Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Παράλληλοι βίοι πολιτικής απάτης Κυβερνητικές συνεργασίες ΕΡΕ - Ένωσης Κέντρου και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Όπως έγινε γνωστό στη "δίκη των Συνταγματαρχών" μετά την αυτοκατάρρευση του στρατιωτικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου του 1967, το Δεκέμβριο του 1966 είχε υπογραφεί Μυστικό πρωτόκολλο κυβερνητικής συνεργασίας ανάμεσα στον Π. Κανελλόπουλο και τον Γ. Παπανδρέου.
Αυτό κατέθεσε στη Δίκη ο πρώτος καθώς και ο τότε υπουργός Γ. Μαύρος, ο οποίος κατέθεσε: Εάν κανένα κόμμα -στις επικείμενες εκλογές- δεν είχε πλειοψηφία, ημπορώ να το είπω σήμερον, τότε ίσως ήτο απόρρητον, υπήρχε εκ προοιμίου συμφωνία να γίνει κυβέρνησις συμμαχική των δύο μεγάλων κομμάτων… Αυτό δεν ανεκοινώθη τότε, αλλά ημπορώ να το είπω σήμερον…" (βλ. Λένα Δουκίδου: "Πως φτάσαμε στη δικτατορία του ’67" εκδ. "Το Βήμα", 2012, σελ. 149-150 και 135).
Τα "δύο μεγάλα κόμματα" λοιπόν, που τάχα είχαν πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές συναποφάσισαν να κρατούν μαζί την κουτάλα της εξουσίας για… το καλό του λαού! Το ίδιο εφάρμοσαν στην πράξη και οι… αντίπαλοι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνούν για… το καλό του λαού.
Τότε, τουλάχιστον, που τελικά αυτό δεν έγινε, γιατί τους πρόλαβε η δικτατορία, ΕΡΕ και Ένωση Κέντρου είχαν την πλειοψηφία του Εκλογικού Σώματος ενώ τώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι μειοψηφία! Και όμως συγκυβερνούν για να "σώσουν τον λαό" που κατέστρεψαν οι ίδιοι. Το τραβά ο σάπιος οργανισμός του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: