Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Κόμματα - Δήμος Αθηναίων - Απάτη

Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


Επειδή πολλοί υποψήφιοι δήμαρχοι τελούν εν πλήρη άγνοια για τη φύση και την αποστολή του θεσμού, μεταφέρω εδώ τούτο το τερατώδες γεγονός, το οποίο συντελέστηκε στο Δήμο Αθηναίων, όπως το κατέγραψε στο Ημερολόγιό του ο μακαρίτης πρωθυπουργός Γ. Ράλλης και όπως το είχα καταγράψει στο άρθρο μου: "Η δευτεροβάθμια Τ.Α. και η κομματικοποιημένη και αδρανούσα πρωτοβάθμια" (βλ. "Πολιτικά Θέματα", 10/12/1993).
Να, λοιπόν, τι έγραφα το 1993 αντιγράφοντας τον Γ. Ράλλη: "Η κυβέρνηση Ράλλη αποφάσισε να κατασκευάσει υπόγεια γκαράζ σε έντεκα πλατείες και χώρους της Αθήνας και σε τέσσερις του Πειραιά. Το κυκλοφοριακό από τα έργα αυτά θα βελτιωνόταν σημαντικά, αλλά ο τότε δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, ο Δ. Μπέης - συνεχίζει ο Ράλλης- αρνείται να συνεργαστεί με την κυβέρνηση με το πρόσχημα πως διαθέτει "έτοιμα κεφάλαια που θα του δανείσουν οι Άραβες" για να τα φτιάξει ο δήμος μόνος του". Δυστυχώς για την Αθήνα και τους κατοίκους της τα χρήματα δεν ήρθαν και ο τότε πρωθυπουργός, προσέθετε ο γράφων , σημείωνε με πίκρα: "Δυστυχώς δεν είναι το μόνο παράδειγμα αντιδράσεως των τοπικών αρχόντων για λόγους καθαρά κομματικούς εναντίον κυβερνητικών προγραμμάτων…"
Σχολιάζοντας τότε, στα 1993, την κατάθεση αυτή του πρωθυπουργού, έγραφα: "Ένας ολόκληρος κόσμος, ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας αργοπεθαίνει και ασφυκτιά γιατί ο δήμαρχος της Αθήνας ήθελε να κάνει αντιπολίτευση για να γίνει βουλευτής. Αλλά ο "κυρίαρχος" λαός αντί να τον περάσει από δικαστήριο, όπως είχα προτείνει σε άρθρο μου το 1986, τον έκανε βουλευτή και ασφαλώς θα τον ετοιμάζει και για υπουργού περιβάλλοντος. Αν αυτό δεν λέγεται και δεν είναι πολιτικός πιθηκισμός, τότε ποιος είναι;"
Φωνή βοώντος: Πολλοί, πάρα πολλοί, οι πολιτικοί Αυστραλοπίθηκοι στην Ελλάδα της άγνοιας, της αρπαχτής και της δημοτικής  χλωροφορμίασης!
Καιρός για ψόφο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: