Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΓΔΜ Ιβάνοφ: «Όχι» σε αλλαγή συνταγματικού ονόματος χωρίς δημοψήφισμα


Μόνο με δημοψήφισμα θα υπάρξει τροποποίηση του Συντάγματος, προκειμένου να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ.
«Δεν πρόκειται να αποδεχτώ οποιεσδήποτε ιδέες ή προτάσεις που θα μπορούσαν να απειλήσουν την ιδιαιτερότητα του "μακεδονικού" πολιτισμού, της "μακεδονικής" εθνικής ταυτότητας, της "μακεδονικής" γλώσσας και του "μακεδονικού" μοντέλου συνύπαρξης. Δεν θα επιτρέψω, "η Δημοκρατία της Μακεδονίας" και {οι Μακεδόνες πολίτες" να γίνουν απρόσωποι. Οι "Μακεδόνες" πολίτες έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για τα ζωτικά εθνικά ζητήματα και δεν πρόκειται να επιτρέψω οποιαδήποτε λύση για το θέμα (του ονόματος), χωρίς πρώτα να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το θέμα αυτό, ώστε να εκφρασθεί ο λαός» ανέφερε ο κ. Ιβάνοφ, κατά την παρουσίαση του εκλογικού προγράμματός του.
Ο κ. Ιβάνοφ εξελέγη Πρόεδρος της ΠΓΔΜ στις εκλογές του 2009, ως υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι.
Στις προσεχείς προεδρικές εκλογές θα είναι και πάλι υποψήφιος του VMRO-DPMNE και σύμφωνα με τις όλες σχεδόν τις εκτιμήσεις συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να επανεκλεγεί.

http://www.elzoni.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: