Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Κυβερνητικοί δήμαρχοι στην ‘Τουρκική Ένωση Ξάνθης’…

Πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη στις 11 Οκτωβρίου, η ετήσια «βραδιά της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», ενός συλλόγου που έχει κριθεί ως παράνομος από το ανώτατο ελληνικό δικαστήριο, τον Άρειο Πάγο και δεν θα έπρεπε να λειτουργεί.
Στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν, φυσικά, οι συνήθεις ύποπτοι, ο Τούρκοςυποπρόξενος Κομοτηνής Μουράτ Ερτάς, ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, διάφοροι δήμαρχοι, προερχόμενοι από τη μουσουλμανική μειονότητα, αλλά και ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB), για το οποίο τόσος λόγος είχε γίνει στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, ο Οζάν Αχμέτογλου.
Το τραγικό της υπόθεσης δεν ήταν ότι επιτράπηκε σε όλους αυτούς να παραβρεθούν στην εκδήλωση μιας παρανόμως λειτουργούσας οργάνωσης. Το τραγικό είναι πως στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ορισμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Ξάνθης και οι υποστηριζόμενοι από το κυβερνών κόμμα δήμαρχοι Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου και Αβδήρων Γεώργιος Τσιτιρίδης.
Στον χαιρετισμό δε που έκανε ο Αχμέτογλου του DEB είπε τα εξής: «Αρχικά θέλω να συγχαίρω όλους όσους συνέβαλαν στην αποψινή
εκδήλωση. Οι δραστηριότητες αυτές έχουν μεγάλη σημασία όσον αφορά να εξασφαλιστεί η ενότητα μας. Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης είναι η κοινή μας αξία, ο κοινός πλούτος της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας.
»Σήμερα βρισκόμαστε στην οικογενειακή βραδιά της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, η οποία είναι η πρώτη μη κυβερνητική οργάνωση της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας. Αλλά δυστυχώς, όπως όλοι γνωρίζετε, παραλήφθηκε η επισημότητα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Παρά το γεγονός ότι έχει δικαιωθεί στων αγώνα που έδωσε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ακόμα και σήμερα δεν έχει επισημοποιηθεί.
»Η χώρα μας η Ελλάδα εξακολουθεί να μην αποδέχεται τη νομιμότητα της ένωσης. Η Υπόθεση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, είναι η πιο σημαντική υπόθεση που έχει κερδίσει η Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα στη διεθνή αρένα. Αυτό έχει μεγάλη σημασία. Ελπίζουμε ότι η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, καθώς και οι άλλοι οργανισμοί που μοιράζονται την ίδια μοίρα με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης να επισημοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν. Εμείς ως ΚΙΕΦ καλούμε τους αρμόδιους να πάρουν θετικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε να εφαρμόσουν της αποφάσεις της ΕΔΑΔ.
»Σήμερα στην οικογενειακή βραδιά της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης συναντήσαμε μια ευχάριστη έκπληξη. Ο δήμαρχος Τoπείρου Θωμάς Μίχογλου και ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτηρίδης συμμετέχοντας στη βραδιά της Τουρκική Ένωση Ξάνθης μας έκαναν πολύ ευτυχισμένους. Εγώ τους καλωσορίζω και τους ευχαριστώ. Ας ελπίσουμε να δούμε το συντομότερο δυνατών και άλλους δημάρχους της περιοχής μας, όλους τους βουλευτές και τους περιφερειάρχες στην βραδιά της Τουρκική Ένωση Ξάνθης».
Τι θα μπορούσαμε εμείς να πούμε περισσότερο; Μπορούμε μόνο να χαρούμε που οι δύο δήμαρχοι έκαναν… τόσο ευτυχισμένους τους «Τούρκους» της Ελληνικής Θράκης, νομιμοποιώντας με την παρουσία τους μια παράνομη εκδήλωση, ακούγοντας όλα τα παραπάνω, μια και ο Αχμέτογλου μίλησε στα ελληνικά. Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.

http://www.defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: