Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ελληνική δημοσιογραφία και "διανοούμενη πορνεία"

Ο πολίτης  Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Η Ελλάδα βρίσκεται εδώ που βρίσκεται όχι τυχαία.
Πέραν των εγκληματικών ευθυνών των τυχοδιωκτών πολιτικών της μεταπολίτευσης και της λαϊκής κοπριτοκρατίας, τεράστιο μερίδιο ευθύνης  ανήκει και στις "διανοούμενες πόρνες", δηλαδή τους δημοσιογράφους της Ελλάδας.
Ο χαρακτηρισμός ανήκει  στους δημοσιογράφους γενικά και αποδόθηκε το 1953 από τον προσωπάρχη και επιφανή δημοσιογράφο των "New York Times" John Swinton (βλ. περιοδικό "Ρεσάλτο", τεύχ. Ιανουαρίου 2008, σελ. 39).
Όμως, υπάρχει και η άλλη πλευρά της δημοσιογραφίας, που τιμά την αποστολή της και την ονομασία της και τους λειτουργούς της.
Θα παρακάμψω τις δημοσιογραφικές μορφές που τίμησαν και το λειτούργημα και την ΕΣΥΕΑ και προτρέπω τα σημερινά παπαγαλάκια να επισκεφθούν το "Φρούριο" της Λάρισας να δουν εκεί τρεις προτομές δημοσιογράφων: Κώστα Καραγιώργη - Κ. Βιδάλη και Γιάννη Παπαγαρυφάλλου. Έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι και το λειτούργημά τους και την ιδεολογία τους.
Η ΕΣΥΕΑ δεν νομίζει ότι θα ήταν ένα καλό μάθημα δημοσιογραφίας να πραγματοποιήσει εκεί μια εκπαιδευτική εκδρομή δημοσιογράφων για να μάθουν χρήσιμα ιστορικά γεγονότα;
Δεν θα ήταν ωφέλιμο να γίνονται και κάποια ρεπορτάζ γι' αυτούς;
Όλα στο βωμό των pay roll, την εξυπηρέτηση των εργολάβων των ΜΜΕ και της ασύνορης κονόμας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: