Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Οι πολλαπλές περιπτώσεις ισλαμιστών (πρώην λαθρομεταναστών) από Ελλάδα και Κύπρο!


TZIXANT ELLADA

Του Δημήτρη Παπαγεωργίου
Σοκ και ανατριχίλα μόνο μπορεί να προκαλέσει η πληροφορία την οποία έδωσαν η CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες, στην ΕΥΠ σχετικά με έναν Έλληνα στα χαρτιά, ο οποίος πολεμάει υπέρ του Ισλαμικού Κράτους!
Την ίδια ημέρα, παραπάνω από ένα δημοσιεύματα σχετικά με τζιχαντιστές που βρίσκονταν στην ελληνική επικράτεια πριν επιστρέψουν στην Μέση Ανατολή, είδαν το φώς της δημοσιότητας σε ένα “σερί” που θα πρέπει να θεωρείται τουλάχιστον συντονισμένο.
Οπως αποκαλύπτει "Το Βήμα της Κυριακής", οι ελληνικές αρχές έχουν συγκεντρώσει στοιχεία από τη CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες για το ότι ένας 27χρονος βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στη Συρία και φέρεται να πολεμά για το "Ισλαμικό Χαλιφάτο". Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι έλληνας υπήκοος -πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2001- πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος. Το γεγονός έχει προκαλέσει κινητοποίηση και στις ελληνικές υπηρεσίες αφού βλέπουν ότι και η χώρα μας μπαίνει στο κάδρο του πολέμου και των αγριοτήτων με τους φανατικούς ισλαμιστές στη Μέση Ανατολή.
Η έρευνα των αρχών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, γίνεται πιο ιδιόμορφη αφού έχει διαπιστωθεί ότι η συριακής καταγωγής μητέρα του 27χρονου προχωρεί σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο με "ύμνους" για τη δράση και τις βαρβαρότητες του ISIS. Με αυτά τα δεδομένα οι ελληνικές και οι ευρωπαϊκές αρχές προσπαθούν να βρουν τρόπους να παρεμποδίσουν την επιστροφή των τζιχαντιστών και ανάμεσα στα άλλα μελετάται η αφαίρεση της ιθαγένειας σε όσους Ευρωπαίους υπηκόους μεταβαίνουν στην εμπόλεμη ζώνη με ασαφείς "στόχους". Παράλληλα, τα τελευταία 24ωρα υπήρξε πρόταση της Γαλλίας να παρεμποδίσουν οι χώρες της Ευρώπης την πρόσβαση σε ιστοσελίδες φανατικών τζιχαντιστών ώστε να αποφεύγονται στρατολογήσεις πολιτών της ΕΕ.
Η περίπτωση του Έλληνα τζιχαντιστή θεωρείται κορυφαία για τις ελληνικές μυστικές
υπηρεσίες αφού φέρεται να υπάρχει συνεχής πληροφόρηση αλλά και "πίεση" από τη CIA σχετικά με τις ενέργειές του στη Μέση Ανατολή αλλά και τον χειρισμό της υπόθεσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, ο 27χρονος διέμενε στην Αθήνα και έφυγε για τη Συρία προ τριμήνου χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα του. Η μητέρα φέρεται να διαμένει το τελευταίο διάστημα στη Συρία και οι αξιωματούχοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό την παρακολουθούν στενά σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και αλλού όπου εμφανίζεται "κήρυκας του μίσους του Ισλαμικού Κράτους".
Τα στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η μητέρα του να ήταν αυτή που τον προσκάλεσε να ενταχθεί στο ISIS και να πολεμήσει για το Ισλαμικό Χαλιφάτο. Τέλος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Αμερικανοί φέρεται να έχουν ενημερώσει την ΕΥΠ για ένα δραστήριο μέλος του ISIS με παρουσία σε μια "σκληρή" ομάδα τζιχαντιστών ανταρτών που δρα στη Συρία. Δεν παρέχουν ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για την "ιδιαιτερότητα" αυτής της υπόθεσης.
Και ο “κουρέας” του Ιράκ
Ταυτόχρονα, άλλη εφημερίδα αναφέρθηκε σε έναν “Σύριο” ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα και επέστρεψε στην Συρία προκειμένου να ενταχθεί εκεί στις δυνάμεις του Τζιχάντ. Όπως αναφέρεται στο σχετικό “ρεπορτάζ” πρόκειται για τον Shamal Ahmad Tofig, οποίος είχε μπει παράνομα στην χώρα μας το 2011. Σκοπός της παράνομης μετανάστευσης του ήταν να ξεφύγει από τον αυστηρό Ισλαμικό Νόμο και την “Σαρία” που απαγορεύει αυστηρά την χρήση αλκοόλ και τις ερωτικές σχέσεις εκτός γάμου. Όπως έγραφε στους συγγενείς του στην Συρία, “...έφθασα στην χώρα της Ελευθερίας. Στην Ελλάδα αισθάνομαι ελεύθερος, είναι ένας παράδεισος”.
Ο Tofig εργάστηκε για χρόνια στο κουρείο ενός Πακιστανού στη Δάφνη και απολάμβανε τις ελευθερίες του Δυτικού Πολιτισμού, μέχρι που έμεινε άνεργος. Άρχισε να γυρνά στις πλατείες και να κοιμάται στα παγκάκια μέχρι που του προσέφερε στέγη ένας Αφγανός, οποίος των πήγε για πρώτη φορά σε έναν αυτοσχέδιο λατρευτικό χώρο Σουνιτών. Από εκεί και έπειτα αρχίζει η μεταστροφή του Tofig, οποίος πια ασπάζεται ολοκληρωτικά το δόγμα των Σουνιτών, και αρχίζει να γράφει στους γονείς του, για το φως του Κορανίου και την ανάγκη για την ίδρυση Ισλαμικού κράτους. Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο ο Tofig συλλαμβάνεται από αστυνομικούς σε μια από τις επιχειρήσεις “σκούπα” και επαναπατρίσθηκε οικειοθελώς. Πολύ γρήγορα στελέχη της ΕΥΠ με τη συνδρομή ειδικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακαλύπτουν το προφίλ του Tofig στο Facebook, όπου βλέπουν έκπληκτοι την μεταστροφή. Ο Tofig αναρτά φωτογραφίες του με την σημαία του “Ισλαμικού Χαλιφάτου” οπλισμένος με το “Ρωσικό τουφέκι” όπως λένε το Καλάσνικοφ οι Τζιχαντιστές στην γλώσσα τους.
Η αλήθεια όμως δεν είναι ακριβώς αυτή που παρουσιάζεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα το οποίο είναι γραμμένο με τρόπο ο οποίος θέλει κατά κάποιο τρόπο να... επιρρίψει ευθύνες στους Έλληνες επειδή τάχα ο συγκεκριμένος τύπος ήταν άστεγος και έπεσε θύμα προσυλητισμού από κάποιον που τον βοήθησε και λοιπά...
Πέραν του ότι στην Συρία δεν υπήρχε ΠΟΤΕ ισλαμικός νόμος/Σαρία όπως και σε καμία άλλη χώρα της περιοχής, η αποκάλυψη αυτή είχε γίνει εδώ και παραπάνω από έναν μήνα από το αμερικάνικο δίκτυο Fox.
Και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έναν Ιρακινό (κουρδικής μάλιστα καταγωγής) ο οποίος ήταν κουρέας στο Ιράκ και ο οποίος ήλθε στην Ελλάδα. Και ο οποίος κατά την διάρκεια ενός... μεθυσιού ανακάλυψε το Ιράκ. Το θέμα όμως δεν είναι εκεί. Το αμερικάνικο ρεπορτάζ ασχολούταν με το πώς ο προσυλητισμός του έγινε σε ένα από τα εκατοντάδες παράνομα τζαμιά που υπάρχουν στην Αθήνα. Και τα οποία θεωρούνται χώροι προσυλητισμοί ακραίων τζιχαντιστών. Να θυμήσουμε εδώ ότι πρόκειται για τα ίδια τζαμιά τα οποία η... ΕΛΑΣ προστάτευε από τους... κακούς Χρυσαυγίτες πριν από ενάμιση χρόνο....
Παράλληλα το δημοσίευμα μιλά για φίλους του Ιρακινού στην Ρόδο οι οποίοι χειροκροτούσαν τις αναρτήσεις του (βαρβαρικού περιεχομένου) στο facebook.
Αλλά και στην Κύπρο τα δημοσιεύματα που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, σχετικά με τις δραστηριότητες τζιχαντιστών δεν είναι λίγα. Κάποια μάλιστα από αυτά κάνουν λόγο τόσο για άραβες που επέστρεψαν από την Συρία, όσο και για κινήσεις άλλων Αράβων που αγόραζαν μαζικά αυτοκίνητα τα οποία περνούσαν μέσω των κατεχομένων στην Συρία...
Εδώ και πολύ καιρό έχουμε πεί από τις σελίδες αυτής εδώ της εφημερίδας, ότι λόγω της αλλοπρόσαλλης πολιτικής στο μεταναστευτικό αλλά και της πλήρους κατάρρευσης των δομών της χώρας μας, αυτή έχει μετατραπεί σε κέντρο “λογιστικής υποστήριξης” των τζιχαντιστών. Όχι τόσο σε θέματα χρήματος, αλλά επικοινωνίας, στρατολόγησης και δυνητικά ως χώρου “ξεπλύματος ανθρώπων” και ίσως παραγωγής πλαστών χαρτιών.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας έτσι ξαφνικά από τα ΜΜΕ έχουν να κάνουν με την εμπλοκή της χώρας μας στην “συμμαχία” κατά του ISIS, ή με κάτι άλλο. Η αλήθεια όμως είναι ότι είτε το θέλουμε είτε όχι έχουμε πια μπλέξει. Και το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης γι' αυτό το μπλέξιμο το έχουν τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια ανεξαιρέτως και τα οποία όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει στο όνομα των ιδεολογιών τους και του ανθρωπισμού μετέτρεψαν την χώρα σε ξέφραγο αμπέλι. Σίγουρα οι μουσουλμάνοι στην χώρα μας πια ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο και δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσοι από αυτούς έχουν ήδη ριζοσπαστικοποιηθεί ή θα ριζοσπαστικοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, καθώς όλες οι έρευνες λένε ότι οι δεύτερες και τρίτες γενιές μεταναστών είναι πολύ πιο εύκολα ριζοσπαστικοποιήσιμες! Κατά τα άλλα οι δικοί μας θέλουν να τους δώσουν και χαρτιά...

http://www.elora.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: