Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η Κυβέρνηση του νεοκυπριωτισμού

ΚΡΙΝΟΣ Ζ. ΜΑΚΡΙΔΗΣ
Πρόεδρος Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης


Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης δεν είχε καμία αμφιβολία ότι η παρούσα διακυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Πρόεδρός της και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα αποτελούσαν απειλή για την ελληνικότητα της Κύπρου, καθώς ενδεδυμένοι τον μανδύα της εθνικοφροσύνης, θα μπορούσαν ευκολότερα να εφαρμόσουν ανθελληνική πολιτική.

Δυστυχώς, δικαιωθήκαμε. Από τους τέως κυβερνώντες αναμέναμε ανθελληνική στάση, εφόσον διατηρούν ένα διαχρονικό μίσος για διάφορους λόγους, έναντι καθετί ελληνικού. Αμίμητες θα μείνουν οι φράσεις τους: «Είμαστε πιο κοντά στους Σύριους», «Ελληνόφωνοι οι Κυπραίοι», «Τυχαία μιλούμε Ελληνικά».

Οι νυν κυβερνώντες εκμεταλλεύονται το άλλοθι της ιστορίας των πρώτων ετών του κόμματός τους και δημιουργούν και άλλη κάλυψη με διακηρύξεις και εκδηλώσεις και μνημόσυνα, άνευ ουσιαστικού εθνικού περιεχομένου.

Οι επιλογές πολιτικής, αλλά και προσώπων του Προέδρου της Δημοκρατίας, επιβεβαίωσαν τους φόβους και τις προβλέψεις του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης. Από τους Υπουργούς, μέχρι τους ενοίκους του Προεδρικού, οι συνεργάτες του Προέδρου ανήκουν στην πολιτική άποψη, που δεν θα διστάσει να αποφασίσει διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και που παλεύει με μανία να απομακρύνει τον κυπριακό Ελληνισμό από τις ρίζες του. Τρανταχτό παράδειγμα, ο κ. Μακάριος Δρουσιώτης.

Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε ακόμα έναν διορισμό, που επιβεβαιώνει πλήρως την πορεία της παρούσας διακυβέρνησης. Ο κ. Αναστασιάδης διόρισε στη νευραλγική θέση του επικεφαλής του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών, τον Μιχάλη Ατταλίδη.

Ο εν λόγω κύριος, από τους ιδρυτές του Νεοκυπριακού Συνδέσμου, έκανε
καριέρα στο διπλωματικό Σώμα και ακολούθως ασχολήθηκε με την ακαδημαϊκή διαπαιδαγώγηση των φοιτητών μας. Έγινε, δηλαδή, αποδεχτός απ' όλα τα πολιτικά «ταμπλό».

Είναι γνωστός για τις νεοκυπριακές του απόψεις, τις πεποιθήσεις περί «κυπριωτισμού» και «κυπριακού έθνους», δηλαδή μια θέση που παραχαράσσει και διαστρεβλώνει την ιστορική πραγματικότητα και εντάσσεται στην όλη προσπάθεια να πειστούμε ότι δεν είμαστε Έλληνες. Ο απώτερος στόχος, βέβαια, είναι να ισοπεδωθούν τα πάντα, να θεωρηθεί ότι εφόσον είμαστε ένα «έθνος» εδώ στην Κύπρο, θα πρέπει να συμφιλιωθούμε με τους κατακτητές και με αυτόν τον τρόπο να αφεθούμε έρμαιο στις ορέξεις των Τούρκων εισβολέων. Να αποδεχτούμε, συνάμα, αφού θα μείνουμε χωρίς ταυτότητα και ρίζες, τις «αρχές» του βρόμικου κεφαλαίου, δηλαδή ανθρώποι χωρίς πατρίδα.

Οι απόψεις του κ. Ατταλίδη για το κυπριακό πρόβλημα, ένα μέγα εθνικό ζήτημα, ήταν πάντα υποχωρητικές μέχρι αναξιοπρέπειας.

Κατά καιρούς στήριξε όλες τις ενδοτικές διακυβερνήσεις αυτού του τόπου.
Είναι απροκάλυπτα ευρωλάγνος, πιστός οπαδός της άποψης πως ό,τι προέρχεται από την Ευρώπη, είναι ευαγγέλιο. Δεν του συμφέρει, όμως, να παρακολουθεί τις στατιστικές του «πολιτισμένου» κόσμου που θαυμάζει. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που η σύζυγός του διορίστηκε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, ενώ στο παρελθόν είχε αναμειχθεί ενεργά και όχι μόνο στην προσπάθεια να υπερψηφιστεί το σχέδιο Ανάν.
Ο κ. Ατταλίδης αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του κατεστημένου που κυβερνά ή που υπηρετεί τους εκάστοτε κυβερνώντες αυτού του τόπου!

Και είναι αυτόν τον άνθρωπο, που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όρισε ως επικεφαλής συμβουλίου, που υποτίθεται ότι θα χαράξει πολιτική αξιοποίησης των γεωστρατηγικών δεδομένων.

Είναι κατανοητό, φυσικά, ότι το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης δεν μπορεί να εμπιστευθεί τον κ. Ατταλίδη, το συμβούλιο του οποίου προΐσταται και κατ' επέκτασιν τον κ. Αναστασιάδη.

Ακόμα και αν στο Συμβούλιο Γεωστρατηγικών Μελετών συμμετέχουν και άτομα με πατριωτικές θέσεις και εγνωσμένης αξίας στον τομέα τους, ο Ατταλίδης θα κάνει ό,τι θέλει και απλώς τα σωστά άτομα θα συμμετέχουν για να παρέχουν άλλοθι στον Αναστασιάδη. Αλήθεια, γιατί αποδέχθηκαν και θα συμμετάσχουν; Δεν έμεινε τίποτα όρθιο σ' αυτόν τον τόπο πια;

Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης καλεί τον λαό να είναι ιδιαίτερα καχύποπτο έναντι αυτών των ενεργειών και αυτών των συμβουλίων.

Δεν έχει καμία σημασία να διορίζονται συμβούλια, αν δεν έχουν σαφή εθνική κατεύθυνση, δηλαδή να σκέφτονται και να ενεργούν Ελληνικά, σύμφωνα με τους «κανόνες» του αρχαίου και σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Ενός Οικουμενικού Ελληνισμού που σέβεται την εθνική ταυτότητα του καθενός ξεχωριστά, τη θρησκεία, τα ήθη και έθιμά του.


http://www.sigmalive.com/simerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: