Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

​Ο Ρήγας Βελεστινλής, ο Καντ και τα ανήθικα δάνεια των ανθελληνικών κυβερνήσεων

Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
(Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων)

Όπως είναι ιστορικά γνωστό, το νεοελληνικό κράτος γεννήθηκε καταχρεωμένο από τα διαβόητα δάνεια της Ανεξαρτησίας, τα οποία πήραν οι επαναστατημένοι πρόγονοί μας από το Λονδίνο και από τα οποία ούτε τα μισά δεν έφτασαν στον προορισμό τους. Λεηλατήθηκαν ποικιλοτρόπως πριν φθάσουν στην Ελλάδα.
Αλλά και από όσα τελικά έφτασαν, τεράστια ποσά λεηλατήθηκαν από τους εδώ «πατριώτες», όπως αφηγείται στα «Απομνημονεύματά» του ο στρατηγός Μακρυγιάννηςλέγοντας: προς τους ξένους κουμανταδόρους της πληγωμένης Ελλάδος: «Οι τίμιοι άνθρωποι να μη σας ακούσουνε. Ούτε το καλό σας θέλουν να τους κάμετε. Ας σας ευγνωμονήσουνε εκείνοι όπου τους δώσατε τα δάνεια και τα έφτιασαν λούσια και πολυτέλειες και άλλα τοι αύτα. Εκείνων εκάματε καλό με τα δάνειά σας, τ’ Αρμασπέρη, του Κωλέτη, του Μαυροκορδάτου, του Μεταξά και συντροφιές τους» (βλ. «Απομνημονεύματα – εισαγωγή Σ. Ασδραχά – εκδ. «Μέλισσα» και «Καραβιάς», Αθήνα 1957, σελ. 419).
Πάντα υπάρχουν «πατριώτες» που κατασπαράσσουν τη δύσμοιρη Ελλάδα «φτιάχνοντας λούσια και πολυτέλειες», όπως καλή ώρα ετούτα τα χρόνια της χυδαιότητας και της σήψης τα δάνεια έγιναν πισίνες, βίλες και λογαριασμοί τραπεζών που είναι απόρρητοι.
Αυτά φυσικά με τις ζητωκραυγές και τις ψήφους της συντριπτικής πλειοψηφίας του διεφθαρμένου λαού.
Ενός λαού – τον οποίο οι λεηλατούντες τα δάνεια μετέτρεψαν σε αγελαίες μάζες – ο οποίος ανήγαγε την πολιτική προστυχιά και την άφατη ανηθικότητα σε… δημοκρατικό τρόπο ζωής.
Μια ανηθικότητα και μια απανθρωπιά η οποία ευθέως οδήγησε στην ματωμένη ζωή των επερχόμενων και καταχρεωμένων γενεών των Ελλήνων. Πρόκειται για μιαεθνοκτόνο συμπεριφορά η οποία αυτή και μόνη κατατάσσει τους κυβερνώντες στη χωρία των εθνικών γενιτσάρων.
Αυτή την ανθρώπινη ακηδία, αυτή την εθνοκτονία καυτηρίαζαν εδώ και δύο αιώνες τόσο ο Ρήγας Βελεστινλής, ο βάρδος της εθνεγερσίας, και ο Γερμανός φιλόσοφος Ε.Καντ. Έγραφε ο πρώτος στα περίφημα «Δίκαια του ανθρώπου», στο άρθρο 28: «Ένα έθνος έχει το δίκαιον πάντοτε να μετασχηματίση και να μεταλλάξη την νομοθεσίαν του (αλλά) μιας γενεάς πρόσωπα δεν ημπορούν να καθυποτάξουν εις τους νόμους των τα πρόσωπα όπου θέλουν γεννηθή κατόπιν τους» (βλ. «Τα Επαναστατικά» εκδ. Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης «Φερών – Βελεστίνου - Ρήγα», Αθήνα 1994, σελ. 28).
Τι μας είπε ο απαγχονισθείς κήρυκας της ελληνικής ελευθερίας; Μας είπε ότι η κυβερνώσα και δρώσα γενεά, δεν μπορεί να υποθηκεύσει με τους νόμους της τους μέλλοντες να γεννηθούν.
Να κάνω εδώ μια παρένθεση για να πω ότι αυτές οι αράδες του Ρήγα αποτελούν μια κοινωνιολογική – εννοιολογική ανάλυση του Έθνους, την οποία πολύ αργότερα στιχούργησε ο άλλος εθνικός μας βάρδος ο Κωστής Παλαμάς με τούτους τους στίχους: 
«Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν 
θα έρθουν, θα περάσουν 
κριτές θα μας δικάσουν 
οι αγέννητοι οι νεκροί» 
(Ανάλυση του Παλαμικού έργου από τον πολιτειολόγιο Δ.Βεζανή βλ. Παπαγαρυφάλλου και Σ. Δημητρίου: «Δημήτριος Βεζανής» - «Σκέψεις και Μαρτυρίες», εκδ. «Πελασγός», Ι. Γιαννάκενας – Αθήνα 2014).
Αυτή την ανηθικότητα της οικονομικής υποθήκευσης – που επιφέρει και όλες τις άλλες – αποδοκίμαζε και ο Γερμανός διανοητής Ε. Καντ με τούτη την παγκοσμίου ηθικής βαρύτητας φράση του: «Μια γενιά δεν επιτρέπεται να κληροδοτήσει στις επόμενες περισσότερες αμετάκλητες δεσμεύσεις από όσες βρήκε η ίδια» (Αναφέρεται από τον Γερμανό καθηγητή της πολιτικής επιστήμης M.G.Schmidt στο έργο του: «Θεωρίες της Δημοκρατίας», εκδ. «Σαββάλας», Αθήνα 2000, σελ. 321).
Ναι, οι χυδαίοι πολιτικάντηδες της μεταπολίτευσης, λεηλατώντας την Ελλάδα και αποβλακώνοντας τον «Κυρίαρχο» λαό, δέσμευσαν τις γενιές των Ελλήνων που έρχονται με «αμετάκλητες δεσμεύσεις» δηλαδή με φτώχεια, οδύνη και «ζωή εν τάφω»!
Αυτούς τους εθνοκτόνους πότε θα τους περάσουμε από Έκτακτο Στρατοδικείο; 
Πότε θα τους πάμε στο Ικρίωμα; 
«Κυρίαρχε» λαέ! Έρχεται ο μεγάλος ψόφος!
Ελλάς: φτερό στον άνεμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: