Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Εκδήλωση για τον αγώνα της ΕΟΚΑ στη Ζάκυνθο

Η Πρωτοβουλία Εθνικής Μνήμης και Δράσης Ζακύνθου πραγματοποίησε την Κυριακή 6 Απριλίου εκδήλωση για τον απελευθερωτικό και ενωτικό αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α 1955 - 1959.Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν δεκάδες συναγωνιστές αλλά και απλός κόσμος που είδαν την εκδήλωση και πλησίασαν στον χώρο. 

Στις δύσκολες αυτές ημέρες που διαβιούμε με μεγάλο μέρους των Ελλήνων να αγωνιά για τον μέλλον του , να οργίζεται για το ότι συμβαίνει στον τόπο του η πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων σαν την σημερινή που το κατεστημένο αποσιωπά δηλώνει ότι ακόμα υπάρχουν Έλληνες που δεν παραδίδονται , που δεν θα δεχθούν ένα "νέο" σχέδιο Αναν όπως τόνισε και στον λόγο του ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας συναγωνιστής Μάριος Μπενίσης . Χαιρετισμό στην εκδήλωση εκ μέρους του προέδρου του Πανελληνίου Συνδέσμου Μαχητών και Φίλων της Αντιστασιακής Οργανώσεως " Χ " κυρίου Ιωάννη Γιαννάκενα εκφώνησε το μέλος συναγωνιστής Βασίλης Πουλιέζος. Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσε η απαγγελία ενός ποιήματος για την Κύπρο από τον συναγωνιστή Γιώργο Γιατρά.



Ο χαιρετισμός του Μάριου Μπενίση:

Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συναγωνιστές,
Ειμαστε σημερα εδώ για να θυμίσουμε ότι κανένας δεν ξεχνά και κανένας δεν ξεχνιέται. Ειμαστε σημερα εδώ για να τιμήσουμε τους Αγωνιστές της ΕΟΚΑ που έδρασαν για την Απελευθέρωση του νησιού από τον Αγγλικό Ζυγό με απώτερο στόχο αυτό που πραγματικά λαχταρούσαν: την ΕΝΩΣΗ Της Κύπρου μας με την ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ.
Ειμαστε εδώ για να τιμησουμε το ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ, τον ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗ, το ΓΡHΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ, το ΜΑΡΚΟ ΔΡΑΚΟ, τον ΚΑΡΑΟΛΗ και το ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και τόσους άλλους ήρωες που έχυσαν το αίμα τους ή οδηγήθηκαν στην αγχόνη από τους Άγγλους Κατακτητές.
Σε άλλη μια κρίσιμη στιγμή για το έθνος, με την νέα προσπάθεια τουρκοποιησης της Κύπρου, εμείς προβάλλουμε ως πρότυπο όχι την Ελληνοτουρκική φιλία που θέλουνε να μας πασάρουν, αλλά τους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ της ΕΟΚΑ που πίστευαν σε αξίες και ιδανικά της Πατρίδας και της Λευτεριάς
Το μήνυμα το έδωσαν πρώτα αυτοί οι ήρωες. Όταν ένας από αυτούς οδηγουνταν στην αγχόνη, οι υπόλοιποι έψαλλαν μέσα από τα κελιά τους ΔΥΝΑΤΑ τον ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ…
Ακολουθώντας λοιπόν το παράδειγμα τους αυτό σας καλώ να κάνουμε και σημερα.
Ας κρατηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των ΗΡΩΩΝ της ΕΟΚΑ και ας ακολουθήσει ο Εθνικός ΥΜΝΟΣ.
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: