Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

«Μπλε Ακελικοί» δοξάζουν τον «Μπλε Χριστόφια»

image15[1]
Σε αυτή την τοποθέτηση δεν θα ασχοληθούμε με τις ηγεσίες των διζωνικών κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, αλλά με μια μερίδα των αποχαυνωμένων και φανατισμένων οπαδών τους (προσέξτε, “οπαδών” και όχι απλών ψηφοφόρων). Στην Κύπρο οι οπαδοί όλων των υπολοίπων κομμάτων πολύ συχνά –κάποτε αστειευόμενοι, αλλά τις περισσότερες φορές σοβαρομιλώντας– αποκαλούν τους οπαδούς του ΑΚΕΛ “αρνιά” και τους επιπλήττουν πως ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του κόμματος, χωρίς δεύτερη σκέψη. “Πρωτοπόροι” βέβαια σε αυτούς τους χαρακτηρισμούς δεν είναι άλλοι από τους Συναγερμικούς. Βλέπετε, λατρεύουν και οι δύο αυτό τον ποδοσφαιρικού τύπου ψευτοκαυγά, παρά το ότι τα κόμματα τους συμφωνούν σε όλα, από το Μνημόνιο (που μαζί το έφεραν) μέχρι και την Διζωνική Διχοτόμηση. Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, η αλήθεια είναι πως αυτό επιτάσσει από τους ΑΚΕΛικούς η “συλλογική σοφία” του Μαρξισμού-Λενινισμού (όπως αυτοί νομίζουν πως τον πρεσβεύουν), και οι ίδιοι πολλές φορές δεν κάνουν πολλά για να αποδείξουν το αντίθετο. Τρανό παράδειγμα οι φοιτητές της Προοδευτικής, μετά το πέρας κάθε φοιτητικής εκλογικής αναμέτρησης, όπου αυτόκλητα φωνάζουν ειρωνικά, απευθυνόμενοι  στις αντίπαλες παρατάξεις «Ό,τι πει το Κόμμα! Ό,τι πει το Κόμμα!».
Το πόσο προσωπολάτρες και άρρωστα φανατισμένοι ήταν μερίδα ΑΚΕΛικών, το είδαμε περίτρανα τις μέρες, εβδομάδες και τους μήνες που ακολούθησαν την φονική έκρηξη στο Μαρί. Η προσωπολατρεία προς τον Χριστόφια έφτασε στο απροχώρητο.
Εδώ όμως θα δείξουμε και την άλλη πλευρά. Αυτήν της συναγερμικής δήθεν
“ωριμότητας”. Να διαλύσουμε επιτέλους τον μύθο πως «οι δεξιοί εν λλιότερον αρνιά που τους αριστερούς». Πάρτε το και ως ένα έμμεσο “συγγνώμη” (ειρωνικά το λέμε!) προς τους ΑΚΕΛικούς οπαδούς. Όχι πως παύουν να είναι αυτοί που είναι, απλά δείχνουμε με χειρόπιαστα στοιχεία πως υπάρχουν αντίστοιχοί τους και στον ΔΗΣΥ. Έτσι, για να έχουν και αυτοί να λένε.
Χρησιμοποιούμε ως μελέτη περίπτωσης τα σχόλια κάτω από την γελοία φωτογραφία από την συνάντηση του με τον Μπάρακ και την Μισέλ Ομπάμα, που ανήρτησε ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook (24/09/2014), η γελοιότητα της οποίας συναγωνίζεται μόνο την αντίστοιχη της συνάντησης του τέως Προέδρου Χριστόφια με τους ίδιους.
Θαυμάστε σχόλια από κάποιους συμπολίτες μας που επαίρονται πως είναι “δυτικοί”, “Ευρωπαίοι” και “φιλελεύθεροι”. Σχόλια για ένα Πρόεδρο που κούρεψε καταθέσεις ενώ δεσμεύτηκε να μην το κάνει, διαπραγματεύεται την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, που ετοιμάζει εκποιήσεις κατοικιών, που προτίθεται να αφοπλίσει τους εφέδρους. Σχόλια που ο Σαντάμ, ο Κιμ-Γιονγκ Ιλ και ο Καντάφι -και έτσι μεταξύ μας, ακόμα και ο Άντρος Κυπριανού- θα παρακαλούσαν να τους κάνουν… Απολαύστε λοιπόν τα σχόλια, χωρίς περαιτέρω σχόλια από εμάς, εκτός από ένα: Πως είναι δυνατόν αξιοπρεπείς και σοβαροί ανθρώποι να αντέχουν να συμμετέχουν σε τέτοιες αγέλες γλειφτών, όπως αυτές που ονομάζονται κόμματα;
image
image
image
image
image
image
image
ΥΓ – Τις ενδυματολογικές επιλογές της Άντρης Αναστασιάδου δεν θα τις κρίνουμε, όπως δεν κρίναμε και αυτές τις Έρσης Χριστόφια στην αντίστοιχη συνάντηση. Το τι φοράει η Πρώτη Κυρία, το βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια. Εμάς μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά συμπεράσματα. Και ακόμα και από εδώ βγάζουμε τέτοια, διότι κάποια κομματικά στελέχη αποδεικνύουν ακόμη και σε αυτά τα επουσιώδη σε πόσο μεγάλο βαθμό μας θεωρούν ηλίθιους!
Μετά λοιπόν από τα απανωτά αρνητικά σχόλια σχετικά με τον τρόπο που ντύθηκε η κ. Αναστασιάδου, δείτε πως τα “συμμάζεψε” ένα κομματικό στέλεχος (στο προφίλ της γράφει “Works for Δημοκρατικός Συναγερμός” όπου και δεσπόζουν φωτογραφίες της με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον Γλαύκο Κληρίδη), η οποία προφανώς θεωρεί τους πάντες κρετίνους:
image
Ναι! Αυτό που βλέπεις… δεν το βλέπεις…! Δεν το βλέπεις διότι… «εμείς το ψάξαμε το θέμα»(!!!) Εσύ βλέπεις μόνο «ό,τι πει το Κόμμα! Ό,τι πει το Κόμμα!»
ΥΓ 2 – Είχε άδικο όταν το κυνηγημένο σατιρικό-αντικατοχικό ιστολόγιο Χριστόφιας-Watch χαρακτήριζε [11/07/2010] τον Νίκο Αναστασιάδη «Μπλε Χριστόφια»…; Πολλοί οπαδοί του, όπως βλέπετε, σίγουρα πάντως συμπεριφέρονται ως «Μπλε Ακελικοί»!

http://www.efylakas.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: