Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ο πρωθυπουργός Τσεχίας για Σκόπια -Λυπάται για τη στάση της Ελλάδας




Η Τσεχική Δημοκρατία είναι πλήρως προετοιμασμένη να υποστηρίξει το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων-FYROM, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την είσοδο στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Μπόχουσλαβ Σόμποτκα κατά τη συνάντηση του με των πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Πράγα.


Η Τσεχία υποστηρίζει ότι έχουν τα Σκόπια πληρούν  τους όρους και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να περιορισθεί η ένταξη νέων μελών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ενεργά τη διεύρυνση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όσον αφορά την FYROM. Η Τσεχική Δημοκρατία έχει από καιρό υποστηρίξει τα Σκόπια στην πορεία τους προς την ευρωπαϊκή και ατλαντική ενσωμάτωση και έχει θετικές κριτικές σχετικά με την προετοιμασία  για ένταξη σε αυτούς τους δύο οργανισμούς», δήλωσε ο Σόμποτκα, προσθέτοντας ότι η ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων θα συμβάλλει στη σταθερότητα και την ευημερία στην Ευρώπη.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να εκφράσει τη λύπη του για την πρόσφατη θέση της Ελλάδας, που σε κάποιο βαθμό, εμπόδισε την είσοδο των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Σόμποτκα τόνισε ότι με την καλή θέληση των Σκοπίων θα βρεθεί μια πολιτική λύση σε αυτό το πρόβλημα, σύμφωνα με την εφημερίδα των Σκοπίων ‘ Βέτσερ’.


http://www.echedoros-a.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: