλά ως κυρίαρχοι αφέντες του Φυσικού μας πλούτου.
9. Καταγγέλλουμε τη δραστηριοποίηση πλατφόρμων επανένωσηςκαι άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων,  υπερ της τσιμέντωσης του ΝΑΙ, σε  λύση αντεθνική στη βάση των  κατοχικών  δεδομένων. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσα απο παραπληροφόρηση και ωραιοποίηση  συνθηκών λύσης οι οποίες θα  υποθηκεύσουν θανάσιμα το μέλλον
10. Καταγγέλλουμε  τη διπλοπρόσωπη στάση του Διεθνούς Παράγοντα όπως εκδηλώθηκε αυτές τις μέρες στην υπόθεση Ουκρανία και καλούμε  την Ευρωπαϊκή Ενωση, τη Βρετανία και την Αμερική να δείξουν την ίδια ευαισθησία και στην περίπτωση της συνεχιζόμενης παραβίασης της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ως εκ τούτου , απαιτούμε απο την Διεθνη Κοινότητα  τη λήψη πρακτικών μέτρων μέσω του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών , ώστε η Τουρκία να αποσύρει τα κατοχικά της στρατεύματα και τους εποίκους απο την Κύπρο ώστε:
·       Να αποκατασταθεί πλήρως η ανεξαρτησία και η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας
·       Να αποκατασταθούν πλήρως  τα Ανθρώπινά και πολιτικά μας Δικαιώματα.
·       Να τιμωρηθεί η Τουρκία για τα εγκλήματα πολέμου, το Εθνικό ξεκαθάρισμα και τον εποικισμό  που διέπραξε σε βάρος του Λαού μας, και να πληρώσει τις δέουσες πολεμικές αποζημειώσεις για τις οποίες θα την κρατούμε για πάντα υπόλογη.
 11. Επιφυλάττουμε τα δικαιώματα των Κερυνειωτών προσφύγων και θα κρατούμε υπόλογους  τους διαχειριστές του Κυπριακού.


Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: