Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

"Παιχνίδια" με τη Θράκη προβοκάτσια ή ανοησία η αφίσα στα τουρκικά;

Έξαλλος ο Κουίκ με τη δίγλωσση αφίσα (τουρκικά και ελληνικά) για την επίσκεψη Τσίπρα στη Θράκη.

Οι δίγλωσσες διαδικτυακές αφίσες, σε ελληνικά και τουρκικά, που ανάρτησε ο μουσουλμάνος
βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ροδόπης, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, προκάλεσαν τη δικαιολογημένη έκρηξη του βουλευτή επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε το εξής σχόλιο:

«Η ψηφιακή αφίσα που αναρτούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, για την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου τους Αλέξη Τσίπρα σε Ξάνθη και Κομοτηνή, είναι εθνικά απαράδεκτη και προσβλητική.


Φτάσαμε στο σημείο, για αρχηγό ελληνικού κόμματος που περιοδεύει στην ελληνική επικράτεια, να βλέπουμε πρόσκληση – κάλεσμα, εκτός από ελληνικά και στα… τούρκικα!

Αυτό έρχεται ως συνέχεια των φωτογραφιών των Θρακιωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την πράσινη σημαία.

Κανένα άλλο σχόλιο. Οι περαιτέρω πρωτοβουλίες, σε σχέση με τη μία και μοναδική γλώσσα της πατρίδας μας, στην οποία και ορκίζονται ΟΛΟΙ οι βουλευτές, ανήκουν στον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ».

Και πράγματι είναι πράξη προκλητική, μιας και στη Θράκη δεν υπάρχουν Τούρκοι αλλά Έλληνες Μουσουλμάνοι. Εκείνοι μάλιστα από τη μουσουλμανική κοινότητα που δηλώνουν «Τούρκοι» αποτελούν μια ελάχιστη μειοψηφία. Ας μην λησμονούμε ότι οι Πομάκοι (το ένα τρίτο του μουσουλμανικού πληθυσμού) όχι μόνο δηλώνουν, αισθάνονται αλλά και είναι Έλληνες εξισλαμισμένοι κατά τον 17ο αιώνα, το άλλο ένα τρίτο είναι Ρομά και στο υπόλοιπο ένα τρίτο «οθωμανικής καταγωγής» δεν υπάρχει κανένα ιστορικό τεκμήριο που να μαρτυρά τουρκική τους καταγωγή

Οι νεογενίτσαροι εθνικιστές ακροδεξιοί της Θράκης που εδώ και δεκαετίες προσπαθούν να εκτουρκίσουν τους Έλληνες Μουσουλμάνους, με την ανοχή φυσικά του ελληνικού κράτους και την «ακτιβιστική» υποστήριξη – αλληλεγγύη κάποιων περιθωριακών στοιχείων που παριστάνουν τους «αριστερούς», είναι γνωστό ότι υπηρετούν συμφέροντα αλλότρια, συμφέροντα που μιλάνε για «αυτονομία» της Θράκης, συμφέροντα που προωθούν τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και τους ευρύτερους γεωπολιτικούς γερμανικούς σχεδιασμούς και θα είναι προς όφελος του Αλέξη Τσίπρα να είναι άκρως προσεκτικός με αυτά τα «παιχνιδάκια», διότι θα τα βρει
μπροστά του και δεν θα ξέρει πώς να τα συμμαζέψει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: