Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο λαός υποφέρει και δεν συγχωρήσει!

Του Χρήστου Πασαλάρη

Ουδέποτε το «‘21» ήταν τόσο ΕΠΙΚΑΙΡΟ όσο σήμερα! Γιατί; Γιατί τότε, ως αγωνιστικό έτος, στρεφόταν εναντίον της τουρκικής κατοχής αλλά και της τυραννικής Ιεράς Συμμαχίας του Μέττερνιχ. Σήμερα, διαχρονικό καθώς είναι, στρέφεται πάλι εναντίον της ξένης κατοχής αλλά και της εξ ίσου τυραννικής Ιεράς Συμμαχίας της καγκελαρίου Μέρκελ!..

ΟΥΔΕΠΟΤΕ το «‘21» ήταν τόσο ΠΥΡΟΔΟΤΙΚΟ για εθνικούς ξεσηκωμούς όσο είναι σήμερα που η μνημονιακή κατοχή θέλει τη δόλια πατρίδα να ασφυκτιά κάτω από δημόσιο χρέος 320 δισεκατομμυρίων, με ενάμισι εκατομμύριο ανέργους, με τον μισό πληθυσμό της σε κατάθλιψη και με δύο πολίτες της να αυτοκτονούν καθημερινά!..

ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ το «‘21» ήταν τόσο ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ όσο είναι σήμερα. Γιατί ναι μεν ανέδειξε ήρωες όπως ο Κολοκοτρώνης, αλλά και προσκυνημένους όπως ο περιβόητος Νενέκος που, σαν κορυφαίος οπλαρχηγός, «τα βρήκε» με τον Ιμπραήμ (τον οποίο και γλύτωσε από βέβαιη σύλληψη), πρόδωσε την επανάσταση, αλλά τελικά έφαγε το κεφάλι του!..

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ με τον κατακτητή έκανε ο Νενέκος, το 1825, «για να σώσει την πατρίδα», καθώς έλεγε. Το ίδιο δήλωνε και ο επίσης προσκυνημένος στρατηγός Τσολάκογλου το 1941. «Τα βρήκε» με τους Γερμανούς κατακτητές «για να σώσει την πατρίδα»!.. Το ίδιο κάνουν, εδώ και τέσσερα χρόνια, οι κατέχοντες την εξουσία. Οι δύο πρώτοι καταδικάστηκαν σε θάνατο. Το ερώτημα είναι τι θα γράψει η ιστορία για τους

σημερινούς…

«ΣΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ» με την τρόικα διακηρύσσουν ότι κατάφεραν με εκείνες τις «μαραθώνιες» συσκέψεις των 180 ημερών οι άνθρωποι του γκουβέρνου. Η αντιπολίτευση αντιτείνει ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο. Οι μισές εφημερίδες ωρύονται υπέρ των «αποδώ», οι άλλες υπέρ των «αποκεί». Η αλήθεια είναι ότι κάτι πέτυχαν, αλλά πολύ αργά, αθεράπευτα αργά. Ο κόσμος που υποφέρει και δυστυχεί και καταριέται, δεν εννοεί να συγχωρήσει! Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια!..

Ο ΚΥΡ ΓΙΩΡΓΗΣ από την Κρήτη και ο καπετάν Ανδρέας από τον Γράμμο απορούν: «Ορέ, κυρ Χρήστο, αφού οι υπουργοί μας “σκοτωθήκανε” στις μαραθώνιες συσκέψεις με τους τροϊκανούς, γιατί οι έρμοι δεν τράβηξαν κρυφά μερικά βίντεο να ιδούμε και εμείς πώς... μαλλιοτραβηχτήκανε; Ορέ, μπας και παίζανε θέατρο στην καμπούρα μας ενώ ήταν όλα συμφωνημένα εξ αρχής;».

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, εμείς οι άλλοι, οι πολλοί, γιορτάζουμε σήμερα το «αθάνατο ‘21». Και καθώς ο Μάρτης τελειώνει, προβληματιζόμαστε με τις καλές και τις κακές σελίδες αυτού του πολυτάραχου μήνα, όπως αίφνης: Το κίνημα του Θερίσου το 1905 για την ένωση της Κρήτης, με πρωτεργάτη τον Βενιζέλο. (Που όμως πέθανε στο Παρίσι τον Μάρτιο του 1936, αυτοεξόριστος και καταδικασμένος σε θάνατο)!.. Θυμόμαστε ακόμη τη δολοφονία του φλογερού επαναστάτη Μαρίνου Αντύπα από τους τσιφλικάδες το 1907 και την αγροτική εξέγερση του Κιλελέρ το 1910, που οδήγησε στο μοίρασμα της γης στους αγρότες. Οπως θυμόμαστε και την ιστορική νίκη του κανατά-μαραθωνοδρόμο Σπύρου Λούη τον Μάρτιο του 1896 σε εκείνη την πρώτη Ολυμπιάδα της Αθήνας!..

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ τέλος ότι: Μάρτη του 1924 καταργήθηκε η Βασιλευόμενη από τον Παπαναστασίου, Μάρτη του 1946 το ΚΚΕ απέσχε από τις εκλογές, με συνέπεια τον φοβερό εμφύλιο. Μάρτη του 1950 ο Πλαστήρας έγινε πρωθυπουργός αλλά δεν κατάφερε να εμποδίσει την εκτέλεση του Μπελογιάννη. Μάρτη του 1955 ο Γρίβας ξεκίνησε τον ένοπλο αγώνα στην Κύπρο. Μάρτη του 1983 δολοφονήθηκε ο Τζώρτζης Αθανασιάδης, της «Βραδυνής», και Μάρτη του 2004 ο Κώστας Καραμανλής έγινε πρωθυπουργός, αλλά στη συνέχεια, παρά λίγο να δολοφονηθεί!..

ΣΗΜΕΡΑ, τέλη Μαρτίου του 2014, η πατρίδα βαδίζει προς την κάθαρση του Μαΐου με το κεφάλι ψηλά και με ένα εξαπλό λαχείο (Τουρισμός, Ναυτιλία, Υπόγειος Πλούτος, Στρατηγική Θέση, Πολιτιστικό Μεγαλείο, Πανέξυπνος Λαός) στον κόρφο της. Βέβαιηότι στα επόμενα εφτά χρόνια, ώς το 2021, θα είναι το πολυτιμότερο διαμάντι της Ευρώπης!.. Ως τότε θα έχουν βγει από τη μέση όλοι όσοι ευθύνονται για τα βάσανά της, όλοι όσοι επιμένουν, ακόμη και σήμερα, στην απροκάλυπτη ή μουλωχτή διαφθορά. Και προ παντός, όλες οι κρυφές και φανερές «λέρες» του δικού μας σιναφιού…

ΕΠΙΛΟΓΟΣ; Οι τρεις εκλογές που έρχονται θα είναι σίγουρα ο τάφος του αμαρτωλού παρελθόντος. Να είστε βέβαιοι. Αλλωστε, δικά σας θα είναι τα βόλια!..



www.real..gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: