Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

υπουργείο Εξωφρενικών

Κοντεύει να γίνει το ανέκδοτο της (σχεδόν) διετίας.

Πώς το είπε σε ομιλία του για ενεργειακά θέματα ο κ. Βενιζέλος; Ότι περιμένει σύντομα από την Αλβανία, βάσει των όσων του έχουν πει, να επικυρωθεί η συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Ελλάδα;
Δυστυχώς πια δεν είναι καν διασκεδαστικές αυτές οι αναφορές, αλλά μόνο απορίες γεννούν, μήπως τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκλαμβάνει τις επιθυμίες του ως πραγματικότητα. Πάλι καλά που απέφυγε τις μεγαλόστομες δηλώσεις για τις… δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντί του οι Αιγύπτιοι για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Από εκείνη την στιγμή απλώς έκαναν ένα ακόμη βήμα για την αμφισβήτηση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, βγάζοντας τμήμα της περιοχής σε διεθνή διαγωνισμό…

****

Έχει ανάψει φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ το Σχέδιο Ανάν

Eίχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διδαχθεί από τις πληγές της παλιάς ανανεωτικής Αριστεράς και της ιδιαίτερα χαλαρής στάσης που επιδείκνυε σε μια σειρά σοβαρών εθνικών θεμάτων.


Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις γνωστές συνιστώσες και παρασυνιστώσες που φαίνεται να διατηρούν ακόμη το πάνω χέρι στην πλατεία Κουμουνδούρου, εκείνες που πίστευαν ότι πρέπει όλοι οι Πακιστανοί και κάθε είδους ισλαμιστές, λαθρομετανάστες κ.λπ., να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα. Ή όσους συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να φλερτάρουν με την πληρωμένη σκοπιανή προπαγάνδα και τα όργανά της στη Βόρεια Ελλάδα.

— Δυστυχώς και στο Κυπριακό έχουν ξαμοληθεί οι διάφοροι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σχεδόν θεωρούν εθνική καταστροφή την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν και πιστεύουν ότι ο Ελληνισμός πρέπει να αυτομαστιγωθεί για το... κακό που έχει κάνει στην Τουρκία και στους Τουρκοκύπριους με τη μη αποδοχή του Σχεδίου Ανάν.

— Έτσι, χωρίς έκπληξη πια, ενημερωθήκαμε για την εκδήλωση που οργάνωσε χθες στο αμφιθέατρο Παπαρρηγοπούλου της Νομικής Σχολής, το Ινστιτούτο Νίκος Πουλάρας και οι εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή» με θέμα: «Οι εξελίξεις στο Κυπριακό».

Το ενδιαφέρον εστιαζόταν στους ομιλητές, όπου εκτός του τούρκου Αχμέτ Ινσέλ, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Γαλατασαράι, διαπιστώσαμε ότι στον κατάλογο βρισκόταν σχεδόν ολόκληρη η διαπραγματευτική ομάδα του ΑΚΕΛ και του πρώην Προέδρου Δ. Χριστόφια.

Ο γαμπρός του Νίκος Μούδουρος, που δηλώνει τουρκολόγος και διδάσκει στο τμήμα τουρκικών και μεσανατολικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Κύπρου. Ο Σταύρος Τομπάζος, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου (υμνητής του Σχεδίου Ανάν, φανατικός υποστηρικτής της διζωνικής ομοσπονδίας, που θεωρεί ότι αποτελεί σχεδόν… δώρο θεού για τους Ελληνοκύπριους. Για τα υπόλοιπα σας παραπέμπω στο διαδίκτυο και στο λήμμα «Τομπάζος + Κυπριακό»).

— Και ο ακόμη πιο ανανιστής Τουμάζος Τσελεπής, κατά δήλωσή του διεθνολόγος επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας επί Προέδρου Χριστόφια, ο οποίος έγινε γνωστός έπειτα από την οργισμένη αποχώρησή του από τηλεοπτική εκπομπή στην Κύπρο, όταν από βουλευτές και άλλους προσκεκλημένους αμφισβητήθηκε η επιστημονική του κατάρτιση ώστε να χειρίζεται και να διαπραγματεύεται κρίσιμα ζητήματα του Κυπριακού, όπως το θέμα της διακυβέρνησης κ.ά. Ο κ. Τσελεπής πέταξε τα μικρόφωνα και αποχώρησε καθώς αισθάνθηκε τότε προσβεβλημένος για την αμφισβήτηση των σπουδών που, συμφώνα με πληροφορίες, είχε κάνει στο Κίεβο επί Σοβιετικής Ένωσης, όταν πολλοί Κύπριοι, μέλη του ΑΚΕΛ, στέλνονταν για… επιμόρφωση.

— Ο κ. Τουμάζος Τσελεπής είναι ο περήφανος εμπνευστής της περίφημης παραχώρησης του Χριστόφια στους Τούρκους, με την αποδοχή της σταθμισμένης ψήφου σε συνδυασμό με την εκ περιτροπής προεδρία αλλά και υπεύθυνος για όλα τα υπόλοιπα «φιλοδωρήματα» του κ. Χριστόφια προς τους κ. Ταλάτ και Έρογλου.

Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από την κ. Σία Αναγνωστοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγήτριας, που έχει διαπρέψει στην προβολή... αιρετικών απόψεων στα εθνικά θέματα…

— Να τους χαίρονται όλοι μαζί. Η μόνη υποσημείωση είναι ότι εάν χρειασθεί να ξαναπάνε οι Κύπριοι σε δημοψήφισμα, να είναι σίγουροι ότι θα υπενθυμίσουμε ποιοι είναι εκείνοι που φρόντισαν να τους αλυσοδέσουν με μονομερείς παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις (και επί κυβερνήσεων Χριστόφια) αλλά και με τους ύμνους υπέρ της αποκατάστασης των «αδικιών» που υφίστανται οι Τουρκοκύπριοι, από διάφορους ανεγκέφαλους επαγγελματίες αριστερούς (και περιθωριακούς πανεπιστημιακούς, ελέω φιλιών και ιδεολογικών συγγενειών) στην Αθήνα.

— Μετακινήσεις αποφάσισε το (μικρό) Υπηρεσιακό Συμβούλιο, ενώ όλα δείχνουν ότι επίκειται και συνεδρίαση του Ανώτατου Υπηρεσιακού και αν κρίνουμε ότι η «μύτη» των διπλωματών, όταν πρόκειται για μεταθέσεις, είναι αλάνθαστη, δεν αποκλείεται να έχουν μυριστεί εκλογές και έτσι φροντίζουν από τώρα για να έχουν μεταθέσεις και μοίρασμα των καλών θέσεων πριν συμβεί το «μοιραίο».

— Έχουμε και λέμε λοιπόν: Επιστρέφουν στην Κεντρική Υπηρεσία στην Αθήνα οι:
Χ. Μανιάκης - Γρίβας από Αδελαΐδα, Α. Μακρής από Σόφια, Αικ. Δημάκη από Αμβούργο, Δ. Αζεμόπουλος από Τορόντο, Ε. Βακάλη από Λευκωσία, Ε. Παΐζης - Παραδέλης από Χάγη, Ε. Αποστολάκης από Ρώμη, Α. Μπαλτάς από Παρίσι, Α. Σγουρόπουλος από Τάμπα, Δ. Παπανδρέου από Μαριούπολη, Ι. Χατζαντωνάκης από Κάιρο, Ο. Α. Καφόπουλος από Μόντρεαλ, Αικ. Βαρβαρήγου από Αδριανούπολη, Ι. Ιακωβίδης από ΜΑ ΟΗΕ, Α. Ραφτοπούλου από Μαδρίτη, Δ. Σπάρος από Χάγη, Β. Γκαϊδατζή από Σαντιάγο, Χ. Περρή από Ρίγα, Δ. Παπατριανταφύλλου από Παρίσι, Κ. Αλεξανδρής από Τελ Αβίβ, Γ. Κυριακόπουλος από Ζάγκρεμπ, Κ. Καττούλας από Λισσαβώνα, Χ. Βαλασσοπούλου από Ναϊρόμπι, Β. Γκουλούσης από Ατλάντα, Κ. Χατζηθωμάς από ΜΑ ΝΑΤΟ, Ε. Καλαϊτζή από ΜΑ ΕΕ, Ι. Σταματέκος από Βουδαπέστη, Ε. Τσεκούρα από Λουξεμβούργο, Γ. Παρθενίου από Μπανγκόκ, Αικ. Ράπτη από Βιέννη, Σ. Δελή από Μοντεβιδέο, Ι. Πετροπούλου από Στρασβούργο, Ε. Μπενιατόγλου από ΜΑ Γενεύης, Ε. Βλιώρας από Λευκωσία, Θ. Θέος από Μόσχα, Δ. Βαλάμβου από Δουβλίνο, Γ. Καρασιώτου από ΜΑ ΕΕ.

— Από την Κεντρική Υπηρεσία στο εξωτερικό: Ν. Μ. Καραγιώργου στη ΜΑ ΕΕ, Μ. Θεοδώρου στην Ουάσινγκτον, Α. Παρέσογλου στο Βατικανό, Αικ. Γκίνη στη Χάγη, Ε. Σέκερης στην Κωνσταντινούπολη, Ι. Μ. Νικολαΐδης στο Παρίσι, Α. Μ. Λυμπερόπουλος στη Ρώμη, Γ. Καραχάλιος στο Λος Άντζελες, Ο. Αναγνωστοπούλου στο Δουβλίνο, Α. Ιωαννίδης στο Τορόντο, Γ. Αρναούτης στο Αμβούργο, Χ. Σοφιανόπουλος στο Βελιγράδι, Π. Τζεβελέκη στο Λονδίνο, Ν. Σιγάλας στο Μόντρεαλ, Λ. Κομίνη στο Κάιρο, Π. Αντωνάτος στη Λευκωσία, Α. Κ. Γούρας στην Αδελαΐδα, Κ. Δανασσής στο Λουξεμβούργο, Μ. Γαβριηλίδης στη ΜΑ ΟΑΣΕ, Δ. Βελισσαρούλης στο Ζάγκρεμπ, Ε. Μπισμπικοπούλου στη Λισσαβώνα, Χ. Καρράς στη Μόσχα, Ε. Στριμπάκος στη Βαγδάτη, Γ. Πουλέας στη ΜΑ ΟΗΕ, Ε. Πολυζωΐδου στη ΜΑ ΟΗΕ, Β. Ανδριοπούλου στην Καμπέρα, Ε. Πέτρουλα στη ΜΑ ΕΕ, Ι. Παναγοπούλου στη ΜΑ Γενεύης, Π. Χαριτίδου στην Αδριανούπολη, Κ. Θανόπουλος στη ΜΑ ΕΕ, Μ. Αλέρτα στην Ποντγκόριτσα, Ι. Φ. Γεωργακάκης στη ΜΑ ΕΕ, Β. Μπάφη στη ΜΑ ΕΕ, Κ. Κοδέλλας στη ΜΑ ΟΗΕ, Μ. Ζιούβα στη Μαδρίτη, Α. Λεούσης στη Βηρυτό, Ι. Κασσελάκης στο Παρίσι, Β. Λάζαρη στη Μπραζίλια, Ε. Κ. Ζέρβα στα Τίρανα.

— Υπήρξαν και μετακινήσεις από αρχές εξωτερικού σε αρχές εξωτερικού:
Ε. Φωτιάδου από Λος Άντζελες στο Πεκίνο, Ι. Ιωαννίδης από Βελιγράδι στο Μιλάνο, Γ. Παπαδόπουλος από Μιλάνο στο Κάιρο, Α. Κοτίδης από Κάιρο στη Σόφια, Λ. Τσώκος από Καμπέρα στη Βουδαπέστη, Α. Κλώτσα από Μόσχα στην Τάμπα, Σ. Σουρβίνος από Τύνιδα σε ΜΑ Στρασβούργου, Β. Κονιάκος από ΜΑ ΕΕ στο Πεκίνο, Α. Κώνστας από ΜΑ ΕΕ στην Τύνιδα, Δ. Χασιρτζόγλου από Λονδίνο στο Αμμάν, Α. Α. Γεννηματάς από ΜΑ ΟΗΕ στο Τελ Αβίβ, Π. Μίχα από Τίρανα στη Μόσχα, Δ. Καρακωσταντής από Τίρανα στη Μόσχα, Δ. Ρετάλης από ΟΗΕ στο Βελιγράδι, Α. Τσιούρβας από Σόφια στην Άγκυρα, Δ. Σελήνης από Βελιγράδι στη Λευκωσία, Σ. Δεμέστιχας από Σεράγεβο στο Λονδίνο, Γ. Παναγιωτίδης από Μπραζίλια στην Ατλάντα, Α. Μήτση από Ιεροσόλυμα στη Βιέννη, Β. Κοΐνης από Ουέλλιγκτον στα Ιεροσόλυμα, Α. Γερακόπουλος από Πεκίνο στη ΜΑ ΝΑΤΟ, Π. Καρανίκα από Ντόχα στη Σόφια, Α. Παπαμάλης από Ριάντ στα Τίρανα, Ν. Πανουργιά από Ποντγκόριτσα στο Σαντιάγο.

— Περισσότερα σχόλια για τις μεταθέσεις αυτές την επομένη Κυριακή, λόγω έλλειψης χώρου…

www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: